![]() |
|
Obrzyn / Headless B-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Obrzyn / Headless B-hood (/thread-284.html) |
RE: Obrzyn / Headless B-hood - Basstard - 09-16-2014 (09-16-2014, 05:42 PM)Zenek Spawacz napisał(a):(09-16-2014, 10:37 AM)Basstard napisał(a): Zeniu, Ty wiesz, że ja chcę. BARDZO. Tylko obecnie dochód nie ten. To na początek to: ![]() Tzn. takiego znalazłem w necie szukając bezprogowego Statusa. Piękny, choć wolałbym inne wykończenie. Bardzo podobają mi się też Marleaux Betra: ![]() ...i te nowe Nordstrandy: ![]() Ale mógłby być też taki, jakiego wrzuciłeś: (09-16-2014, 05:42 PM)Zenek Spawacz napisał(a): A ja pokaze mojego pieciostrunowego obrzyna ze struna C . Chodzilo mi chyba o granie akordow na basie i wyzsze rejestry byly do tego przydatne. FAP FAP FAP CHCĘGONATYCHMIAST (tylko w HEADG) (09-16-2014, 06:10 PM)zwinny napisał(a): to się kwalifikuje do bycia obrzynem? strasznie bym chciał... ale są kurewsko drogie Grałem raz na takim, świetny! (09-16-2014, 06:27 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Kupuj go natychmiast , prawdziwy basista w ogole nie zwraca uwagi na takie drobiazgi jak cena... ...póki go stać. Bo wiesz, z pustego i Salomon nie naleje, co dopiero basista. Nawet prawdziwy. RE: Obrzyn / Headless B-hood - Alfik - 09-16-2014 ![]() mój ulubiony headles RE: Obrzyn / Headless B-hood - Basstard - 09-16-2014 Nie dziwota! Guy Pratt brzmi na takim wyśmienicie. Jeden z najlepszych "nowoczesnych" basów. Zdecydowanie. RE: Obrzyn / Headless B-hood - miklo - 09-16-2014 (09-16-2014, 06:27 PM)Zenek Spawacz napisał(a):Do tej pory śni mi się po nocach. To już będzie ze 25 lat.(09-16-2014, 06:10 PM)zwinny napisał(a): to się kwalifikuje do bycia obrzynem? strasznie bym chciał... ale są kurewsko drogie RE: Obrzyn / Headless B-hood - 3cina - 09-17-2014 (09-16-2014, 06:52 PM)Alfik napisał(a):Wlasnie takiego statusa chcialbym miec. RE: Obrzyn / Headless B-hood - Zenek Spawacz - 09-17-2014 Ze Statusow podoba mi sie najbardziej ten model: ![]() Deska jest wyprofilowana: ![]() Istnieje rowniez model z korpusem weglowym: ![]() I jeszcze patent tremola na koncu gryfu... ![]() Nie sadze , zeby taka galkologia byla potrzebna. Ale to sprawa indywidualna... RE: Obrzyn / Headless B-hood - Basstard - 09-17-2014 Aaa, to jest układ Paramatrix. Ja też bym nie reflektował. Zasadniczo pasyw wystarcza RE: Obrzyn / Headless B-hood - Zenek Spawacz - 09-17-2014 Rowniez jestem zwolennikiem pasywnego basu (tak w ogole to bylaby ladna nazwa dla b-hoodu - "Klub Zwolennikow Pasywnego Basu"). Po eksperymentach z gryfami grafitowymi cos mi zaczyna switac... Chodzi o "Teorie Warkotu" czyli wplyw konstrukcji szyjki na jakosc brzmienia wiosla. W najblizszych dniach sprobuje zrobic nowe gryfy , specjalnie laminowane , zobaczymy czy sie sprawdzi...Szkoda tylko , ze na to wszystko potrzeba tyle czasu. I tak nie wychodze juz z warsztatu w ogole , chyba wstawie tam lozko... RE: Obrzyn / Headless B-hood - Zenek Spawacz - 09-17-2014 Stan B-Hoodu na dzien dzisiejszy: 1 - Zenek_Spawacz 2 - (tymczasowo) Basstard Jezeli ktos ma zwykly bas z ulamana glowka moze sie ubiegac rowniez o numerek... RE: Obrzyn / Headless B-hood - Basstard - 09-17-2014 Doman ma. http://bass-driver.blogspot.com/2014/03/basowisko-obrzynek.html Niestety obraził się na forum RE: Obrzyn / Headless B-hood - Kapral - 09-18-2014 Wiem, że to technicznie nie jest headless, ale wydaje mi się, że będzie tu pasował: ![]() ![]() Fappity, fappity fap. RE: Obrzyn / Headless B-hood - Zenek Spawacz - 09-18-2014 To jest ewenement ... Tzw bezglowkowiec z glowka ! RE: Obrzyn / Headless B-hood - Kapral - 09-19-2014 Zenku, może zdecydujesz się kiedyś na skonstruowanie takiego? Wydaje się to być fajnym rozwiązanie dla struny B, bo mówią, że jak jest dłuższa za siodełkiem, to lepiej gra. Bas bardzo seksowny i generalnie mam na niego lekki gas (byłby większy, gdyby nie cena ;D). RE: Obrzyn / Headless B-hood - Zenek Spawacz - 09-19-2014 Wow ! taka piatka Le Fay to "jedyne" 5000 eurosiow. Ladnie ... W ich ofercie sa rowniez piekne "klasyczne" headlessy: ![]() albo z fretami Novax: ![]() W tej chwili mam wszystko zapelnione na co najmniej cztery miesiace. Ale pomysl warty jest rowazenia... RE: Obrzyn / Headless B-hood - motyx - 09-25-2014 ![]() |