basscity.eu
Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) (/thread-622.html)

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Basstard - 02-16-2015

(02-07-2015, 02:24 PM)Alfik napisał(a):
(02-07-2015, 01:47 PM)mazdah napisał(a): Wielcy. Na gratach Behringera:

Grają przepięknie.

Wooten im starszy tym bardziej mi się podoba - zostałem powtórnie fanem.

Brzmienie pozostawiam bez komentarza.

Potwierdza się teza, że dobry muzyk pięknie zagra nawet na radiostacji z ruskiego czołgu.

Czy zatem możemy zakładać, że jeśli przyjdzie do Ciebie wybitny muzyk z "niekoszernym" basem - choćby poniżej występujący Bobby Vega z Jazzem na EMG i z płytką Tongue ), i do tego wyciągnie kostkę - pozwolisz mu zagrać tak, jak chce, na tym, na czym chce? Wink

No właśnie, Bobby Vega.

(02-16-2015, 09:08 AM)bartoshek napisał(a): Nie wiem czy było ale dobryboże!

Polecam w szczególności 20 minutę - fajny koncept na Jazza mrgreen

CO ZA GOŚĆ.

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - yarzenioova - 02-16-2015

Side from NAMM, jeden człowiek z tego forum podesłał mi takie ładne coś:

Apart from :piekne brzmienie basu, przefajny rockowy kawałek, fajna realizacja; jest jeszcze conajmniej jedna fajna rzecz lub też osoba która się spodoba reszcie forum Smile

BTW Ten Skyway Essence bez płytki i na pewno z wenge w gryfie, który pewnie żadnego epokowego albumu nie zagrał, jest zdecydowanie znakomitą alternatywą jazz bassa 73 dla kolekcjonera.

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - zwinny - 02-21-2015

ExclamationExclamation

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Sobass - 02-24-2015

Krzysiek Wyrwa z Krakowa. Znakomite.

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Karol - 02-24-2015

Myślałem ostatnio o Alfiku i o jego postach nt. wielu różnych kwestii. Doszedłem do wniosku, że Alfik jest kimś w rodzaju Stiga w basowej rzeczywistości. Ktoś kto jeździł Veyronem, Zondą czy Atomem nie będzie się podniecał Audi S4 czy Kią Optimą.

Stig wyczuje zalany do połowy bak z przelewającą się na zakrętach benzyną, która ma wpływ na zachowanie auta. Alfik usłyszy różnicę z płytką i bez.

Ale zwykły człowiek czy nawet pasjonat motoryzacji olewa takie rzeczy i ich nie czuje.

Tak samo większość ludzi tutaj ma w nosie takie niuanse. Ja osobiście nie mógłbym patrzeć na Jazz Bassa bez płytki...czym prędzej znalazłbym śrubokręt i jakąś przykręcił.

W swoim Jezie zmieniłem przystawki na emg bo chciałem mieć mięso i klasycznie wyglądający bas.

Spector na EMG to dla mnie uber wiosło marzenie, gruby krwisty stek z frytkami.

Poruszamy się w innej rzeczywistości.

Generalnie Alfik ma rację ale prezentuje ją często w radykalny sposób.

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - miklo - 02-24-2015

Dobrze robi poznanie Alfika i pogadanie oko w oko. Na żywo oczywiście niewiele się zmienia - ma swoje zdanie i przedstawia je w dosadny sposób. Ale na żywo widać mimikę, czuć tembr głosu itp itd i rozmowa jest bardzo fajna. Nawet, jeśli masz zupełnie inne niż Alfik zdanie na jakiś temat. Przede wszystkim czuć pasję i - uwaga - szacunek dla ludzi, którzy lubią muzykę. Nie to, żeby facet był bez wad, ale jego internetowy obraz jest wykrzywiony Smile

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Dex - 02-24-2015

Milko ma całowitą rację. Polecam każdemu przyjechanie na Bassturbacje 2015 i poznanie gospodarza Smile Na żywo jednak nie jest takim despotą - pokręci nosem, coś mu się nie spodoba i machnie czasami ręką Smile Hand Box po zeszłorocznych bassturbacjach wypadł dla większości słabo a dziś widzę, że Błażej chwali, dziwne Smile

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Karol - 02-24-2015

Tak też myślałem stąd mój post.

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - przemak - 02-24-2015

A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też? Wink

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - Dex - 02-24-2015

(02-24-2015, 11:26 PM)przemak napisał(a): A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też? Wink

No ja biedne basy od Mateusza kupuje i Błażej zawsze propsuje, więc myślę, że może się nadasz Tongue

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - yarzenioova - 02-26-2015

Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać Wink

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - tapczan - 02-26-2015

(02-26-2015, 02:15 PM)yarzenioova napisał(a): Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać Wink

Układałeś? Znaczy nagrał ktoś inny?
BTW od 27 do 29 sekundy - przedstawiam Ryśka, synka mojego gitarzysty Smile
Mały świat Emotka_2755

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - yarzenioova - 02-26-2015

0:06 -0:19 to yarzenioova na Elwoodzie, układał nagrywał Smile

No to nieźle Big Grin No kroi się chłopakom teledysk, nie wiedziałem że aż tak poważnie myślą o tym projekcie Wink

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - citizenkane - 02-28-2015

RE: Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :) - groza - 03-06-2015

dirty lups, dirty srups, 20 lat temu w Sopocie: