![]() |
|
Ampeg svt III/3/PRO - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Ampeg svt III/3/PRO (/thread-41.html) |
RE: Ampeg svt III/3/PRO - mrbass - 10-22-2010 (10-21-2010, 09:08 PM)SeBas napisał(a): Pytanko, czy głębokość 39cm w 3PRO mierzona jest od uszu do nóżek, czy może to jest głębokość samego "pudła"? Tak jest to cała długość mierzona od uchwytów do nóżek. W każdym badź razie ja mam case o głebokości korpusu 35 cm i head mieści się cały i nawet nóżki nie wystają RE: Ampeg svt III/3/PRO - Sebastian-J - 10-22-2010 Hmn... może nie będę musiał sprzedawać Barczaka, dzięki mrbass
RE: Ampeg svt III/3/PRO - Markus - 10-23-2010 Akurat mam SVTIIIPro i mogę go porównać z SVT3Pro. No więc główne różnice to niebieskie logo, brak nóżek z tyłu (chroniących potencjometr wyjścia DI), brak śrubki mocującej właśnie tą płytkę DI i napis z tyłu: max pobór mocy 1000W. Cała reszta (jednak bez dokładnego sprawdzenia wszyskich części) jest identyczna jak w SVT3Pro. Moc jest w okolicach 350-370W. Skoro to jest w zasadzie ten sam schemat co 3Pro, to twierdzenie, że wersja z niebieskim logiem brzmi lepiej od 3Pro jest bardzo wątpliwe (a w zasadzie nieprawdziwe). Natomiast wersja III (bez Pro) jest zupełnie inna, ma w zasadzie podobną moc (może minimalnie mniej) i być może brzmi inaczej - niektórym może bardziej pasować niż 3Pro. Marek RE: Ampeg svt III/3/PRO - Sebastian-J - 01-07-2011 Panowie i Panie, właśnie pojawił się na allegro sprzęt który nie daje mi spokoju. http://allegro.pl/kolumna-paczka-basowa-swr-goliath-iv-case-gratis-i1401662176.html Niestety jest to wersja 8 ohmowa. Z opisu wygląda na to że jest daleko ode mnie. Odpada ogranie. Jak w tej sytuacji zachowa się mój 3PRO. Już raz poruszałem ten temat i wyszło na to, że czekam na wersje 4 ohmową. Teraz sytuacja (RBH w poniedziałek opuszcza mnie) zmusza zakupu nowej paczki. Wiem, że to ma być Goliath. Ale czy nie pożałuję tego gdy kupię 8ohmowego do mojego SVT3PRO. HELP! RE: Ampeg svt III/3/PRO - Burning - 01-07-2011 Styknie RE: Ampeg svt III/3/PRO - baton - 01-07-2011 A G-K miałeś 4ohm? Bo chyba pod względem skuteczności są to podobne paczki. I czemu sprzedajesz paczkę zanim będziesz miał nową RE: Ampeg svt III/3/PRO - Bohen - 01-07-2011 (01-07-2011, 01:49 PM)SeBas napisał(a): Ale czy nie pożałuję tego gdy kupię 8ohmowego do mojego SVT3PRO. Ja używam do SVT 3 Pro 6 ohmowej paczki, która ma pewnie skuteczność mniejszą niż SWR i jest zapas mocy. Baton : Może żeby mieć kasę na nową paczkę musiał sprzedać starą ? RE: Ampeg svt III/3/PRO - baton - 01-07-2011 (01-07-2011, 02:40 PM)Bohen napisał(a): Baton : Ok, ale w takiej sytuacji widzę 2 możliwości: 1) ma się luz z graniem i spokojnie można czekać na nowy sprzęt 2) nowy sprzęt czeka już zaklepany A tutaj widzę że paczka leci w poniedziałek i w związku z tym desperackie próby kupienia czegoś na szybko RE: Ampeg svt III/3/PRO - mrbass - 01-07-2011 (01-07-2011, 01:49 PM)SeBas napisał(a): Panowie i Panie, Jeżeli nie przeszkadza ci made in mexico to bierz dołaczysz do swr b - hooda .Pozatym to że wzmak bedzie ci grał na 8 omów w niczym nie przeszkadza i tak nawet przy 4 omowej paczce nie wykorzystuje się pełnej mocy wzmaka bo moc bierze sie z powierzchni membran. RE: Ampeg svt III/3/PRO - Gorphal - 01-07-2011 (01-07-2011, 03:26 PM)mrbass napisał(a): Jeżeli nie przeszkadza ci made in mexico to bierz dołaczysz do swr b - hooda .Pozatym to że wzmak bedzie ci grał na 8 omów w niczym nie przeszkadza i tak nawet przy 4 omowej paczce nie wykorzystuje się pełnej mocy wzmaka bo moc bierze sie z powierzchni membran.yyy? RE: Ampeg svt III/3/PRO - Andrzejoff - 01-07-2011 tez nie rozumiem a te swry made in mehico to jakies inne sa od tych made gdzie indziej? jakies potwierdzone przypadki razacych roznic, czy to taki nieuzasadniony technologiczny rasizm? offtop jak chuj, w temacie dodam ze przy svt3 i 8omowej 4x10 sila w zapasie jeszcze zostanie RE: Ampeg svt III/3/PRO - mrbass - 01-07-2011 Akurat goliath IV ma inną moc 800 waciszów, czy są zainstalowane głośniki te same co w goliath III nie wiem.Czy gra lepiej starsza wersja też tego nie wiem. Co do made in to chyba rasizm z mojej strony RE: Ampeg svt III/3/PRO - Sebastian-J - 01-07-2011 (01-07-2011, 02:14 PM)baton napisał(a): I czemu sprzedajesz paczkę zanim będziesz miał nową Tak jak Bohen napisał, żeby mieć na nową. Made in Mexico jakoś nie przeszkadza, TB mówi że niczym się one nie różnią w sensie wykonania od III. Grałem na IV w sklepie i napier#@(%. Więc rozchodzi się tu tylko o ohmy Okej zdecydowałem, spróbuję tę 8ohmową bestię.
RE: Ampeg svt III/3/PRO - baton - 01-07-2011 Hehe, znając życie pewnie za tydzień pojawi się na allegro 4ka RE: Ampeg svt III/3/PRO - Sebastian-J - 01-07-2011 Skoro jesteś tak życiowy. To pewnie tak będzie.
|