[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
(10-12-2011, 06:37 PM)Asmo napisał(a): A mi z kolei polećcie jakiś kompresor w kostce. Zależy mi, żeby miał regulowane ratio i czas ataku. No i żeby był "szybko" jeśli mogę tak powiedzieć. W grę w chodzą zarówno nówki jak i używki. Brylant polecał mi EHX Black Finger, ale używek nie ma, a nowy kosztuje 700 zł. Moje inne ewentualności to Aphex Punch Factory albo EBS Multicomp. Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Może jakieś inne propozycje? Bardzo bym był wdzięczny za jakieś opinie i wytyczne.

ja też polecam Aphexa - bardzo fajnie gro !

Ibanez MC 924-Aphex Punch Factory-Chaos Signal Splitter x2:
Manlay Sound Bass King, Source Audio Lunar Phaser, BOSS BF 2B, BOSS BF-3, EarthQuakerDevices Hummingbird,TC Flashback X4 - Eden WT 600-DMNF 4x10, - KUSTOM GROOVE 115C,
kable Laboga, Roland Juno G, BOSS DR-880, Roland Quad Capture,

Odpowiedz
Rainbow 
Jak już optyczny to IMO BBE Opto Stompa brać.
OMG
Odpowiedz
(10-12-2011, 06:37 PM)Asmo napisał(a): A mi z kolei polećcie jakiś kompresor w kostce. Zależy mi, żeby miał regulowane ratio i czas ataku. No i żeby był "szybko" jeśli mogę tak powiedzieć. W grę w chodzą zarówno nówki jak i używki. Brylant polecał mi EHX Black Finger, ale używek nie ma, a nowy kosztuje 700 zł. Moje inne ewentualności to Aphex Punch Factory albo EBS Multicomp. Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Może jakieś inne propozycje? Bardzo bym był wdzięczny za jakieś opinie i wytyczne.
Byku Bass ma na sprzedaż Aphex

mayo Patriot+(laboga,korg dtr-2000,dbx 160A)+SWR Mo'BASS+GOLIATH III
Odpowiedz
Aphex nie ma regulowanego ataku z tego co pamiętam.
Odpowiedz
(10-12-2011, 09:48 PM)Brylant napisał(a): Jak już optyczny to IMO BBE Opto Stompa brać.

Opto tez nie ma regulowanego ataku, a nowsze wersje (bez przełącznika -15dB między potkami, z monoklem i wąsami) są często wadliwe - ja już dwa razy odsyłałem swojego i teraz czekam na trzeci egzemplarz.
Mam nadzieje, ze ten będzie dobry.
Odpowiedz
A może klasyczny Peavey CSR-2?
http://www.harmonycentral.com/products/115526
http://www.guitarzone.com/forum/topic/56...orthwhile/
http://www.studio1525.com/store/index.ph...ucts_id=89
Kolega takiego niedawno tanio upolował. Wymieniłem mu gniazdo zasilania (z jack na boss). Bardzo transparentny.
Jedyny -, który może być + to bypass buforowany. Bardzo, bardzo mało wpływa na czysty sygnał. Za to przy długich kablach rekompensuje straty w nich.
Odpowiedz
może dopłać sobie trochę i kup genz benza shuttle 6.0 trafo jest na przełącznik więc można z usa zamówić tak koło 1,5k
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
A na Streamlinery patrzył?

Na YT można znaleźć fajne demo wszystkich pak Mesy. Z tego co się orientuję, to nie mają zbyt wiele środka.
Odpowiedz
Tylko ta paka to lekkich nie należy.
Odpowiedz
To działaj. Sam nie pogardziłbym tą paczką, tylko pewnie docelowo dokupiłbym jeszcze 2x10. Jedną trzymałbym w domu, drugą w salce, a na koncert zabierałbym całą rodzinkę.
Odpowiedz
Potrzebuję lekkiego heada, który może pracować zarówno na 8 i 4 ohmach i dwóch 8ohmowych paczek 2x10. Moc coś koło 300W na 4ohm, żeby head miał. Da się coś wybrać czy z tą kasą jest to niemożliwe ?
Odpowiedz
(10-15-2011, 10:09 PM)Fabian napisał(a): Jaką kasą?

Byłem święcie przekonany, że napisałem 3000zł Big Grin
Odpowiedz
Portaflexa weź.
Odpowiedz
(10-16-2011, 09:11 AM)herp napisał(a): Portaflexa weź.

Działa na 8ohm ?
Odpowiedz
(10-16-2011, 11:56 AM)motyx napisał(a):
(10-16-2011, 09:11 AM)herp napisał(a): Portaflexa weź.

Działa na 8ohm ?

Nie ma wyboru Big Grin Chociaż jakbym miał 3 klocki to wolałbym SVT-7.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości