basscity.eu
SWR 350x czy SWR Headlite. - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: SWR 350x czy SWR Headlite. (/thread-440.html)

Strony: 1 2 3 4 5

SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-24-2010

Witam,

szybkie i bardzo konkretne pytanie dla wszystkich, kórzy mieli z tym styczność bądź słyszeli od kogoś kto miał stycznośćmrgreen

Mam możliwość kupienia nowej głowy SWR 350x lub SWR Headlite w bardzo podobnej cenie.... dlatego mam mały dylemat.

Piszcie co uważacie bo czasu mam naprawdę mało - do wtorkuUndecided
Z góry dziękuję
pzdr.
Laylot

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-25-2010

Skoro nikt nie wie nic na temat SWR Headlite (w sumie to nowość), to może pomożecie w wyborze pomiędzy SWR 350X a TC Electronic RH450. Bo również mam możliwość kupienia jednego i drugiego w podobnej cenie.
pzdr.
Laylot

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - MarcusDer - 10-25-2010

Pewno wiele Ci nie pomogę, z pewnością ta seria Swr jedna jak i druga trzyma poziom,ja miałem styczność z serią SM i tą niezależnie od stopnia mocy mogę polecić, jak i stare studio, Pozdr: Piwko:

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-26-2010

nie polecam serii x, srednio to sie ma to brzmienia klasycznego swr. mialem 350x, 750x, sm400, sm900 i teraz mam red face, te x wypadaly najslabiej w mojej subiektywnej opinii, 750 brzmiala nawet gorzej od 350 Wink tego nowego swr nie macalem.

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-27-2010

Aż tak źle jest z SWR 350x ???
Ale jeżeli celuję w brzmienie SWR'a to chyba mimo wszystko taka 350-ka powinna być lepszym rozwiązaniem niż jakikolwiek inny sprze innej marki, prawda? czy może źle myślę?mrgreen

A może propozycja czegoś z zupełnie innej beczki?

pzdr

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Alfik - 10-27-2010

TC Electronic RH450 to wzmacniacz z cyfrowym modelowaniem i eq brzmi drastycznie plastikowo. Po nagraniu masz wrażenie że bass idzie przez kiepski plugin z komputera... SWR 350X to typowe brzmienie SWR selektywne, szlachetne i przede wszystkim analogowe... - dodatkowo wiadomo co wymienić w środku aby grał jeszcze lepiej...

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-27-2010

ja plyty bym wolal nie nagrywac na x majac do dyspozycji jakiegos pre-fender sm albo redface i to przerobionego juz Wink Przyklad - w moim redface (1992 rok) np wentylator jest oryginalnie made in japan, nic w nim nie szumi. W 350x (fender time) okazalo sie, ze byly tam czesci ze tajwanu i ze chin. I szumial. 750x tez szumial. Porownanie mam bo w tej samej sali korzystalem ze wszystkich na swr goliath III Wink lamp nie ma co sie czepiac w tym momencie ani na nie zwalac skoro byly dobre Wink

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-27-2010

dr Szelma: to według Ciebie nie warto kupować 350x? moge ja mieć nowa za okolo 2600zł, myslalem, ze warto za taką cene.
To może coś innego proponujesz - w podobnej cenie oczywiścieSmile

Alfik: może idiotyczne pytaniemrgreen ale co trzeba wymienić - lampę?

pzdr.

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Burning - 10-27-2010

Laylot - przeróbki w SM900 ztcp były opisywane.. dotyczyły przede wszystkim Aural Enchancera

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - artur - 10-27-2010

laylot
dowiesz się, że SM900 to NAJLEPSZY wzmak, ale trzeba WSZYSTKO w nim zmienieć ;]

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - MrPapaBear - 10-27-2010

Artur- pieprzysz aż się słabo robi.

A od siebie polecę w tej cenie Edena wt 400/600. Obsługa (i klasa brzmieniowa) bliźniacza do tej z SWRów SM ale już nie są tak transparentne, bardzo barwią ale ten charakter można pokochać od pierwszych dźwięków (albo go znienawidzić)Wink Im starsza seria tym lepsza.

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-27-2010

Laylot - to nie jest tak ze to jest jakies bagno, ale mozna chciec i miec wiecej Wink i to nie trzeba wcale duzo zachodu z tym. jak za taka kase nowka i na 230volt od razu dzialajace to mozesz brac, chociazby po to, obczaic + - o co cho z tym swr-em.
przerobek jest troche, m.in aural jak pisal Burn. mozna tez zmienic wyjscie di, scalaki i kondzioly w sekcji zasilatora. ale w prefenderowskim swr masz wyzszej klasy elementy.
artur - no comment
mr papa - ja zaliczam sie do tych drugich, nie podobuje sie mnie to Wink

taniej można mieć svt3pro w świetnym stanie Wink
ja akurat heady SWRa cenię, ale omijam szerokim łukiem Big Grin

RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - artur - 10-27-2010

przecież ja tylko przytoczyłem opinie pewnego znawcy - Alfika ;]

ów znawca - Alfik - bardzo wysoce ceni sobie również inne wzmacniacze, więc nie ma co demonizować Emotka_2755