![]() |
|
Odsłuch bezprzewodowy - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Odsłuch bezprzewodowy (/thread-6609.html) |
Odsłuch bezprzewodowy - Mati - 05-11-2015 Cześć Przepraszam, jeżeli temat był, ale w wyszukiwaniu nie znalazłem. Czy ktoś z własnego doświadczenia mógłby polecić mi dobry (w znaczeniu balansu między ceną a jakością) system do odsłuchu bezprzewodowego na scenie. Gram oczywiście na basie RE: Odsłuch bezprzewodowy - JA_cek - 05-11-2015 LD Systems, tylko warto słuchawki lepsze sobie do nich dokupić. Temat chyba był, bo coś kojarzę, na pewno był temat wireless (czyli w drugą stronę) np. to: LD Systems albo modele wyżej, działa i jest ok Choć wiadomo, zenek to zenek, ale poniżej 2tys. nie widziałem. RE: Odsłuch bezprzewodowy - tapczan - 05-11-2015 (05-11-2015, 10:44 AM)JA_cek napisał(a): LD Systems, tylko warto słuchawki lepsze sobie do nich dokupić. Jak z zasięgiem? W sumie też się przymierzam i nawet fajnie to wygląda na papierze ale zasięgu nie znalazłem ani na podlinkowanej stronie ani na stronie producenta. RE: Odsłuch bezprzewodowy - Mati - 05-11-2015 O LD słyszałem właśnie nieprzychylne opinie, że gubi zasięg i niemiłosiernie żre baterie... ktoś potwierdzi/zaprzeczy? Słuchawki mam Shure SE215, więc raczej porządne RE: Odsłuch bezprzewodowy - zakwas - 05-11-2015 Nie mieliśmy żadnych problemów z LD. RE: Odsłuch bezprzewodowy - hetwieldbass - 05-12-2015 potwierdzam opinie nt LD. i dorzucę jeszcze,że dźwięk jaki dostajesz do ucha jest koszmarnej jakości. obecnie posiadam JTS SIEM 101 - i mogę go z całą świadomością polecić RE: Odsłuch bezprzewodowy - groza - 05-12-2015 LD niby działa ale jak się to porówna z nawet podstawowym shurem to jest spora różnica. te lepsze szury to już kompletna przepaść - wokaliści mają przy nich dużo dużo łatwiej. RE: Odsłuch bezprzewodowy - JA_cek - 05-12-2015 fakt - porównanie ld a zenek wypadło na plus dla zenka... ale zenek kosztował sporo ponad 2 tys. Same słuchawki do zenka kosztowały pod 300 zyli. A i tak połowe koncertu grałem z wyjętym uchem - wkładałem sobie tylko na te kawałki, gdzie miałem partie wokalne. Po prostu nie umim i już, za bardzo izoluje, musiałby gdzieś stać jeszcze mikrofon do ambientu, a i tak jest "dziko" bo przemieszczesz się, a nie zmienia Ci się sytuacja akustyczna. Do tego trzeba się przyzwyczaić. RE: Odsłuch bezprzewodowy - Uboot - 05-12-2015 LD Systems. Sam używam i jestem zadowolony mega. W pracy jak realizator używam sennheiser'a ew300 g3 i jakieś wielkiej różnicy nie zauważyłem. Ale od razu wyrzuć słuchawki z zestawu i kup jakieś shure np 215,315. (05-12-2015, 08:32 AM)JA_cek napisał(a): fakt - porównanie ld a zenek wypadło na plus dla zenka... ale zenek kosztował sporo ponad 2 tys. Same słuchawki do zenka kosztowały pod 300 zyli. A i tak połowe koncertu grałem z wyjętym uchem - wkładałem sobie tylko na te kawałki, gdzie miałem partie wokalne.Słuchawki od senka są jakąś wielką pomyłką |