![]() |
|
Ampeg svt III/3/PRO - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Ampeg svt III/3/PRO (/thread-41.html) |
RE: Ampeg svt III/3/PRO - mrbass - 01-20-2011 (01-20-2011, 11:49 AM)SeBas napisał(a):(01-20-2011, 11:36 AM)maciek_lukas napisał(a):(01-20-2011, 11:18 AM)baton napisał(a): Wygląda na to że SWRy i Edeny to baaardzo skuteczne paczki gratulejszon dobry wybór
RE: Ampeg svt III/3/PRO - sero - 01-20-2011 RE: Ampeg svt III/3/PRO - Hubert - 01-20-2011 chciałbym taki piecyk mieć w domu... bardzo mi się podoba ten sound, szkoda tylko, że to będzie kosztować milion złotych i będzie ni do dostania RE: Ampeg svt III/3/PRO - Burning - 01-20-2011 sero, nie ten temat... RE: Ampeg svt III/3/PRO - empty - 03-01-2014 Sorki że schaba odgrzewam. Jakie lampy będą odpowiednie do cięższych rockowych brzmień? Czy zmiana lamp przed/na końcówce rzeczywiście "podgłośni" go trochę? RE: Ampeg svt III/3/PRO - Markus - 03-02-2014 (03-01-2014, 04:25 PM)empty napisał(a): Czy zmiana lamp przed/na końcówce rzeczywiście "podgłośni" go trochę?Nie, to nie jest prawda. Prawdą jest, że stara lampa ECC82 powoduje drastyczny spadek mocy więc jej wymiana przywraca normalną moc wzmacniacza. Jeśli masz problem z mocą, to wymień tę lampę. Marek RE: Ampeg svt III/3/PRO - empty - 03-03-2014 W moim ampegu mam 4 sovteki 12AX7 i 12au7 ehxa. Chciałbym zamienić te sovteki. Myślałem o JJ lub ehx. Które będą lepsze do rockowej nuty? RE: Ampeg svt III/3/PRO - Burning - 03-03-2014 raczej EHX, choć przyczyny spadku głośności szukałbym właśnie w 12au7 (lampa sterująca końcówką)
RE: Ampeg svt III/3/PRO - empty - 03-03-2014 Dzięki Burn, a jeśli chodzi o JJ ? Dużo ludzi poleca je na zagranicznych forach. RE: Ampeg svt III/3/PRO - Burning - 03-03-2014 bo JJ są dobre. dokładnie tyle - dobre No i taniocha. W Trace Elliot je lubiłem, w Ampegu jakoś mi "nie weszły". Wzmak nie miał tego zadziora. RE: Ampeg svt III/3/PRO - MiskoZbogdanca - 06-27-2014 Panowie mam problem ze swoim ampegiem svt 3 pro. Podczas gry włącza się dioda peak/mute i sygnał jest przerwany i bas nie gra. Po paru sekundach wraca do gry i potem znowu to samo. Grałem na nim od jakiegoś półtora roku na podobnych głośnościach i nie zdarzało się nic takiego. Ampeg jest amerykański z naszym napiecięm, nie wiem ile ma lat bo jestem drugim właścicielem, lampy wymieniałem jakiś rok temu. Macie jakieś pomysły w czym tkwi problem? Dopiero zacząłem przeczesywać internet, będę wdzięczny za pomoc i sugestie. RE: Ampeg svt III/3/PRO - mazdah - 06-28-2014 IMHO pierwsza rzecz do sprawdzenia to gniazdo footswitcha. Lubią korodować i robi się zwara, warto wsadzić/wyjąć parę razy w nie kabliszcze. To samo z pętlą efektów. Dalej - przełącznik mute na piecu. Dalej - gniazdo input w piecu, ale to już mniej możliwe, chyba że przerwanie sygnału poprzedzone jest buczeniem/trzeszczeniem. RE: Ampeg svt III/3/PRO - MiskoZbogdanca - 06-30-2014 ok obadam sprawę. Nie ma żadnego buczenia ani trzeszczenia gdy się wyłącza. Dzięki za wskazówke RE: Ampeg svt III/3/PRO - Ajgor - 03-01-2015 Wybaczcie, że zadam głupie pytanie, ale co to jest BIAS i jak się go ustawia w SVT 3 PRO? No i jakie sa objawy złego ustawienia? RE: Ampeg svt III/3/PRO - elteha - 03-01-2015 Bias ustawiasz na lampach mocy, SVT3 ma koncowke mosfetowa, wiec tego modelu ustawianie biasu nie dotyczy. |