Przykłady zajebistego brzmienia basu

slinaslinaslinaslina
Odpowiedz
DVD the cranberries-live in paris.Ten pomaranczowy wal jest ZAJEBISTY brzmieniowo,tak samo jak w zombie.
Odpowiedz

Mistrz Babbitt!
Po raz kolejny pewnie tutaj, ale może ktoś jeszcze nie zna, mniej więcej od połowy jedna z bardzo niewielu basowych solówek które mnie nie nudzą na śmierć Big Grin
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=Y9hxW_NwM...re=related

no kurwa, może prosto, ale mięsko jest Smile
Odpowiedz
Straszna gejoza Wink i nie brzmi to jak SR.
Odpowiedz
podajcie prosze przyklady bdb brzmienia w black metalu.Podoba mi sie octagon bathory,1349,carpathian forest,.
Odpowiedz
witam,

@depravedsouls:
Opthalamia:

i klasyka:
Dark Throne, he he

pozdrawiam
wajzner
witam, he he, pozdrawiam
Odpowiedz
i weź tu sie człowieku zdecyduj...

Odpowiedz
Rainbow 
Fajne! Choć IMO najsłabiej wypadł MM, a najfajniej JB i Warwick JM. Alembior był w porządku, Starbass taki sobie.
Odpowiedz
(07-17-2012, 07:59 AM)depravedsouls napisał(a): DVD the cranberries-live in paris.Ten pomaranczowy wal jest ZAJEBISTY brzmieniowo,tak samo jak w zombie.

to?
Odpowiedz
(07-17-2012, 08:15 PM)depravedsouls napisał(a): podajcie prosze przyklady bdb brzmienia w black metalu.Podoba mi sie octagon bathory,1349,carpathian forest,.

Polecam rodzima scene, na poczatek Furia - basik ladnie chodzi i ciekawa muzyke robia.

Szybciej? prosze bardzo ;D Infernal War (na koncertach nie biora jencow).

Jak chcesz bardziej posluchac jak u nich bas chodzi poszukaj na yt kawalka Salvation.

Jesli natomiast chodzi ci o brzmienie calosci, polecam Anaal Nathrakh ktorzy IMO swietnie osiagneli kompromis pomiedzy blackowa "obskurnoscia" i brudem a strawnoscia. Wybralem w miare strawny kawalek, od siebie polecam ich album Codex Necro.

/edit

Dodam jeszcze Akercocke - graja o wiele lzej niz wyzej wymienione kapele, mimo to robia kawal roboty, ladnie zaznaczony bas i basista nie byle jaki Wink

Odpowiedz
axis of advance,iperyt,the berzerker,revenge tam to jest brud i syf,arkona,besatt,thunderbolt,mord tez godne polecenia.Brzmienie ma fajne moloch letalis.Na jakim przybrudaczu gra vivian z gallhammer?
Odpowiedz
Akercocke bardzo spoko, pozostałe kapele mnie nie przekonują - jakoś nie lubię blacku Tongue
kolesie z Anaal Nathrakh mieli ciekawy projekt osadzony między sludge, a grindem:
http://www.youtube.com/watch?v=eErO0RwmBPM
sound basu uważam za ciekawy - solo jest zupa i kibel, ale w miejscach gdzie grają same gitary słychać ładnie ile pasma i mocy daje.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
nie wiedziałem gdzie wrzucić, ale brzmią zajebiście, więc może tutaj? Big Grin

Nowe produkcje Pana Maruszczyka Big Grin

P.S.
Uwielbiam jego niemiecki angielski! Big Grin
Odpowiedz
(07-17-2012, 05:34 PM)Gruby napisał(a): Straszna gejoza Wink i nie brzmi to jak SR.

gejoza Twoim zdaniem ?
wokalistka też gejoza ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 36 gości