![]() |
|
Tajna Melina of Spector B-hood - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Tajna Melina of Spector B-hood (/thread-26.html) |
RE: Tajna Melina of Spector B-hood - depravedsouls - 05-24-2012 SUVV nie ja pierdole ino tak,czytalem ze w tanich gitarach i nie tylko np:na skrzypcach jest naklejone zdjecie klonu czy tam innego zdjeciach chuj.Nawet w gitarzyscie czytalem o tym jak kolo testowal Chinskiego LP i pisal o tym.Napewno to nie byl top. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Viking - 05-24-2012 (05-24-2012, 08:46 PM)depravedsouls napisał(a): SUVV nie ja pierdole ino tak,czytalem ze w tanich gitarach i nie tylko np:na skrzypcach jest naklejone zdjecie klonu czy tam innego zdjeciach chuj.Nawet w gitarzyscie czytalem o tym jak kolo testowal Chinskiego LP i pisal o tym.Napewno to nie byl top. to jest papierowy fornir lub inaczej tapeta drewnopodobna a o holoflash wystarczy wpisać na google i włola: http://www.projectguitar.com/tut/holoflash.htm RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Asmo - 05-25-2012 (05-24-2012, 05:09 PM)Viking napisał(a): GODDAMN... właśnie zobaczyłem ceny Euro 5 LX... za mojego lewusa wołają 3630 $ O kierwa, za taką kasę możesz sobie kupić bardzo fajnego amerykańca :O RE: Tajna Melina of Spector B-hood - darks - 05-25-2012 Sprzedaje ktoś może jakiegoś spectora ? Wyżej niż legend classic. 4ka tym razem. Może być też Legend, ale z dawnej serii (EMG-HZ i elektrownia też EMG) RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Alfik - 05-25-2012 (05-24-2012, 10:45 AM)OMSON napisał(a): Głupia sprawa... Niespełna parę dni temu, przyjrzałem się desce mojego Rexa i o dziwo, jest wyprofilowana od strony brzucha tj. ma ta wklęsłość co NS Warczący środek w spectorze hmm środek w spectorze hmmm.... gratulacje nie wiedziałem, że masz: http://www.spectorbass.com/usa/bolt-on/coda_4.html RE: Tajna Melina of Spector B-hood - depravedsouls - 05-25-2012 darks na basoofce kolo sprzedaje.Coda to mi sie wizualnie podoba lepiej niz fender. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - darks - 05-25-2012 depravedsouls - wiem kto sprzedaje, rozmawiałem z nim. Wyśmiał mnie, gdy podałem mu realne ceny względem basów, które się sprzedały. W końcu sprzedał na allegro - za cenę 100 zł wyższą niż mu w rozmowie zaproponowałem, ale 200 zł niższą od tej, poniżej której deklarował się nie schodzić. Na allegro jest w tej chwili sklepowy Legend Custom, ale jakieś te zdjęcia mało wyraźne. Nie wiem czy to cień czy jakieś obicie. Prawdę mówiąc boję się i w tą aukcję wchodzić. Prawdę mówiąc jak nie dostanę jakiejś sensownej propozycji, to kupię nówkę Dean Edge Q4. Mam 5tkę z tej serii i Spectorom Legend Custom praktycznie to nie ustępuje (Classic został pożarty). Chociaż nie ukrywam, że Spector o wiele bardziej podoba mi się wizualnie RE: Tajna Melina of Spector B-hood - mazdah - 05-25-2012 (05-25-2012, 10:46 AM)Asmo napisał(a):(05-24-2012, 05:09 PM)Viking napisał(a): GODDAMN... właśnie zobaczyłem ceny Euro 5 LX... za mojego lewusa wołają 3630 $ Dwa Fendery z najwyższych robionych serii. RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Viking - 05-25-2012 (05-25-2012, 09:49 PM)mazdah napisał(a):(05-25-2012, 10:46 AM)Asmo napisał(a):(05-24-2012, 05:09 PM)Viking napisał(a): GODDAMN... właśnie zobaczyłem ceny Euro 5 LX... za mojego lewusa wołają 