![]() |
|
zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu (/thread-5050.html) |
RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - Aval - 04-01-2014 Tak bez pickupa to chyba nie za bardzo... :/ Szukajcie dalej. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - tapczan - 04-01-2014 (04-01-2014, 10:28 AM)zakwas napisał(a): Przecież H do góry nogami wygląda tak samo! :< B też. Wreszcie do czegoś dochodzimy
RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - warstadt - 04-01-2014 (04-01-2014, 10:50 AM)Aval napisał(a): Tak bez pickupa to chyba nie za bardzo... :/ A co Ty masz przeciwko akustykom? Są niezwykle klimatyczne. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - Aval - 04-01-2014 Większość akustyków niestety śmierdzi i jest głucha po kilku latach pracy w zawodzie RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - zakwas - 04-01-2014 (04-01-2014, 11:09 AM)Aval napisał(a): Większość akustyków niestety śmierdzi i jest głucha po kilku latach pracy w zawodzie Z tym byciem głuchym to przesadziłeś! RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - DzRTR - 04-01-2014 (04-01-2014, 10:32 AM)warstadt napisał(a): Frajerzy. Żaden elektryk nie zastąpi rasowego Music Mana: Nie wiedziałem, że robią Bongo z klonową podstrunnicą. W takiej wersji nawet ma swój urok ![]() RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - robbas - 04-01-2014 Ale ten musicman to w sumie fęder. Tyle, że z nietypowym korpusem. A jeśli chodzi o struny to chyba zostanę przy dwóch - B i H. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - warstadt - 04-01-2014 (04-01-2014, 11:49 AM)robbas napisał(a): A jeśli chodzi o struny to chyba zostanę przy dwóch - B i H. Może lepiej taki setup: H B - wtedy możesz zagrać na ołówku. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - jasiekl - 04-01-2014 na moje to nawet nie założysz strun basowych na gitarę. Kiedy mówię Gitara - Stratocaster. Nie wyobrażam sobie, że maszynki będą trzymać strój, że stuny wejdą ci w nacięcia na mostku i na siodełku. Wreszcie, sam naciąg może być mega niewygodny - tj. struny będą za luźne żeby na tym grać. Z resztą, jak chcesz założyć 4 struny na gitarę na której jest 6 miejsc na struny? RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - Burning - 04-01-2014 albo gitarowych na bas RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - zakwas - 04-01-2014 (04-01-2014, 12:41 PM)jasiekl napisał(a): na moje to nawet nie założysz strun basowych na gitarę. No przecież pisał, że chce trzy założyć.
RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - jasiekl - 04-01-2014 Jak powiedział kiedyś znany filozof: - No i? RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - robbas - 04-01-2014 (04-01-2014, 12:41 PM)jasiekl napisał(a): Z resztą, jak chcesz założyć 4 struny na gitarę na której jest 6 miejsc na struny?A, to już wyjaśniałem. Początkowo chciałem założyć tylko 3, w co drugie wycięcie w siodełku, ale zostałem przekonany, że wystarczą dwie. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - jasiekl - 04-01-2014 No, to możesz upier... struny dość wysoko i spróbować. Ale na moje to je amelinium i nie pomalujesz. RE: zwykła gitara elektryczna ze strunami od basu - zakwas - 04-01-2014 Ej, ale przecież struny od basu są dłuższe, więc możesz przeciąć jedną w połowie i będziesz miał dwie, a jak ich nie nastroisz, to do tego będą grały inaczej. Zapytaj Burninga, on siedzi w temacie. |