Nasze nagrania
(09-05-2012, 10:41 AM)Gruby napisał(a): Tak brzmi klasyczny olchowy jazz. I tak powinien brzmieć Smile

Dlatego mnie olchowy nie podchodzi (chyba że dopalony czymś) Wink Lubie jak w niskich pozycjach sound jest zwarty bardziej. Taki jak na tym video, to bardziej do kostki/paluchów IMHO.
Odpowiedz
To jesion. Ale Jazz nigdy nie będzie taki zwarty w dole jak np MM.
Odpowiedz
Ja wiem? Każdy Jazz (z naciskiem na jesiony, olchowe faktycznie były rozmyte) na jakim grałem miał mało, albo bardzo fajnego, zwartego i dźwięcznego dołu. Ja bym raczej o preclu powiedział że nie będzie tak zwarty jak MM Wink
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Mam dwa Jazzy i jednego MM. Moje odczucie jest takie, że Jazzy maja więcej dołu miękkiego/ciepłego. Bardziej misowate są.
Odpowiedz
A mnie się podobuje olchowy jazz. Jesionowy też, ale jakbym miał sobie jazza kupować, to raczej olchę. Fajny właśnie jest ten lekko rozlany dół. Przecinaka mam z G&La.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:12 AM)Rumcayz napisał(a): Ja wiem? Każdy Jazz (z naciskiem na jesiony, olchowe faktycznie były rozmyte) na jakim grałem miał mało, albo bardzo fajnego, zwartego i dźwięcznego dołu. Ja bym raczej o preclu powiedział że nie będzie tak zwarty jak MM Wink

Koleżko - a Ty masz jeszcze preamp w Specu? Nagrałbyś jak u Ciebie brzmi bass (prosty soundcheck, jak sam wrzuciłem w temacie o strunach). Porównałbym jak nam chodzą na różnych pickupach...
(09-05-2012, 11:20 AM)miklo napisał(a): A mnie się podobuje olchowy jazz. Jesionowy też, ale jakbym miał sobie jazza kupować, to raczej olchę. Fajny właśnie jest ten lekko rozlany dół. Przecinaka mam z G&La.

Doskonale Cie rozumiem. Mnie się ten olchowy sound też podoba - ale NIE DO KLANGU Wink Poza tym, po co Ci dwa przecinaki (jak np mnie)? Wink
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:20 AM)miklo napisał(a): A mnie się podobuje olchowy jazz. Jesionowy też, ale jakbym miał sobie jazza kupować, to raczej olchę. Fajny właśnie jest ten lekko rozlany dół. Przecinaka mam z G&La.

No właśnie chciałem piątkę olchową. Przeszedł mi kiedyś koło nosa ładny olchowy, żałuję. Zwykły pasyw w naturalu. A teraz mam Marcusa i póki co nie chce mi się kombinować.
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:23 AM)OMSON napisał(a):

Doskonale Cie rozumiem. Mnie się ten olchowy sound też podoba - ale NIE DO KLANGU Wink Poza tym, po co Ci dwa przecinaki (jak np mnie)? Wink
Do klangu olcha jest idealna Smile

To mój brat i jego olchowy Geddy Lee. Brzmienie w mojej ocenie super duper (wpięty w Hartke LH500 i paka Hartke 4.5XL).
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:47 AM)miklo napisał(a):

To mój brat i jego olchowy Geddy Lee. Brzmienie w mojej ocenie super duper (wpięty w Hartke LH500 i paka Hartke 4.5XL).

To teraz porównaj sobie z tamtym olchowym jazzem A/B i napisz jakie wysnułeś obiektywne wnioski? Wink
Odpowiedz
Wniosek jest taki: trzeba nagrywać czymś innym niż kamerka HD, no i nie z przodów Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:23 AM)OMSON napisał(a):
(09-05-2012, 11:12 AM)Rumcayz napisał(a): Ja wiem? Każdy Jazz (z naciskiem na jesiony, olchowe faktycznie były rozmyte) na jakim grałem miał mało, albo bardzo fajnego, zwartego i dźwięcznego dołu. Ja bym raczej o preclu powiedział że nie będzie tak zwarty jak MM Wink

Koleżko - a Ty masz jeszcze preamp w Specu? Nagrałbyś jak u Ciebie brzmi bass (prosty soundcheck, jak sam wrzuciłem w temacie o strunach). Porównałbym jak nam chodzą na różnych pickupach...

Już dawno nie mam preampu Wink Nagrać coś mogę, tylko wybierzmy jakiś wspólny motyw, to w wolnej chwili nagram, tylko strunki wypierem Big Grin
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Milosz, Twoj brat zabrzmi dobrze na wszystkim :p

Odpowiedz
(09-05-2012, 06:50 PM)Rumcayz napisał(a): Już dawno nie mam preampu Wink Nagrać coś mogę, tylko wybierzmy jakiś wspólny motyw, to w wolnej chwili nagram, tylko strunki wypierem Big Grin

Ok - a Ty się jak stroisz teraz?
Odpowiedz
(09-05-2012, 11:47 AM)miklo napisał(a):

Pamiętam gościa. To ten, który ćwiczy, zamiast siedzieć na forum. mrgreen
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
Był chwilę na Grajmidole - nikt z nim nie chciał rozmawiać... mrgreen
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości