(09-05-2012, 01:03 PM)crazy napisał(a): Zakupiłem EBSa Microbasa II. Mam zamiaru używać tego na weselach prosto w konsoletę. Przyzwyczajony multiefektami ściszanie zawsze miałem pod nogą. Czego mógłbym użyć do tego. Nie zależy mi na Efektach typu wah itp. Chcę mieć mówiąc w skrócie, volume pod nogą.
CO możecie polecić do tego.
Guitar Tech Active Volume Pedal. OMSON ma i sobie bardzo chwali. Ja miałem ich Delaya. Świetnie wykonany.
Ja to zawsze używałem Volume w basie. Wszystkie instrumenty mam tak zrobione, że jest Volume i Balance.
(09-05-2012, 01:29 PM)herp napisał(a): Guitar Tech Active Volume Pedal. OMSON ma i sobie bardzo chwali. Ja miałem ich Delaya. Świetnie wykonany.
To prawda. Ma (jako jedyny na rynku zdaje się) możliwość określenia progów min/max. Nie tnie sygnału. Podstawową wadą tego GuitarTecha, jest natomiast ciut szybkie wyciszanie przy samej końcówce pozycji minimalnej pedała (to w przypadku, jeśli potrzebujemy do volume swell używać - tutaj zajebisty jest Dunlop, bo jest w płynność od max do min). Zważywszy jednak na cenę GuitarTecha i możliwości jakie oferuje - to jest bardzo dobry wśród ofert na rynku.
http://beta.musicradar.com/gear/guitars/...053/review
http://beta.musicradar.com/gear/all/guit...274/review
(09-05-2012, 01:35 PM)Gruby napisał(a): Ja to zawsze używałem Volume w basie. Wszystkie instrumenty mam tak zrobione, że jest Volume i Balance.
Volume i balance to podstawa - ale jak to zrobić w MM z jednym humbem?
(09-05-2012, 05:15 PM)OMSON napisał(a): Volume i balance to podstawa - ale jak to zrobić w MM z jednym humbem? 
W MM wystarczy samo Volume
(09-05-2012, 05:15 PM)OMSON napisał(a): (09-05-2012, 01:29 PM)herp napisał(a): Guitar Tech Active Volume Pedal. OMSON ma i sobie bardzo chwali. Ja miałem ich Delaya. Świetnie wykonany.
To prawda. Ma (jako jedyny na rynku zdaje się) możliwość określenia progów min/max. Nie tnie sygnału. Podstawową wadą tego GuitarTecha, jest natomiast ciut szybkie wyciszanie przy samej końcówce pozycji minimalnej pedała (to w przypadku, jeśli potrzebujemy do volume swell używać - tutaj zajebisty jest Dunlop, bo jest w płynność od max do min). Zważywszy jednak na cenę GuitarTecha i możliwości jakie oferuje - to jest bardzo dobry wśród ofert na rynku. erniball też ma min max
(09-05-2012, 09:46 PM)herp napisał(a): erniball też ma min max
Poka
(09-05-2012, 10:24 PM)OMSON napisał(a): (09-05-2012, 09:46 PM)herp napisał(a): erniball też ma min max
Poka 
Pojebało mi sie. sorry
Liczba postów: 1292
Liczba wątków: 26
Reputacja:
1
herp, a co Ty tu robisz?
outreband.com
Liczba postów: 2517
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
Marshall RF-1. Ktoś miał styczność? Potrzebuję jakiegoś taniego pogłosu, a Behringer mnie odstrasza całkowicie. Ja wiem, że tanio, to można co najwyżej dostać w.....l, ale może jednak?
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
(09-09-2012, 09:41 PM)Krulik napisał(a): Marshall RF-1. Ktoś miał styczność? Potrzebuję jakiegoś taniego pogłosu, a Behringer mnie odstrasza całkowicie. Ja wiem, że tanio, to można co najwyżej dostać w.....l, ale może jednak? 
Ja mam delaya Echohead i sobie chwalę. Z opinii na necie wynika, że tylko ten minikombajn Regenerator, brzmi tak sobie... Nawet ichni kompresor nie wypada źle wg opinii tego kolesia z www.ovnilab.com
A estetyka wykonania pierwsza klasa.
Liczba postów: 12309
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Behreninger ma naprawdę fajne chorusy. Miałem kiedyś, chwaliłem sobie. Może to żaden Boss nie był, ale za 79 złotych wtedy - dill super!
Jeszcze Exary są niedrogie ze starszej serii, a sensowne bardzo (Muzzy sobie zachwala, a ma Mobiego Dicka, czyli ciut lepszy model).
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 3856
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
mam kompresor exara jest tragedia, szumi jak skurwysyn
fender -> fender -> fender
Liczba postów: 778
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster
Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46
http://www.zbigniewforysband.pl/
Liczba postów: 4319
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
(09-10-2012, 05:02 PM)Bolem napisał(a): mam kompresor exara jest tragedia, szumi jak skurwysyn
BC03 czy 04?
Szumi ogólnie czy w skrajnych ustawieniach?
Kompresja subtelna czy mocno ingerująca w brzmienie?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 3856
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
http://maxmusic.com.pl/images/Exar%20CP-...d2_big.jpg
taki
szumiał ogólnie, tak bardzo ze nie bylo sensu sprawdzanie czy "subtelnie" czy "mocno ingerująco w brzmienie" kompreusje, szum go dyskwalifikowal
sprawdzał się za to bardzo dobrze przed przesterem grając na gitarze elektrycznej (włączałem równoczesnie z przesterem)
fender -> fender -> fender
|