![]() |
Wybór interfejsu audio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica studyjna (https://basscity.eu/forum-14.html) +--- Wątek: Wybór interfejsu audio (/thread-1124.html) |
RE: Wybór interfejsu audio - Criswell - 05-19-2012 (05-18-2012, 07:11 AM)OMSON napisał(a): Jeśli chodzi o szybkość/wydajność interfejsu, to mało co przebija ESI UGM96 - a pisze to były użytkownik, kilku poważniejszych interfejsów audio. Mówisz? Byłoby idealnie, bo szukam czegoś prostego, taniego ale solidnego. Miałem już interfejsy Line 6, w tym x3 live, bossa, zooma itp i 90% ich możliwości (tzn symulacji, efektów) nigdy nie wykorzystałem. RE: Wybór interfejsu audio - OMSON - 05-19-2012 (05-18-2012, 03:28 PM)Bjarni napisał(a): Witam, co powiecie o tym interfejsie http://www.novamusic.pl/mackie-onyx-satellite-przedwzmacniacz-mikrofonowy-p-3363.html ? Miał ktoś z nim jakiekolwiek doświadczenie? Zakupiłem używany taki i mam nadzieję, że to nie była kasa w błoto Ja miałem Mackiego (Onyx Blackjack) na USB. Nic nie mogę stwierdzić o wydajności samego interfejsu, bo Macki poleciało w chuja ze sterownikami. Szkoda, bo wykonanie pancerne i kompaktowe... Świetnie się zapowiadał, ale bez działających sterowników to tylko docisk do papieru. Nie wiem jak sytuacja ma się teraz, ale wejdz na forum Macki lub inne zagraniczne i poczytaj kometarze pełne bulwersacji (mnie sprzedawca łaskawie polecił korzystać z ASIO4ALL) ![]() Jeśli chodzi o kartę FW - to ponoć rekomendowane są na chipach Texas Instruments lub Nec. Zdecydowana większość ma jednak VIA. Czy lepiej czy gorzej - nie wiem - ja mam obydwie płyty z wbudowanym Texasem (Alesrake i Gigabolca). (05-19-2012, 09:06 AM)Criswell napisał(a): Mówisz? Byłoby idealnie, bo szukam czegoś prostego, taniego ale solidnego. Miałem już interfejsy Line 6, w tym x3 live, bossa, zooma itp i 90% ich możliwości (tzn symulacji, efektów) nigdy nie wykorzystałem. Mówię. ![]() Niedawno odkupiłem od Mikla, który kiedyś - mimo moich przestróg - kupił tą kartę w sklepie i zweryfikowałem poglądy (nie ma takich przypadłości). Ta mała karta osiąga najmniejszą latencję w tym samym środowisku i projektach (porównywane do Line6 GX, UX2, Focusrite Saffire 6 USB, Mckiego pomijam, Roland Quad-Capture UA-55). Wcześniej miałem kartę na PCI od ESI tj Juli@ 24/192 i uważam ja do tej pory za zajebistą. Natomiast, gdybym miał pozycjonować wymienione karty mobilne pod względem wydajności - to wyglądałoby to tak: 1) ESI (zjazd do 192 sampli) 2) Line6 (zjazd do 256 sampli) 3) Focusrite (zjazd do 384 sampli) 4) Roland (zjazd do 512 sampli) To jest hierarchia podyktowana empirycznie (opinie z netu są nie ważne, bo każdy testuje w innym środowisku, pod różnym obciążeniem projektów - ja testowałem ciągle w tym samym zwracając uwagę, przy jakiej min latencji karta pracuje nadal swobodnie w ciężkim projekcie). RE: Wybór interfejsu audio - Criswell - 05-19-2012 Orajt. Gdy zacząłem się bawić w nagrywanie line 6 na usb wydawał się oczywistym wyborem. A czy opcja PCI jest lepsza (mniejsze opóźnienia, lepsza jakość dźwięku?) niż USB czy inna? Można wpiąć gitarę bez jakichś przejściówek, plug n play, nie wywala się itp? RE: Wybór interfejsu audio - abc123 - 09-19-2012 Pytanie do posiadaczy presonus firebox: Mam strasznie