![]() |
Wybór interfejsu audio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica studyjna (https://basscity.eu/forum-14.html) +--- Wątek: Wybór interfejsu audio (/thread-1124.html) |
RE: Wybór interfejsu audio - dudi999 - 12-02-2014 W tych okolicach powinno CI się udać kupić Presonusa Audiobox USB, teraz dorzucane jest do niego gratis oprogramowanie Studio One 2. Dodatkowo po jego zakupie masz szansę na wygranie Norda i samochodu ![]() RE: Wybór interfejsu audio - mazdah - 01-17-2015 ![]() Nie polecam wybierać tej podróbki Behringera za 35zł z Allegro. Instalacja przebiega W MIARĘ bezproblemowo, sterowniki łatwo dostępne w sieci (na stronie Behringera), konfiguracja nieco upierdliwa, ale można sobie dać z nią radę. Nagrywa, nadaje się do ćwiczeń, obsługuje Guitar Riga, widzi go Reaper. Tyle z zalet ![]() - nie obsługuje usypiania ani hibernacji. Trzeba go odpiąć, bo inaczej będą problemu po wybudzeniu komputera. Co prawda nie wywala bluescreenów jak niedrogie karty M-Audio, ale i tak wariuje. - BARDZO zafałszowuje odtwarzany dźwięk (nagrywany zapewne też). Nie wszystkie częstotliwości, ale np. powiadomienie o wiadomości z Facebooka czy hehe nasz wokalista brzmią jakby się helu nałykały. Co ciekawe - odpaliłem nagranie gdzie nasz wokal śpiewa w duecie. Jeden wokalista brzmi normalnie, a nasz Franc jak Geddy Lee ![]() Do ćwiczeń na słuchawkach się nada, ale próbek na forum na tym nie będę może nagrywał ![]() RE: Wybór interfejsu audio - Stasiu - 01-20-2015 nie wiem w sumie gdzie zamieścić to pytanie. mam M-Audio M-Tracka i zauważyłem, że w miarę ściszania dźwięku, panorama nie jest równa, tzn. lewy monitor gra głośniej. przy podgłaszaniu różnica się wyrównuje. co to może być? RE: Wybór interfejsu audio - przemak - 01-20-2015 Normalnie, potencjometr za siedem groszy, to jak ma być? Sciszyłbym w monitorach i wtedy zasadniczo pokrętło w interfejsie będzie miało użyteczny zakres "wyżej" i będzie równiej. RE: Wybór interfejsu audio - reav - 01-21-2015 Jakiś godny polecenia interfejs z firewire do 800zł? RE: Wybór interfejsu audio - Burning - 01-22-2015 Firebox? A czego potrzebujesz? Ile kanałów? RE: Wybór interfejsu audio - reav - 01-22-2015 (01-22-2015, 03:24 PM)Burning napisał(a): Firebox? Liczba kanałów nie ma znaczenia, może być i jeden. Do domu, chcę sobie nagrać kilka numerów - elektroniczne bębny, gitara i bas. RE: Wybór interfejsu audio - Burning - 01-22-2015 Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań. Od siebie mogę polecić Firebox. RE: Wybór interfejsu audio - reav - 01-22-2015 (01-22-2015, 03:55 PM)Burning napisał(a): Do domu to może i coś taniej znajdziesz. Szukaj raczej renomowanych rozwiązań. OK, dzięki ![]() RE: Wybór interfejsu audio - szulek - 01-22-2015 Testuje właśnie małego Stainberga UR22, zbudowane solidnie, bebechy Yamahy, złącza Neutrik, metalowa obudowa, sprzętowy monitoring, niezależna regulacja głośności słuchawek i wyjścia głównego, zasilanie phantom.. zobaczymy jak na dłuższą metę się spisze ![]() ![]() RE: Wybór interfejsu audio - RPA - 02-11-2015 Co byście polecili możliwie budżetowego wielościeżkowego? POD UX2 już niezmiernie... denerwuje swoim ograniczeniem, tj. możliwością nagrywania tylko dwóch ścieżek jednocześnie (przy 6 wejściach - skandal, widać że ktoś go wykastrował z premedytacją). Chciałbym coś, co nagrywa min. 6-8 ścieżek jednocześnie i będzie kosztowało jak najmniej, tzn. szykuję się na kwoty do 1000zł. Mam upatrzonego Tascama US-1800, ale nowy przekracza mój budżet o ponad dwie stówki, a używek po prostu nie ma. Może ktoś podpowie jakąś alternatywę? A może chce sprzedać? ![]() RE: Wybór interfejsu audio - zakwas - 02-11-2015 USB, dwa kanały, direct monitoring, ubuntufriendly. Focusrite 2i2 się nada? Miał ktoś? RE: Wybór interfejsu audio - paluch1986 - 02-17-2015 Jakiś interfejs na USB, wystarczą dwa wejścia, byleby by był dołączony nawet jakiś okrojony Pro Tools. Ktoś coś kojarzy? RE: Wybór interfejsu audio - Burning - 02-17-2015 http://www.djshop.pl/i9329,avid,avid-mbox-mini-ptex.html RE: Wybór interfejsu audio - paluch1986 - 02-17-2015 Dzięki ![]() |