Zdjęcia Sprzętu!
4 palniki są, więc to pewnie kuchenka. jest miejsce na butlę z gazem albo podłączenie jakieś, czy coś?
Odpowiedz
Spróbuję, z tyłu są jakieś otwory.
Odpowiedz
stary, dwubassreflexowy Eden!
cuuudo - jedyna szybka paczka jaką robili! \m/
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(11-24-2011, 12:46 PM)groza napisał(a): Spróbuję, z tyłu są jakieś otwory.

Nie z tyłu tylko od spodu!

Jak Ty chciałeś palinki mieć, z boku a nie na górze?
Odpowiedz
Ty Zakwas nie wpadłem na to. To nie może być kuchenka.

Kurwa, a jak to jest jakiś transformers...ten...e... Decepticon? Podstępnie piszczy i wzbudza litość, a potem zmieni się w robota i mnie zabije?
Odpowiedz
Ciebie zabije? Zobacz jaki on/ona/ono jest mały/mała/małe w porównaniu do Ciebie...
Odpowiedz
mały? DAWID mały? i co z tego... goliata zajebał, ze mną da radę.

Poszturchałem patykiem i nic, może śpi? Dam mu zaraz miseczkę z wodą. Jak zacznie chłeptać to może koooootek jest? Ale obok położę też kartę jakąś vga, jak zacznie jeść to transformers...
Odpowiedz
kurwa, nie strasz mnie bo u mnie cos podobnego w pokoju stoi!
Odpowiedz
Groza - czekam na relacje z testów Emotka_2755[/align]
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
Testy wypadły następująco:

Wody z miseczki nie wypiło. Nie jest zatem kotkiem, zresztą podejrzewałem to już wcześniej bo mam dwa kotki w domu i wyglądają inaczej - są mniejsze i mają łapki i ogonki i uszy i przewracają krzesła i wazony. To coś tego nie robi i jest prostokątne.

Karty graficznej nie znalazłem, ale położyłem mu stary modem pci - nie zjadł, więc albo nie jest transformersem, albo się czai dalej skurwysyn i czeka na odpowiednią chwilę.

Postawiłem mu obok kolege prostokątnego i podłączyłem ogonkiem i podpiąłem na moment imitację gitary basowej marki mayones. Z tym czymś na pewno bas brzmi dużo głośniej niż nie podpięty do niczego, tego jestem (prawie) pewien. Odgłos przypomina złego dzika.

Nie zauważyłem nigdzie żadnej płytki do odkręcania.
Odpowiedz
Groza... nie wiem co bierzesz ale... załatw mi ze dwa opakowania tego specyfiku WinkBig Grin
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
odkrec grilla:d
Odpowiedz
(11-25-2011, 08:13 AM)groza napisał(a): Testy wypadły następująco:

Wody z miseczki nie wypiło. Nie jest zatem kotkiem, zresztą podejrzewałem to już wcześniej bo mam dwa kotki w domu i wyglądają inaczej - są mniejsze i mają łapki i ogonki i uszy i przewracają krzesła i wazony. To coś tego nie robi i jest prostokątne.

Karty graficznej nie znalazłem, ale położyłem mu stary modem pci - nie zjadł, więc albo nie jest transformersem, albo się czai dalej skurwysyn i czeka na odpowiednią chwilę.

Postawiłem mu obok kolege prostokątnego i podłączyłem ogonkiem i podpiąłem na moment imitację gitary basowej marki mayones. Z tym czymś na pewno bas brzmi dużo głośniej niż nie podpięty do niczego, tego jestem (prawie) pewien. Odgłos przypomina złego dzika.

Nie zauważyłem nigdzie żadnej płytki do odkręcania.

Słyszałem, że lepiej gra ja się ściągnie tą kratę z przodu (konstrukcja jest mniej obciążona Wink a po odkręceniu rączek paczka gra przestrzenie bo dźwięk rozchodzi się na boki a już max bajer jest jak odkręcisz płytkę z tyłu, wtedy masz bass reflex do ściany .... Wink Wówczas sygnał trzeba przesyłać bezprzewodowo.
Jest też inna zaleta. Gdy zimą siądzie Ci ogrzewanie możesz ze środka wyciągnąć watę i zrobić kołderkę.
A i trzeba ją stawiać na specjalnych granitowych podkładkach (na gumowych kółkach ani nóżkach nie wolno) bo wtedy lepiej przenosi pasma infra i ultradźwiękowe...
Polecam, też zrobić doświadczenie - wyciągnąć głośniki - od razu zyskujemy 4 bass refleksy i nie mamy problemu z furkotaniem membran. Zostawiamy jedynie gwizdek, bo ten ma ultraliniową metalową kopułkę. Moim zdaniem będzie to najbardziej przezroczysta paczka na świecie (pomijając te z pleksi) mrgreen
Odpowiedz
To wszystko co proponujesz brzmi bardzo rozsądnie.

Ostatnio - analogicznie do wyjęcia głośników - wymyśliłem rodzaj przetwornika gitarowego.

Nazywa się nobucker, składa się z puszki złotej na humbuckera i dwóch (lub 4) przewodów (bez pickupa w środku) - nie sprawdzałem jeszcze, ale jestem na 99,99% pewien, że jego zastosowanie znacznie polepszy brzmienie większości zespołów rockowych z młodym zakkiem wylde, zwłaszcza jeśli ów adept Wkurwialnictwa Stosowanego nie ma jeszcze wyłamanego pokrętła bass w swoim piecu i może nim kręcić.

Podjąłbyś się wykonania i dostrojenia puszki do gitary dzipson koloru białego?

ps. - Granit to oczywiste, bas nagrywa się w usa wyłącznie przez arbuza postawionego na granitowej płytce - sound jest soczysty i zarazem twardy i masywny.
Odpowiedz
(11-25-2011, 09:04 AM)groza napisał(a): bas nagrywa się w usa wyłącznie przez arbuza postawionego na granitowej płytce - sound jest soczysty i zarazem twardy i masywny.
wykorzystam ten tekst na warsztatach mrgreen
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 58 gości