niski poziom wejscia na mikrofon po wpieciu mikrofonu ( dynamiczny senheiser e815s - akurat tylko taki mam w domu teraz) pad +12 wlaczony, w wirtualnym mikserze presonus -0db galka na przodzie odkrecona na full a ja ledwo slysze to co mowie do mikrofnu w odsluchu? Mam cos nie tak czy ten typ tak ma? RE: Wybór interfejsu audio - franz - 09-19-2012 Dobra - szybkie pytanie: Potrzebuję karty, która będzie mi służyć do puszczania podkładów i osobnego podkładu z klikiem podczas koncertów. Najlepiej, żeby miała 2 wyjścia stereo 1-2 i 3-4. I tylko do tego. Fajnie jakby dobrze funkcjonowała z makiem/logiciem i ponieważ będzie miała pojedyńcze zastosowanie - cena też byłaby ważna. Więc interface'y powyżej 1k odpadają. RE: Wybór interfejsu audio - Gorphal - 09-19-2012 (09-19-2012, 05:40 PM)franz napisał(a): Dobra - szybkie pytanie: Może takie cuś: http://www.djshop.pl/i1547,esi-maya-44-usb.html Od razu uprzedzam, nie używałem, ale jak interesowałem się trochę tematem, to chyba miała przyzwoite opinie. RE: Wybór interfejsu audio - OMSON - 09-20-2012 (09-19-2012, 09:12 PM)Gorphal napisał(a):(09-19-2012, 05:40 PM)franz napisał(a): Dobra - szybkie pytanie: To lepiej już (zdaje się, że ona jest dedykowana do takich zastosowań właśnie): http://www.esi-audio.com/products/udj6/ RE: Wybór interfejsu audio - franz - 09-20-2012 (09-20-2012, 07:51 AM)OMSON napisał(a):Dzięki Pany - obczajam!(09-19-2012, 09:12 PM)Gorphal napisał(a):(09-19-2012, 05:40 PM)franz napisał(a): Dobra - szybkie pytanie: ![]() RE: Wybór interfejsu audio - abc123 - 09-21-2012 (09-19-2012, 04:09 PM)abc123 napisał(a): Pytanie do posiadaczy presonus firebox: ?? RE: Wybór interfejsu audio - Majek - 09-21-2012 (09-19-2012, 05:40 PM)franz napisał(a): Dobra - szybkie pytanie:Ja mam firmowy interfejs M-Audio Fast Track Pro. M-Audio detykowane są pod ProToolsa, więc pod Maca powinny być ok. Jak chcesz Francuzik to Ci mogę nawet pożyczyć na 2-3 dni i sobie zobaczysz jak się sprawdza ![]() RE: Wybór interfejsu audio - JA_cek - 09-21-2012 Chopaki, gdzie kupie to: ![]() W lapku zjarała mi się dźwiękówa, naprawa tejże nie ma sensu, to może sobie kupię takie pierdka? RE: Wybór interfejsu audio - Majek - 09-21-2012 (09-21-2012, 11:18 AM)JA_cek napisał(a): Chopaki, gdzie kupie to:A wiesz ile to kosztuje? ![]() 700-800 zł za urządzenie, do którego mogę podłaczyć wyłącznie słuchawki to jakiś idiotyzm. No chyba, że mobilnie korzystasz z PT... RE: Wybór interfejsu audio - OMSON - 09-22-2012 (09-21-2012, 11:18 AM)JA_cek napisał(a): Chopaki, gdzie kupie to: Kup sobie takiego lepiej: ![]() RE: Wybór interfejsu audio - franz - 09-23-2012 (09-21-2012, 09:45 AM)Majek napisał(a): Ja mam firmowy interfejs M-Audio Fast Track Pro. M-Audio detykowane są pod ProToolsa, więc pod Maca powinny być ok. Jak chcesz Francuzik to Ci mogę nawet pożyczyć na 2-3 dni i sobie zobaczysz jak się sprawdzaSpoko, bardzo chętnie, daj mi proszę na priva jakieś namiary na siebie. RE: Wybór interfejsu audio - JA_cek - 09-24-2012 Eee, to faktycznie pojechali z ceną, na ebayu widziałem po 100 zyli, to pomyślałem, ze do 300 się da, wtedy miałoby to sens (naprawa dźwięków w lapku wyjdzie drożej). To się rozejrzę za czymś sensownym, może to esi? Palić się nie pali, w tej chwili i tak nie mam kasy ![]() |