![]() |
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD (/thread-1539.html) |
RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Mateusz - 06-04-2012 (06-04-2012, 10:18 PM)zakwas napisał(a): "Prepare your anus!" dokladnie Ale stanika z puszpulami nie przebije ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Dex - 06-04-2012 (06-04-2012, 10:24 PM)Mateusz napisał(a): Ale stanika z puszpulami nie przebije Mistrzowski tekst wyjazdu ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - domelius - 06-05-2012 (06-04-2012, 10:09 AM)Brylant napisał(a):(06-04-2012, 10:09 AM)elteha napisał(a): palcami na ricku?!? ale z Was niekumate leszcze ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 06-05-2012 (06-04-2012, 08:51 PM)Brylant napisał(a): EDIT: I co to za potek push-pull? Każdy Rick 4003 wyprodukowany po 2006 roku posiada ten vintage push pull pot w standardzie. Jest to odpowiedź na prośby basistów, którzy chcieli mieć w modelu 4003 możliwość zbliżenia się do brzmienia 4001. Jak się trochę ogarnę to nagram próbki w obu położeniach przełącznika. Jest oczywiście możliwość dokupienia takiego zestawu i zamontowania w basach sprzed 2006. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - sledz - 06-13-2012 Zamontowałem Hipshota mosiężnego i jestem kontent - aluminiowa wersja brzęczała i siodełka wyskakiwały z rowków (za mały kąt naciskającej struny?), teraz można opuścić struny bardzo nisko i jest wszystko w porządku; nie wiem skąd ta różnica. Poza tym brzmienie nieco się poprawiło - czytelność i zwarty dół na plus. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Mateusz - 06-13-2012 a do mnie dotarl rick CMI. najciezszy skurwiel jakiego mialem, decha jest gruba, 2 prety 100% klon, na razie akcja 6mm i struny leżą na pikapie brydżowym, zobaczymy jak zagada jak go zrobie RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 06-13-2012 (06-13-2012, 08:59 PM)sledz napisał(a): Zamontowałem Hipshota mosiężnego i jestem kontent - aluminiowa wersja brzęczała i siodełka wyskakiwały z rowków (za mały kąt naciskającej struny?), teraz można opuścić struny bardzo nisko i jest wszystko w porządku; nie wiem skąd ta różnica. Poza tym brzmienie nieco się poprawiło - czytelność i zwarty dół na plus. Ja póki co mam fabryczny mostek Rickenbackera i nie narzekam, akcja jest niska i gra się komfortowo. Może kiedyś poeksperymentuję z tym mosiądzem.. ![]() A tak btw - jakich strun używacie do Ricków? Ja póki co miałem Roto, ale niedługo będę zmieniał na Elixiry 45-105, które przyjechały od Paki. Jestem ciekaw efektu... ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - sledz - 06-14-2012 Nie nagram takich próbek, bo wcale nie mam zamiaru zakładać z powrotem stockowego mostu ![]() Zawsze lubiłem Rotosy ale jakoś mało wygaru mają i dosyć ciemno brzmią z Rickiem, kupiłem parę kompletów ale muszę czegoś innego spróbować. Blue Steels pewnie albo EB. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - handy - 06-14-2012 Ja do ibanezoricka używam D'Addario Chromes, najlepiej mi to brzmi z tym basem. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Asgar - 06-14-2012 (06-14-2012, 11:33 AM)handy napisał(a): Ja do ibanezoricka używam D'Addario Chromes, najlepiej mi to brzmi z tym basem. A dlaczego się jeszcze nie dopisałeś do listy? Podaj rocznik basu. ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - handy - 06-14-2012 a żebym to ja wiedział ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Misio - 06-15-2012 Ten Rick Cliffa to taki nie całkiem, pod mostkiem miał Jazza, a pod gryfem humbucker z EB0. Tak czy inaczej, pokusiłbym się o taką modyfikację, gdybym ociekał hajsem. Może nie Ricka, ale do Jazza można wrzucić humbucker. Ricka jednak trochę szkoda. ![]() RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Brylant - 07-10-2012 Niestety proszę o wypisanie z b-hooda. Rysiek powędrował do jakiegoś kolekcjonera z zachodnich marchii. RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Gruby - 07-10-2012 To co teraz będzie? RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - Brylant - 07-10-2012 Bida z nędzą ![]() |