3630 $ Dobrze, że można nówkę Spectora Euro 5 LX wyrwać za 3 razy mniej RE: Tajna Melina of Spector B-hood - OMSON - 05-25-2012 (05-25-2012, 07:30 PM)Alfik napisał(a): Warczący środek w spectorze hmm środek w spectorze hmmm.... gratulacje To jest pełny klon - czego się spodziewasz? Weź sobie jakikolwiek instrument w całości wykonany z klonu i bez przekory powiedz, co jest dominujące w barwie... Do tego weź pod uwagę, że mam założone obydwa pickupy z łamanymi cewkami, które mają spory punch, a nie uśmiech Romana, jak oklepane humbackery DC... Oczywiście wyłapałem drwinę - tyle, że mam to centralnie w dupie (05-25-2012, 07:30 PM)Alfik napisał(a): nie wiedziałem, że masz: Kolejny jazz bass? ![]() RE: Tajna Melina of Spector B-hood - mazdah - 05-25-2012 I pomyśleć, że jeszcze w latach 60 jak się basista pokazał z Jazz Bassem w dowolnym szanującym się studiu, to w 9 przypadkach na 10 wylatywał i nie mógł wrócić dopóki nie przyniesie Precisiona he he he RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Asmo - 05-25-2012 (05-25-2012, 09:31 PM)darks napisał(a): Prawdę mówiąc jak nie dostanę jakiejś sensownej propozycji, to kupię nówkę Dean Edge Q4. Mam 5tkę z tej serii i Spectorom Legend Custom praktycznie to nie ustępuje (Classic został pożarty). Chociaż nie ukrywam, że Spector o wiele bardziej podoba mi się wizualnie Ja na Twoim miejscu brałbym Dean a w takim razie. Kupowanie basu dlatego że fajnie wygląda, a lepiej brzmi inny to trochę dziwne podejście Spectory to specyficzne basy. Ich brzmienie jednym się podoba, Alfikowi się nie podoba RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Alfik - 05-25-2012 Omson w basach NTB z klonu będzie dominować góra i TZW kamienny dół. Dwa uwielbiane przeze mnie wyjątki Pedulla buzz (za sprawą doskonale dobranych pickupów bartolini ) i Rickenbacker 4001 (również pickupy aczkolwiek zupełnie inne założenia) oba z wielkimi w stosunku do speca korpusami - ma to ogromne znaczenie - instrument musi mieć z czego grać) grają przebijającym się pasmem niezależnie od stylistyki... Korpus z olchy jesionu czy mahoniu oraz konstrukcja bolt on będzie miała środka dużo więcej niż molit klonowy podobnych rozmiarów Konstrukcja Spectora z założenia miała być konturowa miał to być bass do kciuka i miksowania się z plastikowym soundem 80tisowego popu. Trzeba przyznać że w tym akurat sprawdza się wybornie wręcz wzorcowo w przeciwieństwie do metalu RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Viking - 05-25-2012 Tak, uwielbiam w Spectorze tylko to, że wisi mi na jajach i fajnie wygląda, i ma złoty wieśniacki osprzęt ! RE: Tajna Melina of Spector B-hood - Alfik - 05-25-2012 (05-25-2012, 11:04 PM)Asmo napisał(a):(05-25-2012, 09:31 PM)darks napisał(a): Prawdę mówiąc jak nie dostanę jakiejś sensownej propozycji, to kupię nówkę Dean Edge Q4. Mam 5tkę z tej serii i Spectorom Legend Custom praktycznie to nie ustępuje (Classic został pożarty). Chociaż nie ukrywam, że Spector o wiele bardziej podoba mi się wizualnie Uściślijmy - nie podobają mi się w zastosowaniach rockowych i metalowych tam gdzie ma być słychać wyraźnie co bass gra pod ścianą gitar - w synth funk popowych są jak najbardziej są mile widziane spaadam stąd bo się zaraz Viking zdenerwuje apropos tego co lubie - to ta luksusowa wersja Cody jeśli gra tak jak wygląda może być poważnym fender kilerem |