![]() |
Nagrywanie basu w domu - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica studyjna (https://basscity.eu/forum-14.html) +--- Wątek: Nagrywanie basu w domu (/thread-397.html) |
RE: Nagrywanie basu w domu - crazy - 07-02-2015 Pytanko. Do nagrywania się w domu z kamerki internetowej, używam programu Debut Video Capture. Jako interface używam swojego Zooma B3. W połowie nagrania, a czasami wcześniej podkład jaki sobie puszczam z winampa, zupełnie rozjeżdża się z linią basu. Wiem że może ja za równo nie gram ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - paluch1986 - 07-02-2015 Problem leży w tym że do nagrywania i odtwarzania jednocześnie używasz tego samego komputera i dwóch programów. Komputer nie wyrabia. Nie znam twojego programu, ale np. Vegas Pro działa trochę jak DAW - czyli ma ścieżki i audio i video, no i można dogrywać (ponoć, w praktyce tego nie sprawdzałem). Możesz dźwięk próbować puszczać z innego źródła (np. telefonu) do ucha jako podkład i po nagraniu wideo z basem doklejać podkład do nagranego wideo, więcej roboty bo trzeba zsynchronizować. Ja nagrywam dźwięk w Cubase (program do wielośladowego nagrywania dźwięku), kamera nagrywa obraz na kartę pamięci i potem na komputerze to sklejam w całość. RE: Nagrywanie basu w domu - crazy - 07-02-2015 Czyli reasumując jest to wina kompa, nie programu. Pewnie jest jak piszesz, bo jak z zooma zapuszczam sobie sam automat perkusyjny, to problemu nie ma. Szukam rozwiązania bez jakieś obróbki filmiku, bo w tym to już jest ze mnie totalna noga. ![]() Tak czy siak, dzięki za rozjaśnienie tematu. RE: Nagrywanie basu w domu - zakwas - 07-02-2015 (07-02-2015, 06:56 AM)paluch1986 napisał(a): Możesz dźwięk próbować puszczać z innego źródła (np. telefonu) do ucha jako podkład i po nagraniu wideo z basem doklejać podkład do nagranego wideo, więcej roboty bo trzeba zsynchronizować. A nie ma ten zoom wejścia liniowego? Wtedy synchronizowałoby się "samo" w trakcie nagrywania... ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - paluch1986 - 07-02-2015 (07-02-2015, 08:42 AM)zakwas napisał(a):(07-02-2015, 06:56 AM)paluch1986 napisał(a): Możesz dźwięk próbować puszczać z innego źródła (np. telefonu) do ucha jako podkład i po nagraniu wideo z basem doklejać podkład do nagranego wideo, więcej roboty bo trzeba zsynchronizować. Nie widziałem B3 z bliska z nigdy, to nie wiem ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - crazy - 07-02-2015 No właśnie nie ma ![]() B9u1 ma. RE: Nagrywanie basu w domu - zakwas - 07-02-2015 No to pozostaje zabawa w suwanie tracków... ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - Basstard - 05-25-2017 Panyyy! HALP! Mam problem z Reaperem - zamiast nagrywać bas, dubluje podkład. Podczas nagrywania tego nie słychać, ale gdy puszczam, leci 2 x podkład z paromilisekundowym przesunięciem. Dłubałem, patrzyłem - nie wiem, gdzie mam to zmienić. Nic nie kumam, nic nie rozumiem, wcześniej było dobrze a teraz chuj ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - zakwas - 05-25-2017 A ma Pan dobrze ustawiony input na ścieżce w Reaperze? Bo z objawów to brzmi jakbyś miał ustawione nagrywanie "stereo mix" czy jak to się tam na łindołzie nazywa a nie "line input". RE: Nagrywanie basu w domu - Basstard - 05-25-2017 Record: input (audio or midi) RE: Nagrywanie basu w domu - zakwas - 05-25-2017 A jeszcze niżej Input: Mono -> Left ? Burn będzie wiedział co do czego na czuja - ja w Reaperze głównie proste miksy robię. RE: Nagrywanie basu w domu - Basstard - 05-25-2017 (05-25-2017, 07:31 PM)zakwas napisał(a): A jeszcze niżej Input: Mono -> Left ? Yup. RE: Nagrywanie basu w domu - zakwas - 05-26-2017 Summon Burn! RE: Nagrywanie basu w domu - Burning - 05-26-2017 Aleosochozi? ![]() Jakie międzymordzie? Daj screena plz z głównego ekranu. Wygląda jakbyś jakiś dziwny routing miał zrobiony ![]() RE: Nagrywanie basu w domu - Ramcel - 08-22-2017 Ej Chłopacy, dejcie proszę jakiś ludzki tutorial do Reapera. Potrzebuję dograć bas do fiszek i doszedłem już do tego jak załadować empeczy z fiszą, ustawić bas jako input, nawet się nagrywa, ale mogę go usłyszeć dopiero jak zatrzymam nagrywanie i odtworzę. Jak nagrywanie jest zatrzymane i gram, to basu nie słychać, a jak nagrywam, to słyszę tylko podkład. A tu jest pierdyliard tych opcji i nie ogarniam. |