![]() |
|
Taurus Amps B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Taurus Amps B-HOOD (/thread-1308.html) |
RE: Taurus Amps B-HOOD - mariotd - 03-23-2013 Tak kurcze czytam o tym nowym sprzecir Taurusa.. i cholernie sie wkurzam, ze zaznaczylem w ankiecie dwukanalowke
RE: Taurus Amps B-HOOD - Lacki - 03-25-2013 (03-22-2013, 12:57 PM)WoWR napisał(a): Mnie również bardzo podoba się ustawienie panelu pod skosem, na górze Panele w pełnej okazałości: ![]() (03-23-2013, 11:17 AM)mariotd napisał(a): Tak kurcze czytam o tym nowym sprzecir Taurusa.. i cholernie sie wkurzam, ze zaznaczylem w ankiecie dwukanalowke Każdy rozmiar będzie występował w dwóch wersjach - jedno i dwukanałowej. Lampa na preampie będzie się znajdowała tylko w wersji z dwoma kanałami. Jeśli chodzi o cenę to będę Was informował jak ustalimy konkrety. Możesz wytłumaczyć o co chodzi parametrowym wzmacniaczem? Chodzi o biamp czy o parametryczny eq? RE: Taurus Amps B-HOOD - Marcin S - 03-25-2013 jak dla mnie podstawowa wersja ma wszysko czego oczekiwałbym od niedużego combo - choć dobre wyjście DI (może będzie z tyłu?) i footswitch do "mute" też by nie przeszkadzały. Podoba mi się semiparametryczny środek. A co robią przełączniki przy pokrętłach dołu i góry? Może też wybór roboczej częstotliwości? To by było fajne. I właśnie jakie częstotliwości zostały/zostaną wybrane dla tych potencjometrów? Póki co, bardzo mi się ten projekt podoba. RE: Taurus Amps B-HOOD - groza - 03-25-2013 Jest blend kanałów jak w prototypie pudełka do deptania, który miałem? RE: Taurus Amps B-HOOD - chałturnik - 03-25-2013 (03-25-2013, 11:51 AM)Lacki napisał(a): Panele w pełnej okazałości:Komba zapowiadają się zajebiście. Nie zmarnujcie tego dając klientom do wyboru tylko gotowe już paczki TS, albo zmodyfikujcie chociaż paczke 112TS do rozmiaru mini RE: Taurus Amps B-HOOD - mariotd - 03-25-2013 (03-25-2013, 11:51 AM)Lacki napisał(a):(03-22-2013, 12:57 PM)WoWR napisał(a): Mnie również bardzo podoba się ustawienie panelu pod skosem, na górze Źle się wyraziłem, chodziło mi o "parametrowo" czyli gałkami kręcąc w tych wzmacniaczach czy uzyskam podobny/ten sam efekt co kręcąc gałkami w TX Crossie. Czy będzie to jakoś zmienione czy w bardzo podobny sposób skonstruowane (sorry za bełkot, właśnie idę spać RE: Taurus Amps B-HOOD - Lacki - 03-26-2013 (03-25-2013, 10:46 PM)mariotd napisał(a):(03-25-2013, 11:51 AM)Lacki napisał(a):(03-22-2013, 12:57 PM)WoWR napisał(a): Mnie również bardzo podoba się ustawienie panelu pod skosem, na górze Ok rozumiem. Będzie dość podobnie. W TX crossie troche inaczej rozwiązane jest zjawisko podbijania góry i dołu (dbs,presence). Zamiast przycisków są tu zastosowane switche umożliwiające podbicie, przycięcie. Z doświadczenia wiem, że to wygodniejszy i bardziej intuicyjny system. Charakterystyka brzmienia jest podobna. RE: Taurus Amps B-HOOD - Lacki - 03-27-2013 (03-25-2013, 01:06 PM)groza napisał(a): Jest blend kanałów jak w prototypie pudełka do deptania, który miałem? Niema. Jest tylko opcja A/B. W podłogowym preampie będzie faktycznie opcja A/B albo A+B. (03-25-2013, 03:42 PM)chałturnik napisał(a):(03-25-2013, 11:51 AM)Lacki napisał(a): Panele w pełnej okazałości:Komba zapowiadają się zajebiście. Nie zmarnujcie tego dając klientom do wyboru tylko gotowe już paczki TS, albo zmodyfikujcie chociaż paczke 112TS do rozmiaru mini Weźmiemy pod uwagę RE: Taurus Amps B-HOOD - chałturnik - 03-27-2013 (03-27-2013, 10:50 AM)Lacki napisał(a): Paczka TS112 mogłaby być jedynie parę centymetrów niższa ( co wiązałoby się ze zmniejszeniem pojemności ). Waga nie zmieniłaby się znacznie.jakby dać bassreflex i gwizdek z tej samej strony głośnika (jak np w piecu 1x12 u góry) to pare tych cm wyjdzie ![]() RE: Taurus Amps B-HOOD - Lacki - 03-28-2013 Jak już jesteśmy przy nowościach to rzućcie okiem na nowy preamp. Jakiś czas temu pytałem Was o opinie. Wygląda to tak: ![]() Gałki jakie są każdy widzi. To czego nie widać to wyjście słuchawkowe i wejście na odtwarzacz. Kolejną rzeczą są dwa tryby. Może grać kanał A lub kanał B albo kanał A lub A+B. Co do możliwości jakie daje taki układ sporo może powiedzieć Wam Groza. RE: Taurus Amps B-HOOD - crazy - 03-28-2013 jak to nie widać jak widać RE: Taurus Amps B-HOOD - Lacki - 03-28-2013 (03-28-2013, 02:25 PM)crazy napisał(a): jak to nie widać jak widać No dobra widać ale nie chciałem, żebyście przegapili RE: Taurus Amps B-HOOD - groza - 03-28-2013 A oktawer dzie? Drive zupełnie inny niż mój debeściak, czyli Abigar. Ale też działa - sensowne są ustawienia drive z lekko dodanym czystym i odwrotnie - czysty z odrobiną drive. Dobrą sprawą jest korekcja osobna - można se domieszać np. samego przesterowanego brzęczenia w górze. Słuchawki że są to na początku w ogóle nie zauważyłem, o dziwo sensownie to gra - sygnał jest dosyć mocny, więc nie ma opcji, że jest za cicho. Jedyne ale miałem to nie do końca pasuje mi barwa czystego kanału, ale to rzecz gustu. RE: Taurus Amps B-HOOD - Burning - 03-28-2013 Może być fajne do domu - zbalansowane wyjście liniowe + słuchawkowe \m/ RE: Taurus Amps B-HOOD - mariotd - 03-28-2013 (03-28-2013, 02:20 PM)Lacki napisał(a): Jak już jesteśmy przy nowościach to rzućcie okiem na nowy preamp. Jakiś czas temu pytałem Was o opinie. O paaanie.. coraz ciekawiej to wygląda |