Przykłady zajebistego brzmienia basu
(09-23-2012, 09:43 PM)Burning napisał(a): Stanislav.: to ja zapytam na czym słuchasz, bo ja na sucho brzmiących MDRach mam dół z tego W.
oczywiście przeważają jaśniejsze harmoniczne, ale jeśli traktujemy bas jako solowy instrument, to musimy użyć też innych pasm niż niskie...
do tego co robi imho fajne brzmienie.. szkoda, że ciut plastikowe i przeprodukowane, ale co kto lubi.

technics eh500. zgodzę się z tym co napisałeś, ale mogłoby być więcej puchnu i zwartego dołu, szczególnie w momentach slapu.
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Jak dla mnie te brzmienie jest pustawe - za dużo góry czy czegoś tam (słychać walenie strun o progi w tapie - takie plaskanie) przez co dół jest schowany (zresztą mało go jest i tak). Jako, że się nie znam, to jeszcze strzelę - kompresji od fiuta jest. Za dużo. Nieprzyjemnie się tego słucha.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-24-2012, 06:54 AM)miklo napisał(a): Jak dla mnie te brzmienie jest pustawe - za dużo góry czy czegoś tam (słychać walenie strun o progi w tapie - takie plaskanie) przez co dół jest schowany (zresztą mało go jest i tak). Jako, że się nie znam, to jeszcze strzelę - kompresji od fiuta jest. Za dużo. Nieprzyjemnie się tego słucha.

Zgadzam się Miklo Emotka_2755 Muzycznie mi się podoba (przydało by się do tego wokal jeszcze dorobić, bo fajna aranżacja) - ale brzmieniowo jest plastik. I to raczej o cały miks chodzi bardziej, niż o sam bas (jakby multiband compressor zapiąć i wypierdolić górkę pod sam kosmos).
Odpowiedz
no jest plastik, ale niektórzy tak lubią Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Troszku plastik, ale świetnie pasi i gość zapindala nieziemsko

Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-25-2012, 07:28 PM)miklo napisał(a): Troszku plastik, ale świetnie pasi i gość zapindala nieziemsko

Mnie się bardziej podoba gitarul z tym co wygrywa (i w sumie garowy też) Smile Fajna klima Smile
Odpowiedz
Całe trio w pytkę jest oczywiście - jakoś tak naturalnie skupiłem się na basiście Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
andy saxton i jego nagrania to dla mnie odnosnik jesli chodzi o brzmienie wedlug mnie ten"plastik" jest zajebistySmile
Odpowiedz
(09-25-2012, 11:39 PM)coguar napisał(a): andy saxton i jego nagrania to dla mnie odnosnik jesli chodzi o brzmienie wedlug mnie ten"plastik" jest zajebistySmile

No dobra - tylko się tym nie chwal szerzej Wink mrgreen
Odpowiedz
transparent jebne:d a wogole fabian jakas aukcja tego warwicka jest czy to nieaktualne??
Odpowiedz
A mi się bas w tym kawałku podobie, na równi z subtelnym przekazem, bez grama polityki Smile

Odpowiedz

Rick i flaty? Żre...
Odpowiedz

pretzl > ad 200 > emperor = hell yeah!
Odpowiedz
Fpytę, podoba mi się coś takiego. Brudny i bardzo fajnie słyszalny!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 51 gości