Liczba postów: 8904 
	Liczba wątków: 52 

Reputacja: 
 9

08-11-2012, 11:18 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2012, 11:19 PM przez paluch1986.)

Pierwszy filmik jaki zrobiłem (wiem jak to brzmi przy pomniku Sashy Grey w Radomiu   )  
Oczywiście muli, nierówno i do niczego bo płytki ni ma   
Jak bardzo nie zjedziecie to nawet upublicznię   

Liczba postów: 7717 
	Liczba wątków: 12 

Reputacja: 
 1

Kapral - nie zachciało się Marcusa, tylko czegoś do posłuchania. Np próbka w stylu mrokowych próbek. 

Zakwas, Paluch1986 - [*][*]

Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.    

(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a):  A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]  

Liczba postów: 19435 
	Liczba wątków: 50 

Reputacja: 
 21

Liczba postów: 8904 
	Liczba wątków: 52 

Reputacja: 
 9

Fakt, miałem z tym problem, ale kamera mnie peszy    Przy podejściu bez kamery na samego Cubase było lepiej, ale już nie chciałem chamsko podmieniać    

Liczba postów: 1062 
	Liczba wątków: 4 

Reputacja: 
 6

Mój kolega "Pepsi", starszy ode mnie o kilka lat gitarzysta (a niegdyś, przejściowo także basista), ma księgę zawierającą charakterystyczne patenty kilkudziesięciu sławnych gitarzystów od lat 40-tych XX wieku. To zapisane w nutach kilkutaktowe frazy, będące znakiem wywoławczym ich stylów! 
Sprawdziłem i to rzeczywiście jest esencja tego jak grają...  
Wynika z tego smutna konstatacja, że tak naprawdę cała odmienność, innowacyjność itd. sprowadza się do zaledwie kilku oryginalnych zagrywek, na które pracuje się całe muzyczne życie i które potrafi podrobić później prawie każdy...! 
Nawet ja...

Liczba postów: 4252 

Reputacja: 
 0

Parokrotnie już dyskutując z kolegą gitarzystą doszliśmy do smutnej konstatacji, że chyba nie ma muzyki - są tylko licki.   

Liczba postów: 16401 
	Liczba wątków: 6 

Reputacja: 
 3

Liczba postów: 5718 
	Liczba wątków: 19 

Reputacja: 
 0

(08-12-2012, 09:38 AM)tubas napisał(a):  Mój kolega "Pepsi", starszy ode mnie o kilka lat gitarzysta (a niegdyś, przejściowo także basista), ma księgę zawierającą charakterystyczne patenty kilkudziesięciu sławnych gitarzystów od lat 40-tych XX wieku. To zapisane w nutach kilkutaktowe frazy, będące znakiem wywoławczym ich stylów! 
Sprawdziłem i to rzeczywiście jest esencja tego jak grają...  
Wynika z tego smutna konstatacja, że tak naprawdę cała odmienność, innowacyjność itd. sprowadza się do zaledwie kilku oryginalnych zagrywek, na które pracuje się całe muzyczne życie i które potrafi podrobić później prawie każdy...! 
Nawet ja... 
Nie wiem czy dobrze rozumuję ale kojarzy mi się to z Flea i jego pentatonikami wciskanymi wszędzie. 
Sygydytydy tyyy dum!

Liczba postów: 1062 

Reputacja: 
 6

Dobrze rozumujesz, ale wśród basistów trudniej o patenty charakterystyczne dla konkretnego wykonawcy, ponieważ nowości upowszechniają się błyskawicznie. Basiści słuchają się nawzajem dość uważnie i natychmiast włączają pojawiające się "sztuczki" do swojego katalogu. Niewielu potrafi grać aż tak charakterystycznie, żeby bez wahania ich zidentyfikować już po kilku taktach całkowicie nowego nagrania. Tak grał Jaco i może jeszcze kilku!  
Uważam, że to dobrze... Trzeba mieć pomysły  muzyczne żeby zaistnieć, bo tylko w ten sposób można zwrócić uwagę! Ciekawymi liniami basu, za każdym razem oryginalnymi, a nie opartymi na kilku patentach - i solówkami osadzonymi we właśnie wykonywanym utworze, a nie "w stylu" tego czy tamtego basisty... 
Koniec mędrkowania, bo o tym wie każdy!

Reputacja: 
 1

Liczba postów: 1060 
	Liczba wątków: 34 

Reputacja: 
 1

08-12-2012, 06:51 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2012, 07:01 PM przez Paweł Wszołek.)

haha    z reszta ciezkim do powtorzenia    

Liczba postów: 154 
	Liczba wątków: 7 

Reputacja: 
 0

Jeszcze trochę mej mordki... Owszem, nie stroimy, trudno   

Liczba postów: 8285 
	Liczba wątków: 21 

Reputacja: 
 2

jakże przyjemna muzyka!    aż na fejsie zlajkowałem   

obrazki się zesrały. 

Reputacja: 
 1

Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.    

(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a):  A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]  

Liczba postów: 154 
	Liczba wątków: 7 

Reputacja: 
 0

|