![]() |
|
MusicMan Stingray 5 modyfikacje - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: MusicMan Stingray 5 modyfikacje (/thread-3558.html) |
RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - zwinny - 05-06-2013 (05-06-2013, 11:25 AM)macius napisał(a): A masz porównanie z i bez preampu?mam, z preampem ma mniejszego kopa i jakiś taki plastikowy sound, co jest w sumie dość oczywiste. RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - solartron - 05-06-2013 Jeśli chodzi o przeróbki MM - to mistrzem jest Gruby i trudno Go będzie w tej materii przebić W basie zmienił prawie wszystko: Pickup Nordstrand, preamp - Fender, i najlepsze - zażyczył sobie takiej konfiguracji switcha: mostek - równolegle środek- cewki rozpięte gryf - pasyw. Wyszedł z tego najbardziej fukcjonalny SR jakiego widziałem i słyszałem, a wymiana fabrycznego ceramicznego kaszlaka na alnico zrobiła sporą różnicę. Największym wyzwaniem było upchnięcie wszystkiego w ciasnej komorze SR5 - ale jakoś poszło Generalnie to przerobić można wszystko - tylko pytanie czy warto i czy nas na to stać. Łatwo policzyć ile kasy trzeba wydać na solidne modyfikacje. Inna sprawa, że lutnicy o przeróbkach elektroniki mają zazwyczaj mgliste wyobrażenia i poza standardowymi schematami wiele nie zaoferują RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - OMSON - 05-06-2013 (05-06-2013, 02:18 PM)solartron napisał(a): i najlepsze - zażyczył sobie takiej konfiguracji switcha: A pasywnie jaka konfiguracja cewek? Edit: BTW - bardzo celnie ujęte: "wymiana fabrycznego ceramicznego kaszlaka" RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - groza - 05-06-2013 (05-06-2013, 02:18 PM)solartron napisał(a): Jeśli chodzi o przeróbki MM - to mistrzem jest Gruby i trudno Go będzie w tej materii przebić Bas gra świetnie to fakt, ale co ciekawe - brzmi dokładnie tak jak powinien grać stingray 5 RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - bartekblond - 05-06-2013 Ludziska trochę się gubię, bo na forum jestem nie od tak dawna i głownie dział ogłoszeń przeglądałem RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - groza - 05-06-2013 Pożyczyłem na sesję. RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - bartekblond - 05-06-2013 Chodzi o tego użytkownika: http://basscity.eu/user-327.html ? Jeśli o niego to chciałbym złapać z nim jakiś kontakt... Da się jakoś czy jedynie przez forum? Podejrzewam, że to on po dochodzeniu z linków RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - herp - 05-06-2013 Nie on. RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - bartekblond - 05-06-2013 (05-06-2013, 09:49 PM)herp napisał(a): Nie on. Więc kto tajemniczy herp'ie? RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - herp - 05-07-2013 Gruby usunął konto na forum. Solarton wie wszystko o jego basówce, groza nagrywał na niej płytę Ukeje, i wszystko właściwie zostało już tu napisane. RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - Markus - 05-07-2013 Istnieje podejrzenie, że jeśli Solartron robił te modyfikacje Grubemu, to ma kontakt do Grubego, a co więcej wie wszystko na temat tych modyfikacji. Może spróbuj odezwać się do Solartona zamiast do Grubego? Marek RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - Mateusz - 05-07-2013 Myślę, że te modyfikacje i koszt robocizny przekroczy dwukrotnie cene tej basówki, którą masz. Dla mnie to nie ma sensu, chyba ze ten bas jest jakiś wibitnie wybitny;D? RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - bartekblond - 05-07-2013 W takim razie odezwę się do Solartrona Wiesz Mateusz, zobaczymy jak tam będzie z kaską co do tych modyfikacji, ale jestem wręcz pewny, że to wiosło zostanie ze mną zawsze, bo każdy wie, że cudów za niego nie wezmę, a po pierwsze leży mi w łapie bardzo, dodatkowo fajnie się prezentuje (szczególnie perłowa płytka Także nie będę się bał zainwestować w niego jeśli te zmiany oczywiście pozytywnie wpłyną na moje wiosło RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - zakwas - 05-07-2013 (05-07-2013, 12:05 AM)herp napisał(a): Gruby usunął konto na forum. Solarton wie wszystko o jego basówce, groza nagrywał na niej płytę Ukeje, i wszystko właściwie zostało już tu napisane. Zapomniałeś o preampie z BTB... RE: MusicMan Stingray 5 modyfikacje - groza - 05-07-2013 Liczba mnoga, Zakwas, liczba mnoga... |