![]() |
|
Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika (/thread-1041.html) |
RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - hennoh - 09-21-2011 ash zdecydowanie /jakieś robocze słuchawki Platontroics/ RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - zee - 09-21-2011 W auacity, jak ktoś wcześniej napisał różnicę widać, ale wcale nie tak wyraźnie. Trzeba się przyjżeć. Na ucho, na moich kiepskawych słuchawkach philipsa nie słyszę różnicy, to znaczy może słyszę ale nie potrafię jej jasno określić. A czy byłoby ją słychać gdyby oprócz automatu w tle była reszta instrumentów? RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - Mateusz - 09-21-2011 nie oszukiwac RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - the777 - 09-21-2011 Zasugerowałem się dołem, Alder/palisander. Odsłuch: Laptop + głośniki Creative T20 RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - bratekr - 09-21-2011 Jesion, tak się mnie wydaje, ale mam stare głośniki komputerowe za 4 dychy, a za biurko mi się nie chce nurkować, coby słuchawki podpiąć... RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - Alfik - 09-21-2011 ooo właśnie... Bardzo proszę piszcie też na jakim sprzęcie słuchacie RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - dexter_ck - 09-21-2011 Mym zdaniem ALDER/PALISANDER. Słuchane na głośnikach od lapka i dokanałowych Pionieerach, bo nie mam akurat nic lepszego pod ręką. RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - zakwas - 09-21-2011 Ja słuchałem z lapka na Superluxach HD681 RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - Berec - 09-21-2011 Ja obstawiam jesion, słuchałem na komputerowych Microlabach solo 7c RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - Maciejeq - 09-21-2011 ALDER PALISANDER, jakiś prosty set Creative. Wydaje mi się że różnica jest tak jak już ktoś napisał- w dole. Różnice są na tyle subtelne, że musiałem chyba z 3 czy 4 razy osobnej ścieżki słuchać... tak też się może pomyliłem RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - herp - 09-21-2011 Słuchałem na glosnikach Philipsa. RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - dr Szelma - 09-21-2011 olcha/palisander. MASAKRA - that was hard! wmzacniacz to Transonic, glosniki to Altusy 110 RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - groza - 09-21-2011 Beyerdynamic DT990 pro. Stawiam na jesion, ale dla mnie to wszystko brzmi tak samo, poza różnicami w tajmie i feelingu. Posłucham jeszcze rano, dziś jestem po 3 godzinach próby i już mało słyszę. Jedno trzeba napisać - brzmi to nieporównywalnie lepiej od tych próbek Atkinsona. Choć mało gainu i nie ten pickup co trzeba gra. RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - zakwas - 09-21-2011 (09-21-2011, 09:25 PM)groza napisał(a): Jedno trzeba napisać - brzmi to nieporównywalnie lepiej od tych próbek Atkinsona. Choć mało gainu i nie ten pickup co trzeba gra. EMG brakuje? RE: Drewno nie ma wpływu na brzmienie - eksperyment Alfika - herp - 09-21-2011 Muła brakuje! |