basscity.eu
Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno (/thread-548.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Bajur - 02-28-2011

Mój Nekrodefil jest zarąbisty jak za kasę którą w niego wsadziłem i ma jedyny w swoim rodzaju kolorWink

Gdybym tylko miał świeższe struny.... Bo na 15 miesięcznych się bardzo grać nie daWink

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Burning - 02-28-2011

najbardziej trv były defile semi-hollow z akcją 17mm nad 3progiem Wink

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - bratekr - 02-28-2011

(02-28-2011, 11:41 PM)Burning napisał(a): najbardziej trv były defile semi-hollow z akcją 17mm nad 3progiem Wink

Ostatnio odwiedziłem mojego kupla, któremu oddałem starego Defila - właśnie z akcją strun wysoką i semi-hollow. Kurdę - ja nie wiem, jak się na tym uczyłem grać "wyrywania zęba" i "łoriona". Ale najlepsze jest to, że zagrałem te klasyki ponownie Tongue.

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - cenia - 03-01-2011

Chłopaki wielkie dziękiBig Grin Przybyłam, zobaczyłam i obmacalam wasze basySmile Dla Błażeja BIG podziekowaniaBig Grin żaden mężczyzna nie sprawił takiego uśmiechu na mojej gębie przez ostatni rockBig Grin !!!

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Basstard - 03-01-2011

Uuu, to zabrzmiało poważnie Wink No, Błażej, dałeś radę, znaczy! mrgreen

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Xoov - 03-01-2011

(02-28-2011, 11:13 PM)Burning napisał(a): Tu nie chodzi o to, co mi się podoba, tylko co leży w kontekście kapeli.
Moją rolą w Sphere jest wypełnić przestrzeń między garami, a gitarami i dowalić do tego tonę "kurwy".
Idealna czytelność, czy emancypacja basu nie jest tu priorytetem.
Czy sprawdza się w gatunku - oceńcie sami:
http://burning.wrzuta.pl/audio/6vR8ue4eWr5/probka_sphere
Jest to takie samo ustawienie jak prezentowałem w Piasecznie, po zebraniu mikrofonami i dodaniu odrobiny góry z DI (w paczcie nie używam horna).
Jeśli się komuś nie podobało - nie widzę problemu, ani nie czuje się urażony Smile
Kwestia gustu. Ja np. Nie przepadam za soundem Hellborga (mimo jego nazwiska Wink )

No o to mi chodziło, tylko nie chciało mi się tyle pisać Emotka_2755

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - gsb - 03-01-2011

(02-28-2011, 11:21 PM)Burning napisał(a): jeśli nie słychać w dole, gdzie się kończą gitary, a zaczyna bas - to znaczy, że dobrze klei
jeśli słychać czytelnie bas w górze - to znaczy, że i tak jest czytelny jak na deathmetal Wink
Ja jestem kontent, bo całość zapierdala..
wolę, gdy wszystko razem żre, a ja niknę, niż gdy wszystko jest oddzielnie, odklejone i traci na mocy, mimo, że mnie lepiej słychać. Ot - taki głupi jestem, że dobro kapeli przedkładam nad swoje.

+milion burn Emotka_2755

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Alfik - 03-01-2011

Dziękuję wszystkim za przybycie!

Jestem ogromnie szczęśliwy, że impreza ta komuś się przydała (przynajmniej sądząc po podziękowaniach, które otrzymuje) - wiedza, którą mogliśmy podzielić się między sobą z pewnością zaprocentuje w przyszłości podczas codziennej pracy z instrumentem, nagrań koncertów itd.

Wnioski każdy wyniósł swoje - starałem się możliwie obiektywnie pokazać wam jak i do czego wykorzystać brzmienie poszczególnych instrumentów, co z tym zrobicie zależy już od was.

