Przykłady zajebistego brzmienia basu
Albo umi groć?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
O właśnie Big Grin Na tym wiośle też brzmi jak Pilich. W palcach jegomość ma Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(08-20-2011, 10:11 AM)Hubert napisał(a):
(08-20-2011, 09:19 AM)citizenkane napisał(a):
(08-18-2011, 03:54 PM)Fabian napisał(a):
(08-16-2011, 06:48 PM)miklo napisał(a): Poznajecie tego Squiera? A tego operatora też?

brzmi lepiej niz na swoim basie Wink

Emotka_1864 faktycznie,
...
zresztą vintage modified są świetne, czekam na piątki

google przyjacielem Twym Wink

http://www.ambitmusic.pl/GITARY/gitary-b...tring.html

whoa! dzięki mrgreen
Odpowiedz
jak dla mnie nietego brzmi ten jazz, brak mu bazy. strasznie twardy i plaski soundTongue
Odpowiedz
(08-20-2011, 12:43 PM)paka napisał(a): jak dla mnie nietego brzmi ten jazz, brak mu bazy. strasznie twardy i plaski soundTongue

A mi się ta twardość soundu bardzo podoba. I nie wydaje mi się, aby był to on płaski - po prostu ma nieco inny charakter niż Fender (mniej ma tej 'aury' dolnej - jak dla mnie in plus).

Poza tym Pilich to zawodowiec (wystarczy looknąć na zapasowy setup nagłowny przy spodniach) Wink
Odpowiedz
brzmienie w palcach - to dopiero basowy mit
palcami mozna lepiej albo gorzej wydobyc to jak brzmi instrument
Odpowiedz
(08-20-2011, 12:43 PM)paka napisał(a): jak dla mnie nietego brzmi ten jazz, brak mu bazy. strasznie twardy i plaski soundTongue

no taką kamerką to raczej "bazy" nie uchwycisz Tongue
Odpowiedz
Viking - nie wiem jak ty, ale ja mam niemal pelny obraz brzmienia po tym nagraniuBig Grin Co trzeba, to przekazuja harmoniczne - kamera nie musi zbierac idealnie niskich czestotliwosci. Dla mnie ten bas jest gluchy w niskim srodku, a gorny srodek i gora twarde i nieprzyjemne. Tak jakby brzmienia z dechy nie bylo, same struny i pickupy.
Odpowiedz
A jak ma zabrzmieć dobrze, skoro ma płytkę...? :facepalm:

mrgreen
Odpowiedz
(08-20-2011, 09:19 AM)citizenkane napisał(a): zresztą vintage modified są świetne, czekam na piątki

Do ogrania w kaliskim MusicCenter :]
Odpowiedz
(08-20-2011, 02:53 PM)barabas napisał(a): A jak ma zabrzmieć dobrze, skoro ma płytkę...? :facepalm:

mrgreen

jazz wujkojebcy brzmi zajebiscie z plytka, hehe;D

to jest moj wyznacznik, jesli chodzi o brzmieni jazza;D

Odpowiedz
(08-20-2011, 03:43 PM)Fabian napisał(a): tam juz nie gra jazz, tam gra dym papierosowy i pot.

i łzy oraz nasienie jednorożca mrgreen Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
(08-20-2011, 03:46 PM)Pecu napisał(a):
(08-20-2011, 03:43 PM)Fabian napisał(a): tam juz nie gra jazz, tam gra dym papierosowy i pot.

i łzy oraz nasienie jednorożca mrgreen Emotka_2755

I jeszcze coś warto powiedzieć o dziewicach i mamy temat kompletny Smile.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(08-20-2011, 12:28 PM)miklo napisał(a): O właśnie Big Grin Na tym wiośle też brzmi jak Pilich. W palcach jegomość ma Big Grin

E tam, w palcach, podłoga gra za niego... mrgreen

Ale całkiem serio mówiąc przynajmniej połowa brzmienia Pilicha to preampy i kompresory których używa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 34 gości