![]() |
|
P-BASS FANCLUB - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: P-BASS FANCLUB (/thread-264.html) |
RE: P-BASS FANCLUB - Swits - 04-27-2014 bartoshek Dzięki za info RE: P-BASS FANCLUB - neverdil - 04-27-2014 Ja mam dokładnie tego precla co w tym teście, PB-50, kupiłem sobie jak jechałem na parę miesięcy za granicę i nie chciałem ciągnąć ze sobą Laklanda. Brzmienie z dechy nie porywa, ale podłączony moim zdaniem bardzo przyzwoicie się odzywa. Mocno oldschoolowe brzmienie. Co do hardware'u to klucze są w porządku, mostek jest ciężki, ale za miękki, część od śrub w tył lekko się odchyliła od korpusu od samego ciągu strun. U mnie lakier na gryfie jest równo, ale za to na korpusie w jednym miejscu na czarnym widać szary, wygląda jakby klar był lekko mleczny w tym miejscu. Gryf jest gruby, ale całkiem wygodny mimo że jestem przyzwyczajony do cieniasów. Progi są równe, trochę ostre na brzegach, ale 15 minut z pilnikiem i kamieniem do ostrzenia noży załatwiło sprawę RE: P-BASS FANCLUB - sledz - 04-27-2014 (04-27-2014, 11:57 AM)neverdil napisał(a): mostek jest ciężki, ale za miękki, część od śrub w tył lekko się odchyliła od korpusu od samego ciągu strun ![]() To mu raczej nie grozi RE: P-BASS FANCLUB - jetofuj - 04-27-2014 He, to twój? RE: P-BASS FANCLUB - Moloszek - 05-24-2014 ![]() MIJ 1993, RE: P-BASS FANCLUB - yacoob - 05-24-2014 bardzo ładna podłoga.. sosna ? RE: P-BASS FANCLUB - dzbanek - 05-24-2014 Świerk. RE: P-BASS FANCLUB - Moloszek - 05-24-2014 sosna
RE: P-BASS FANCLUB - zakwas - 05-24-2014 He, he, na tym zdjęciu faktycznie lepiej podłogę widać. RE: P-BASS FANCLUB - neverdil - 05-25-2014 Skoro już jest lans na precle z blachami na dechach, to zmontowałem sobie ostatnio takiego z body Fendera American Vintage i gryfu z Rebel Relic, daje rady
RE: P-BASS FANCLUB - mazdah - 05-25-2014 I jak Ci się gra? Przez wiele lat byłem mega fanem, ale zaczęło mi przeszkadzać że mój precel najlepiej gada grany znad pickupa... i jeszcze nie znalazłem strun które by brzmiały lepiej bliżej mostu lub gryfu niż znad pikapa :/ RE: P-BASS FANCLUB - neverdil - 05-25-2014 Blacha nad pickupem rzadko jest założona, imho z palca rzeczywiście brzmi najlepiej grany nad pickupem, chociaż kostką wolę grać bliżej mostka. RE: P-BASS FANCLUB - sledz - 05-25-2014 (04-27-2014, 05:33 PM)jetofuj napisał(a): He, to twój? Refleks szachisty. Nie, nie mój, internetowy. W moim problem rozwiązali przez dołożenie dwóch dodatkowych śrub w tym newralgicznym, odginającym się miejscu. RE: P-BASS FANCLUB - Paul - 05-25-2014 (05-25-2014, 10:58 AM)neverdil napisał(a): Skoro już jest lans na precle z blachami na dechach, to zmontowałem sobie ostatnio takiego z body Fendera American Vintage i gryfu z Rebel Relic, daje rady A ten gryf to kto produkuje? Rebel Relic? Czy tylko oni robia relic finish? Jaki radius i profil gryfu? RE: P-BASS FANCLUB - mazdah - 05-25-2014 ![]() Jak lans, to lans! |