![]() |
|
SWR 350x czy SWR Headlite. - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: SWR 350x czy SWR Headlite. (/thread-440.html) |
SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-24-2010 Witam, szybkie i bardzo konkretne pytanie dla wszystkich, kórzy mieli z tym styczność bądź słyszeli od kogoś kto miał styczność Mam możliwość kupienia nowej głowy SWR 350x lub SWR Headlite w bardzo podobnej cenie.... dlatego mam mały dylemat. Piszcie co uważacie bo czasu mam naprawdę mało - do wtorku Z góry dziękuję pzdr. Laylot RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-25-2010 Skoro nikt nie wie nic na temat SWR Headlite (w sumie to nowość), to może pomożecie w wyborze pomiędzy SWR 350X a TC Electronic RH450. Bo również mam możliwość kupienia jednego i drugiego w podobnej cenie. pzdr. Laylot RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - MarcusDer - 10-25-2010 Pewno wiele Ci nie pomogę, z pewnością ta seria Swr jedna jak i druga trzyma poziom,ja miałem styczność z serią SM i tą niezależnie od stopnia mocy mogę polecić, jak i stare studio, Pozdr: Piwko: RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-26-2010 nie polecam serii x, srednio to sie ma to brzmienia klasycznego swr. mialem 350x, 750x, sm400, sm900 i teraz mam red face, te x wypadaly najslabiej w mojej subiektywnej opinii, 750 brzmiala nawet gorzej od 350 RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-27-2010 Aż tak źle jest z SWR 350x ??? Ale jeżeli celuję w brzmienie SWR'a to chyba mimo wszystko taka 350-ka powinna być lepszym rozwiązaniem niż jakikolwiek inny sprze innej marki, prawda? czy może źle myślę? A może propozycja czegoś z zupełnie innej beczki? pzdr RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Alfik - 10-27-2010 TC Electronic RH450 to wzmacniacz z cyfrowym modelowaniem i eq brzmi drastycznie plastikowo. Po nagraniu masz wrażenie że bass idzie przez kiepski plugin z komputera... SWR 350X to typowe brzmienie SWR selektywne, szlachetne i przede wszystkim analogowe... - dodatkowo wiadomo co wymienić w środku aby grał jeszcze lepiej... RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-27-2010 ja plyty bym wolal nie nagrywac na x majac do dyspozycji jakiegos pre-fender sm albo redface i to przerobionego juz RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Laylot - 10-27-2010 dr Szelma: to według Ciebie nie warto kupować 350x? moge ja mieć nowa za okolo 2600zł, myslalem, ze warto za taką cene. To może coś innego proponujesz - w podobnej cenie oczywiście Alfik: może idiotyczne pytanie pzdr. RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Burning - 10-27-2010 Laylot - przeróbki w SM900 ztcp były opisywane.. dotyczyły przede wszystkim Aural Enchancera RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - artur - 10-27-2010 laylot dowiesz się, że SM900 to NAJLEPSZY wzmak, ale trzeba WSZYSTKO w nim zmienieć ;] RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - MrPapaBear - 10-27-2010 Artur- pieprzysz aż się słabo robi. A od siebie polecę w tej cenie Edena wt 400/600. Obsługa (i klasa brzmieniowa) bliźniacza do tej z SWRów SM ale już nie są tak transparentne, bardzo barwią ale ten charakter można pokochać od pierwszych dźwięków (albo go znienawidzić) RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - dr Szelma - 10-27-2010 Laylot - to nie jest tak ze to jest jakies bagno, ale mozna chciec i miec wiecej przerobek jest troche, m.in aural jak pisal Burn. mozna tez zmienic wyjscie di, scalaki i kondzioly w sekcji zasilatora. ale w prefenderowskim swr masz wyzszej klasy elementy. artur - no comment mr papa - ja zaliczam sie do tych drugich, nie podobuje sie mnie to RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Burning - 10-27-2010 taniej można mieć svt3pro w świetnym stanie ja akurat heady SWRa cenię, ale omijam szerokim łukiem RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - artur - 10-27-2010 przecież ja tylko przytoczyłem opinie pewnego znawcy - Alfika ;] RE: SWR 350x czy SWR Headlite. - Burning - 10-27-2010 ów znawca - Alfik - bardzo wysoce ceni sobie również inne wzmacniacze, więc nie ma co demonizować
|