Gromu Sound Strun Flatwound B-HOOD
Daddario to tragedia
załóż rotosy 66, chyba, że nie lubisz soundu Black Sabbath Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(09-02-2011, 10:01 AM)Burning napisał(a): załóż rotosy 66, chyba, że nie lubisz soundu Black Sabbath Wink

Przecież tak się nie da Big Grin Długo wytrzymują te rotosy? Nie żrą progów?
No i zależy z którego okresu Black Sabbath Wink Wiem, że obecnie używa LaBelli Super Steps. A przynajmniej używał jeszcze niedawno ze swoimi Laklandami.
Odpowiedz
mówię o początkach.. wtedy to były jedyne roundy Big Grin
żrą progi, wytrzymują: 4godziny - studio; 2-3 - koncerty; kilka miechów - próby
nieźle się odświeżają

aczkolwiek ja roundy preferuję na Jazzie, bo flaty EB mają na razie tak roundowy sound na preclu, że nie spieszy mi się z powrotem do 66 Smile

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Jeśli żrą progi to ja odpadam. Wymiana progów nie taka łatwa sprawa na lakierowanym klonie Wink
Coś czuję, że przymierzę stare flaty Fendera, zostały jeszcze jedne w sklepie - w sam raz.
Odpowiedz
ojtam ojtam
dobre stare progi w Specu, po 2 latach katowania od szlifu nie mają prawie ryski
miękkie progi w Ibanezie po 1,5r była już mocno odgniecione
jak w Fenderach to nie wiem, ale na razie śladu nie ma

Odpowiedz
[Obrazek: Fender9050L.JPG]
W piątek wylądowały na Blondynie. Chyba ostatni set jaki można było dostać hehe Wink
REWELACJA! Zobaczymy jak będzie za parę miesięcy...
Odpowiedz
nowe Fendery wymiatają!
niestety ten wark w dole powoli zmienia się w kapcia Sad

Odpowiedz
Ej właśnie, Ty próbowałeś nowe czy te stare?
Odpowiedz
stare 55-105 ztcp

Odpowiedz
Szacun dla siły w paluchach, te 45-95 są jak pręty zbrojeniowe (poza D, która jest ... jakoś tak fajnie luźnaWink
Odpowiedz
ja nowe 45-100 i sa w pyte.

ciekawe czy roznia sie czyms poza opakowaniem i innym pakietem rozmiarowekBig Grin
Odpowiedz
Ja chyba 110 (albo 105 - ciężko powiedzieć, bo już były założone) miałem man początku we fretlesie. Hardkor to mało powiedziane. Big Grin
Odpowiedz
ZTCW różnią się i to znacznie.
Przede wszystkim stare kręcili w meksyku a nowe robi D'Addario.

Nie wiem jak flaty, ale roundy to po prostu rebrandowane D'Addario. Na stronce Fendera podają Fender USA Super Bass 8250M a na wiosłach wiszą karteczki D'Addario Wink
Odpowiedz
(09-14-2011, 12:14 PM)Burning napisał(a): stare 55-105 ztcp

Ja na nich gram i są zajebiste, chyba najlepsze ze względu na ich sztywność - nie polecam jeśli ktoś gra przy mostku natomiast jeśli przy gryfie - mistrzostwo Smile Jeśli chodzi o warczenie to nic takiego nie stwierdziłem, typowy i pożądany "kapeć" jak to na flatach Wink
Odpowiedz
warczały ładnie przez pierwsze 2-3 tygodnie
sztywne jak cholera, ale pieknie działały.. potem zaczęły kapcieć.

EB mają laczka w dole i fajny matowy górny środek, lepiej mi brzmią bez dobrudzaczy.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości