![]() |
|
Słuchawki - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Słuchawki (/thread-52.html) |
RE: Słuchawki - bratekr - 02-28-2018 Czy słuchając spotify da się odczuć różnice między wygrzanymi i niewygrzanymi? RE: Słuchawki - Doman - 02-28-2018 Pewnie nie, ale nie wszyscy to boty i spotify nie pokrywa całego rynku użytkowników słuchawek. RE: Słuchawki - Stasiu - 02-28-2018 (02-27-2018, 09:20 PM)Drewniak napisał(a): kupilem. (02-28-2018, 06:48 AM)bratekr napisał(a): Czy słuchając spotify da się odczuć różnice między wygrzanymi i niewygrzanymi? Miałem HD-330, mam HD-669, w obydwu przypadkach różnica przed/po była dość spora, szczególnie w dole. Czy Spotify Ci to powie? Nie wiem RE: Słuchawki - bratekr - 02-28-2018 Po prostu jestem całkowicie casualowym słuchaczem i cały ten temat wygrzewania słuchawek jest jakiś dziwny. Mam stare MDR-200 i jak grały, tak grają fajnie RE: Słuchawki - Misio - 03-03-2018 O co chodzi z wygrzewaniem słuchawek? RE: Słuchawki - Doman - 03-03-2018 Prosz RE: Słuchawki - Burning - 03-03-2018 Słuchawki należy wygrzewać zgodnie z przeznaczeniem. Np. jeśli zamierzamy słuchać na nich muzyki, to najlepszą metodą będzie wygrzewanie poprzez słuchanie muzyki. Ale można np. też wygrzewać białym szumem, jeśli ktoś planuje na nich słuchać białego szumu ![]() Trochę jak z opinią Pilicha o graniu na basie i ściskaniu gumowych przedmiotów. RE: Słuchawki - Misio - 03-03-2018 Myślałem, że jakiś forumiś napisze, że zaprezentuje jakieś ciekawe wnioski itp., tymczasem kliknąłem na pierwszy lepszy link z Google i przeczytałem zdanie, w którym ktoś napisał o wygrzewaniu wtyczki jack. Odpadłem. Rozumiem, że fakt, że ludzie streamują mp3 i słuchają na słuchawkach, wsadzonych w taki se konwerter w telefonie/laptopie to tam chooj, bo i tak decydującą rolę odgrywa przepuszczenie jakiegoś sygnału przez słuchawki. Zupełnie jak kupowanie kabla zasilającego audiofilski shit za bóg-wie-ile, podczas gdy prąd z elektrowni do domu nie płynie audiofilskim kablem. Niemniej jednak wcale się z audiofili nie śmieję - są super źródłem nieprzerwanego strumienia szmalu. Wystarczy na generator częstotliwości nakleić "wygrzewarka do słuchawek" i skasować 2000zł. Biznes życia. RE: Słuchawki - Doman - 03-03-2018 No to po chuj te stare basy i kolumny kupować? To też jak widać biznes życia RE: Słuchawki - Aval - 03-05-2018 (03-03-2018, 01:30 PM)Burning napisał(a): Słuchawki należy wygrzewać zgodnie z przeznaczeniem. This. Nie ma w tym żadnej magii, po prostu po kilku/nastu godzinach grania słuchawki i inne graty audio grają lepiej, tyle. RE: Słuchawki - Buger - 09-29-2018 Hej, Szukam słuchawek: - Bezprzewodowe - Zamknięte - Budżet: max. 700 zł Pomożecie?
RE: Słuchawki - Buger - 10-10-2018 Bump! RE: Słuchawki - Burning - 10-10-2018 Mogę tylko podpowiedzieć, że jak bezprzewodówki to zgodne ze standardem Twojego urządzenia, z którgo będziesz puszczał muzę (aptX dla Apple, LDAC dla Sony...), bo zwykły Bluetooth to ścierwo wystarczające najwyżej do mp3 128kbps. RE: Słuchawki - darczyk - 10-26-2018 Panowie gdzie zlecę wykonanie kabla do słuchawek AKG K240 (Jack-mini xlr)? RE: Słuchawki - herp - 10-27-2018 Zamknięte, z tłumieniem hałasu, bluetooth. Mam do wyboru coś poza Sennheiserem PXC 550 i Bose QC 35 II? Ew. jaka alternatywa? Pierwszym elementem jaki psuje się w moich słuchawkach jest kabel, więc kminie jakieś bezprzewody, a nie chcę też napierdalać sobie do uszu całą dostępną głośnością, dlatego tłumienie. |