Temat główny - czyli setup basu a brzmienie - myślę, że wasza wiedza w tym zakresie głęboko się poprawiła - w końcu na gorąco ustawiłem chyba z kilkanaście basówek. Było słychać co i jak i wpływa na brzmienie. Zwykle po kilku ruchach śrubokrętem bas grał sporo lepiej. Teraz będziecie mogli to robić sami - zamiast jechać do lutnika z byle pierdołą. Jak ktoś ma pytania to oczywiście dzwońcie.

Wnioski pozytywne: U stałych bywalców słychać każdą wypracowaną metronomogodzinę: Szczególnie WOWR i Kuba Goły - zrobili OGROMNE postępy w grze czego wszystkim życzę
Wnioski negatywne: Miłosz kurcze słychać u Ciebie LATA ćwiczenia po kilka godzin dziennie - błagam nie odkładaj do końca pasji na którą, poświęciłeś tyle czasu w życiu - mogłeś wtedy pić wódke i grać w piłkę. Rozumiem rodzina, dzieci - ale warto - masz zbyt duży potencjał by być jedynie brzdąkaczem jak to określasz. Za dobrze grasz, aby to olać.

i jeszcze wielka prośba:
Panowie, którzy nie byli na zlocie - darujcie proszę sobie złośliwe komentarze wobec toczącej się tutaj dyskusji - zwróćcie proszę uwagę, że tym razem nikt tu nie wychyla się ze swoimi spostrzeżeniami... bo po co dyskutować z tymi, którzy nie słyszeli, nie byli, ale wiedzą lepiej. Przyjedzcie po prostu następnym razem.

Następny zlot zaraz po wakacjachSmile

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Stasiu - 03-01-2011

(03-01-2011, 01:40 PM)Alfik napisał(a): Następny zlot zaraz po wakacjachSmile

ooo, wtedy postaram się i ja pojawić, żeby skonfrontować swoją wiedzę i doświadczenie z innymi Wink

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Dex - 03-01-2011

(03-01-2011, 01:51 PM)Stanislav. napisał(a):
(03-01-2011, 01:40 PM)Alfik napisał(a): Następny zlot zaraz po wakacjachSmile

ooo, wtedy postaram się i ja pojawić, żeby skonfrontować swoją wiedzę i doświadczenie z innymi Wink

Po wakacjach świetnie Big Grin Lecz chyba nie będę miał jakiejkolwiek wiedzy do skonfrontowania Confused Świetny sprzęt zebraliście. Z chęcią przywiozę mojego corta hehe

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Emte19 - 03-01-2011

Wg mnie było zajebiście.Każdy wyniósł pewnie jakieś wnioski i spostrzeżeniaWink Jeszcze raz dzięki Alfik za ustawienie jazz bassa.

Ps; Zdejmuje płytkęBig Grin

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - pluto - 03-01-2011

a ja pomacałem laklanda którego tak bardzo chciałem ściągać zza wody w ciemno, i już bynajmniej wiem że mam za małe łapska do niego ;- D

no i kolejny wniosek: nie sprzedaje ATK!

dzięki wam wszystkim! <pjona>

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - hennoh - 03-01-2011

(03-01-2011, 02:29 PM)Emte19 napisał(a): Wg mnie było zajebiście.Każdy wyniósł pewnie jakieś wnioski i spostrzeżeniaWink Jeszcze raz dzięki Alfik za ustawienie jazz bassa.

Ps; Zdejmuje płytkęBig Grin

krótko byłem ale z tego co usłyszałem Twój jazz brzmiał NAJpikniej Emotka_2497

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - Emte19 - 03-01-2011

Najpikniej to może nieWink Do Alfika i Mroka jazzów nawet nie ma startu.Ale przyzwoicie,zjadł jazz'a american standart.Płytke sie zdejmie,założy badass'a,nowe sznurki i bedzie ładna górkaWink

RE: Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno - miklo - 03-01-2011

@Alfik: Dzięki za miłe słowa. Chcę się powoli rozkręcać dla samego siebie - lubię to kurczaki Big Grin

@Pluto: Byłeś z ATK? O kurczaki. Jeden z instrumentów, który chciałbym pomacać. Może uda się następnym razem Smile