![]() |
|
Tajna Melina of Spector B-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Tajna Melina of Spector B-hood (/thread-26.html) |
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - goly - 10-07-2011 Ja mialem takiego i to byl zdaje sie... 2001? Moj byl jakis dziwny - raptem rok czy dwa produkowali. Generalnie Rebopow bylo do tej pory kilka odmian i ta obecna odroznia sie tym, ze ma prostokatne markery i deluxe w nazwie RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Criswell - 10-08-2011 Dzięki, bro. Pany, a jak ma się koreański Legend Custom do czeskiego Rebopa? Z jednej strony nie chciałbym niepotrzebnie przepłacać, z drugiej zaś wolę dać więcej pieniędzy i mieć spokój. Jak wykonanie, brzmienie i czy to wciąż "prawdziwy" Spector do łojenia? Chyba forumowe rexy są z ryżu i z tego co czytam dają radę. Piąta struna może brzmieć chujowo, bo interesuje mnie tylko czwórka. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 10-08-2011 Criswell: zamiast Legenda Custom lepiej wziąć 'starego' Legenda, a jeszcze lepiej serię Q z reguły im starsze tym lepsze, a w przypadku Spectorów szczególnie RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Nightmar - 10-08-2011 Jak coś to mam do sprzedania Q5 pro RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 10-08-2011 (10-08-2011, 04:54 PM)Burning napisał(a): z reguły im starsze tym lepsze, a w przypadku Spectorów szczególnie Kiedyś zagrałem parę koncertów na starszym od tego coś sprzedał... Ferrari red, blacha Kramer, pickupy ceramiczne P/J samego Spectora (nie "SS designed" - to jeszcze nie te czasy były Brzmieniowo struna E to po prostu killer! Taki skupiony bas jak kopniak prosto w splot słoneczny... Tego się nie zapomina (tym bardziej że to był full pasyw). Tylko w tym wszystkim nieco przeszkadzało mi, że najcieńsze struny były jakby wycofane dynamicznie względem E (zajebiście brzmiały ale już nie było takiego zajebania). Dlatego trochę mnie to drażniło... Tak czy siak, bas pożyczał mi kumpel jak mój jazz bass siedział u lutnika i tak go sobie zapamiętałem. Poza tym mega wygodne, wyścigowe wiosło. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 10-08-2011 nie mógł być starszy niz Kramer-era* ![]() grałeś na NS2-b po prostu (jeśli ntb) lub NS2-c (jeśli bolt-on) NS2a standardowo tez miały pickupy "Spector", ale na życzenie usuwali Hazlab'a (nie był przystosowany do mocnego sygnału z EMG) i montowali aktywy. Takie sztuki trafiły sie mi i Titusowi *wcześniej były tylko brooklyn-made, z orzechowymi skrzydłami i pickupami DiMarzio kilka klonowych sztuk z EMG to juz przygotowania do produkcji Kramera RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 10-08-2011 (10-08-2011, 08:13 PM)Burning napisał(a): nie mógł być starszy niz Kramer-era* Oj chyba mógł... RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Viking - 10-08-2011 może to jakaś pseudo lutnicza kopia była ? i nie Steward a Stuart !!! RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 10-08-2011 (10-08-2011, 09:53 PM)Viking napisał(a): może to jakaś pseudo lutnicza kopia była ? Eee no stary - bez jaj
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - badkins - 10-08-2011 (10-05-2011, 03:38 PM)Burning napisał(a): ano szkoda, ale na 3 wiesła mnie nie stać.. potwierdzam i z miejsca proszę o sto forumowych kutasików z numerkiem : ) RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Burning - 10-09-2011 badkins: gratulacje! zostałeś posiadaczem najstarszego Spectora na forum ![]() OMSON: nie mógł, pre-Kramer były na DiMarzio, pickupy 'Spector' wprowadził Kramer RE: Tajna Melina of Spector B-hood - JAACA - 10-09-2011 (10-09-2011, 10:22 AM)Burning napisał(a): badkins: gratulacje! zostałeś posiadaczem najstarszego Spectora na forum A to Ci dobre ![]() RE: Tajna Melina of Spector B-hood - veamir - 10-12-2011 No dobra dobijam do tego zacnego grona mój nabytek to SDD NS 4( pierwsza seria jeszcze bez numeru seryjnego ) Grzmi nieziemsko . Tak sie teraz zastanawiam czy lakier z niego zdjąć bo bez stare czeskie SSD wyglądają godnie http://www.spectorbass.com/about/images/guitars/SSD_4CR.jpg
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - veamir - 10-13-2011 Hmmm a wie ktoś skąd wziąć oryginalną zaślepkę maskującą na końcówkę pręta do speców ? Wyciąłem prowizoryczną z plastiku ale wygląda do dupy.... Swoja drogą Warwicków testowałem 5 Corvette ash'a parę miesięcy temu i brzmienia jak moja zaślepka - do dupy
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - mazdah - 10-15-2011 No to wracając do tematu, macie Spectora w ładnie skręconej akcji |