basscity.eu
P-BASS FANCLUB - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: P-BASS FANCLUB (/thread-264.html)

RE: P-BASS FANCLUB - papkin - 01-02-2015

mam pytanko dla znawców , co znaczy skrót "MIJ" np. Fender Precision Bass MIJ , często się z tym spotykam szczególnie w japońskich Fenderach...dzięki z góry...

RE: P-BASS FANCLUB - sad - 01-02-2015

(01-02-2015, 07:51 PM)papkin napisał(a): mam pytanko dla znawców , co znaczy skrót "MIJ" np. Fender Precision Bass MIJ , często się z tym spotykam szczególnie w japońskich Fenderach...dzięki z góry...

Ty tak na serio? Wink

a dlaczego nie?...całkiem serio, ja staram się robić dla siebie gitary a nie je kupować...

RE: P-BASS FANCLUB - Marcin S - 01-02-2015

Made in Japan.

(01-02-2015, 08:03 PM)Marcin S napisał(a): Made in Japan.

o cholera ..ale siara...Shy...dzięki
no ...teraz to już łapie...a "CIJ" to Crafted in Japan...

RE: P-BASS FANCLUB - Pend Of Sky - 01-07-2015

RE: P-BASS FANCLUB - Burning - 01-09-2015

<opad szczeny>
świetna sztuka!

RE: P-BASS FANCLUB - mazdah - 01-28-2015

[Obrazek: rwbass2_zps435e43dc.jpg]

[Obrazek: rwbass1_zpsedc66010.jpg]

Z wczorajszego testowania zabawek u mnie w domu Wink Wiosło nie moje ... A SZKODA!
Meksyk, ale wykonanie świetne, wiosło jest PIĘKNE. Gryf o profilu znanym z Us Vintage '57, czyli najszerszy przy siodełku i dość mięsisty.
Sygnał BARDZO mocny, sound BARDZO potężny. I chociaż samo wiosło ma bardzo ciemne brzmienie (w stylu brzmienia z DVD In The Flesh), to "ściemniaczka" działa lepiej niż w moim, pozwalając zachować siłę sygnału i względną klarowność brzmienia. Mięcho, mięcho, samo MIĘCHO!

RE: P-BASS FANCLUB - Paul - 01-28-2015

O! Roger Waters.

RE: P-BASS FANCLUB - mSz - 03-21-2015

Drogie forum,

Mam problem... Co moze byc z preclem w ktorym tone jest caly czas na minimum niezaleznie od krecenia potem? Do tego pot vol lapie dopiero na samym koncu.

Rozkrecilem go i wydaje mi sie, ze wszystko jest dobrze polutowane, ale sie nie znam za bardzo.

Bas jest praktycznie nowy. Moj gitarzysta go dostal kilka lat temu i prawie na nim nie gral. Nawet nie byl swiadomy, ze cos jest nie tak mrgreen

Ponizej wrzucam zdjecie bebechow.

[Obrazek: 29fa6iw.jpg]

RE: P-BASS FANCLUB - Burning - 03-21-2015

Mi się wydaje, że nie jest dobrze polutowane:
[Obrazek: std_pbass.jpg]

A gdzie widzisz blad? Ja nie moge sie dopatrzec roznic, oprocze tego, ze masa idzie troche inaczej, niz na schemacie

RE: P-BASS FANCLUB - Alfik - 03-21-2015

(03-21-2015, 01:10 PM)mSz napisał(a): A gdzie widzisz blad? Ja nie moge sie dopatrzec roznic, oprocze tego, ze masa idzie troche inaczej, niz na schemacie

mogły np zepsuć się poty.

na początek:

1. przylutuj pickup bezpośrednio do gniazda.
2. jeśli jest ok to wlutuj go na miejsce i odlutuj biały kabel od tone do vol i sprawdz, czy coś się zmieni

daj znać co słyszysz

zrób lepsze zdjęcie - nie widać jak jest tone polutowany

RE: P-BASS FANCLUB - Dex - 03-21-2015

(01-28-2015, 05:58 AM)mazdah napisał(a): [Obrazek: rwbass2_zps435e43dc.jpg]

[Obrazek: rwbass1_zpsedc66010.jpg]

Z wczorajszego testowania zabawek u mnie w domu Wink Wiosło nie moje ... A SZKODA!
Meksyk, ale wykonanie świetne, wiosło jest PIĘKNE. Gryf o profilu znanym z Us Vintage '57, czyli najszerszy przy siodełku i dość mięsisty.
Sygnał BARDZO mocny, sound BARDZO potężny. I chociaż samo wiosło ma bardzo ciemne brzmienie (w stylu brzmienia z DVD In The Flesh), to "ściemniaczka" działa lepiej niż w moim, pozwalając zachować siłę sygnału i względną klarowność brzmienia. Mięcho, mięcho, samo MIĘCHO!

Osz Ty! Big Grin

Dzieki Alfik! Moze dzisiaj sprobuje przelutowac pickupy do gniazda. A w miedzyczasie lepsze zdjecia.

[Obrazek: SAM_2901.jpg]
[Obrazek: SAM_2902.jpg]
[Obrazek: SAM_2900.jpg]