![]() |
Lakland b-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Lakland b-hood (/thread-508.html) |
RE: Lakland b-hood - Marek - 03-14-2011 (03-14-2011, 09:59 PM)Basstard napisał(a):(03-14-2011, 07:30 PM)collage napisał(a):Oj, nie każdy i nie wszędzie :p Poza tym wiesz - kupienie basu bez wcześniejszego obgrania to jak ożenek z kobitą bez wcześniejszego jej puknięcia (choć tak zrobiłem z Alem i nie żałuję(03-13-2011, 08:45 AM)SeBas napisał(a): Miłe wieści, tylko dlaczego w Pozaniu? Generalnie się zgadzam... Ale,ogranie instrumentu np.w sklepie moim zdaniem prawie nic nie daje poza kwestiami manualnymi.Nie wiadomo do końca jak sie instrument zachowa w kapeli a to przecież najważniejsze ![]() Ja swojego Laka kupiłem niemal w ciemno tzn mam taki układ w sklepie że jak mi sie coś nie spodoba to mogę oddać na ogół ustalam termin jedna próba + jedna sztuka. A że instrument okazał sie ok więc zostawiłem u siebie. Jedna rzecz natomiast mnie irytuje... Mam 5502 DELUX i spasowanie gryfu do korpusu jak na bass za taki pieniądz pozostawia wiele do życzenia . RE: Lakland b-hood - Sebastian-J - 03-15-2011 Mój 44-02 spasowany jest idealnie. Kartę papieru tam nie wsadzę. ![]() RE: Lakland b-hood - collage - 03-15-2011 (03-14-2011, 09:59 PM)Basstard napisał(a):(03-14-2011, 07:30 PM)collage napisał(a):Oj, nie każdy i nie wszędzie :p Poza tym wiesz - kupienie basu bez wcześniejszego obgrania to jak ożenek z kobitą bez wcześniejszego jej puknięcia (choć tak zrobiłem z Alem i nie żałuję(03-13-2011, 08:45 AM)SeBas napisał(a): Miłe wieści, tylko dlaczego w Pozaniu? Nie wiem czy wiesz, ale u nas sie w ciemno nic nie kupuje. Nawet jesli zamowisz Laklanda, ktorego nikt wczesniej w Polsce nie widzial i wplacisz z gory, to jak juz go dostaniesz - u siebie w domu podejmujesz ostateczna decyzje. Ja bym sprzetu w ciemno nie kupil i nie oczekuje tego od nikogo. Mysle, ze to najlepsza opcja dla wszystkich i z tego co sie orientuje wiekszosc sklepow/dealerow sie na takie zasady nie zgadza, ale u mnie zawsze tak jest. Pozdr Tom PS. Tym bardziej zachecam do zamowienia basu, bo zadnego ryzyka dla kupujacego nie ma, a ceny okazyjne poki co. (03-14-2011, 10:47 PM)Marek napisał(a):(03-14-2011, 09:59 PM)Basstard napisał(a):(03-14-2011, 07:30 PM)collage napisał(a):Oj, nie każdy i nie wszędzie :p Poza tym wiesz - kupienie basu bez wcześniejszego obgrania to jak ożenek z kobitą bez wcześniejszego jej puknięcia (choć tak zrobiłem z Alem i nie żałuję(03-13-2011, 08:45 AM)SeBas napisał(a): Miłe wieści, tylko dlaczego w Pozaniu? Witam serdecznie Odkad basy Lakland sa w naszej ofercie mamy tez autoryzowany serwis Laklandow w Polsce. Jezeli chcesz, mozemy sprobowac cos zaradzic w tym temacie. Nie ma problemu, ze kupiony gdzie indziej - nie zostawie wlasciciela Laklanda na lodzie co najwyzej bedzie trzeba zapolacic za taka usluge. Pozdr Tom RE: Lakland b-hood - Marek - 03-15-2011 Cytat:Witam serdecznie Ciekawa propozycja ![]() ![]() Ale jak możesz to napisz bo nie bardzo sobie wyobrażam co fizycznie można zrobić? Wygląda to tak jakby ktoś za dużą dziurę zrobił(no chyba że wyolbrzymiam ale w poprzednich basach kilkukrotnie tańszych gryf "dotykał"korpusu) Generalnie bass brzmi tak jak chciałem a nawet lepiej ![]() RE: Lakland b-hood - collage - 03-16-2011 Jezeli jestes zadowolony z brzmienia i nie chcesz kombinowac to ok, z mojego doswiadczenia kilka razy zdarzylo sie ze podczas transportu cos takiego sie wydarzylo z gitara i mozna bylo to przywrocic do porzadku zdejmujac gryf i zakladajac go od nowa. NIe mowie ze na 100% zadziala, ale sprobowac mozna. RE: Lakland b-hood - Marek - 03-16-2011 (03-16-2011, 02:19 PM)collage napisał(a): Jezeli jestes zadowolony z brzmienia i nie chcesz kombinowac to ok, z mojego doswiadczenia kilka razy zdarzylo sie ze podczas transportu cos takiego sie wydarzylo z gitara i mozna bylo to przywrocic do porzadku zdejmujac gryf i zakladajac go od nowa. NIe mowie ze na 100% zadziala, ale sprobowac mozna. W takim razie pewnie Was odwiedzę ![]() Dzięki ![]() RE: Lakland b-hood - thot - 03-18-2011 Od wczoraj jestem szczęśliwy posiadaczem 55-02. JEST RADOŚĆ ![]() RE: Lakland b-hood - Marek - 03-18-2011 (03-18-2011, 06:35 PM)thot napisał(a): Od wczoraj jestem szczęśliwy posiadaczem 55-02. Jak już CI się znudzi brzmienie to przełącznik częstotliwości MID załatwia sprawę ![]() Ja teraz zmieniłem z 600Hz na 250 na chwilę obecną bardziej się mi podoba ![]() RE: Lakland b-hood - thot - 03-19-2011 Na wstępie przełączyłem na 250Hz ![]() Więcej zabawy będę miał z ustawieniem wysokości strun i fret buzz'em RE: Lakland b-hood - Sebastian-J - 03-19-2011 Ten, tego... a FOTY to gdzie ![]() RE: Lakland b-hood - thot - 03-19-2011 Będą foty oczywiście - jak tylko prace licencjacką trochę napisze :E RE: Lakland b-hood - thot - 03-22-2011 Tak na szybkiego, jeszcze nawet nie pucowana. RE: Lakland b-hood - Sebastian-J - 03-22-2011 Wypiszcie mnie z b-hooda, gitara idzie na sprzedanie... ![]() Choć, możecie mnie zostawić jako honorowego bywalca. ![]() RE: Lakland b-hood - SUVV - 03-22-2011 Eeee... co jak co ale żeby Laklanda na Warwicka?? ![]() no cóż, Twój gust, Twoja dupa itp ![]() RE: Lakland b-hood - dr Szelma - 03-22-2011 SUVV - mnie to jakos nie dziwi, czekam kiedy reszta pojdzie na handel ![]() |