(10-30-2012, 07:28 AM)Basstard napisał(a): (10-29-2012, 09:04 AM)OMSON napisał(a): (10-29-2012, 08:51 AM)Basstard napisał(a): Widziałem go chyba z miesiąc temu (jeśli nie lepiej) bodajże na BassChacie w temacie o obrzynach (jest też osobny model poświęcony temu basu - zaczął żywot jako... Ibanez Roadster). POPROSZĘ.
Tylko zamiast EMG bym Bartki chciał.
Zależy, które EMG... A tak w ogóle, to zazwyczaj brzmią dużo lepiej same z siebie , niż z dodatkowym preampem onboard. W ogóle coraz częściej dochodzę do wniosku, że każdy preamp onboard powinien mieć bypass 
W Malinku mam DC45 i mimo braku preampu nie jestem zadowolony.
Mnie akurat DC tez nie przypadł do gustu - jakby było inaczej, nie sprowadzałbym z USA 40P5-tek, jako że metalowcy 'pchajo' ZAWSZE DC...
 Wcześniej miałem aktywne single EMG w jazz basie i też mi się podobały (prawdę mówiąc bardziej, niż vintydże seymoura). Zmień sobie na 45P albo 45PX - to dopiero pogadamy (te drugie pewnie bardziej Ci się spodobają nawet)
Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
Nie chcę aktywów w ogóle.
(10-30-2012, 08:48 AM)Basstard napisał(a): Nie chcę aktywów w ogóle.
To już głębsza inwestycja w takim razie  Ja również myślę obecnie o w pełni pasywnym basie (jeden aktywny, który spełnia moje potrzeby już mam)
Liczba postów: 14517
Reputacja:
3
Bo ja wiem, czy taka głębsza?... 1. Wyjąć EMG, 2. wstawić Bartka i dostosowane do niego poty (vol i tone - to wszystko), 3. sprzedać EMG na Alledrogo odzyskując sporą część inwestycji.
I hopsa.
Acz, mówiąc prawdę, wolałbym w ogóle zamienić Malinka na coś inszego - np. właśnie na taką zacną przeróbkę, którą wrzucił Herp (i tak, wywaliłbym EMG)
Liczba postów: 1292
Liczba wątków: 26
Reputacja:
1
10-30-2012, 12:13 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-30-2012, 12:13 PM przez elteha.)
Dobra, takie bekarty rezyduje u mnie na ta chwile:
1. Fender Jazz Bass (korpus z Geddy Lee 2001, gryf z JB MIJ 1993) z Seymourami
2. Gibson Thunderbird, 1990
3. Fender Aerodyne Jazz Bass z Seymourami i Badasem II, 2001
4. Greco Thunderbird TB800, 1990
5. Maya Rickenbacker, 197...
Blackest of the blacks... esencja rockerki, moge umrzec szczesliwy. Zdjecie niestety robione noga od stołu, pozyczylem aparat.
outreband.com
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Aerodyne wizualnie miazga.. ale ogólnie kolekcja mega!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 10344
Liczba wątków: 39
Reputacja:
4
W aerodyne najbardziej podobają mi się gały 
Tylko ta główka w fęderze od Mateusza trochę psuje efekt, wszystkie takie czarne, a ta jedyna w naturalu.
Ale i tak kolekcja godna pozazdroszczenia! Chociaż nie wiem na co by mi były 2 Tbirdy
Liczba postów: 12308
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Szkoda tego jazza z klonem na podstrunnicy. To dopiero wizualna miazga musi była!
Ale kolekcja piękna. Wkurzasz wszystkich skutecznie
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 5420
Reputacja:
0
pozbyłeś się dwóch najpiękniejszych gitar z kolekcji?!
zostały na forum przynajmniej?
Liczba postów: 1292
Liczba wątków: 26
Reputacja:
1
10-30-2012, 01:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-30-2012, 01:16 PM przez elteha.)
(10-30-2012, 12:43 PM)Maciejeq napisał(a): W aerodyne najbardziej podobają mi się gały 
Tylko ta główka w fęderze od Mateusza trochę psuje efekt, wszystkie takie czarne, a ta jedyna w naturalu.
Ale i tak kolekcja godna pozazdroszczenia! Chociaż nie wiem na co by mi były 2 Tbirdy 
Znajdz mi japonski gryf z matching headstock pod czarny korpus to kupie  .
Dwa tbirdy sa po to, ze gibson jest w CGCF, greco w drop B. Oczywscie moglbym sie bez tego obyc, ale poki moge to nie sprzedaje. Poza tym ma juz te giatry jakis czas i sa to kompletnie rozne instrumenty, mimo, ze wygladaj podobnie.
(10-30-2012, 12:51 PM)Fabian napisał(a): Ubogo tez wyglada ta glowka od Ricka, zalatw mu plytke.
Specjalnie - plytki z logiem R nie przykrece, bo to nie jest oryginalny rick. Znalazłem firme w UK, ktore robi TRC, ale 25 funtow za sztuke to jak na nasze warunki dosyc sporo za kawałek plastiku. Ale jak juz sobie taka zrobie, to bedzie napisane "Rickenfucker".
(10-30-2012, 12:57 PM)bratekr napisał(a): Szkoda tego jazza z klonem na podstrunnicy. To dopiero wizualna miazga musi była!
Ale kolekcja piękna. Wkurzasz wszystkich skutecznie 
Musi byla ale sie zbyla  . Cieszy sie nim inny forumowicz, mam nadzieje, ze dobrze sluzy.
(10-30-2012, 01:05 PM)barabas napisał(a): pozbyłeś się dwóch najpiękniejszych gitar z kolekcji?!
zostały na forum przynajmniej?
Pozbylem sie, ale zostały w naszym skromnym gronie. Greco sunburst to piekny instrument i wierze, ze po zabiegach magicznych raczek pana M. zyska nowy blask. Ktos kto lyknie to wiosło, bedzie mial naprawde spore szczescie. Ja nie bylem mu w stanie znalezc dla niego takiego zastosowania, ktore mogloby wykorzystac jego walory. Nie moje brzmienie po prostu, przerzucilem 5 tbirdow w swoim zyciu i byl to egzemplarz, ktory najbardziej napierdała srodkiem. Nie potrafie w pelni oddac slowami, tego brzmienia, Mateusz nagra probki, to bedzie wiadomo o czym mowie.
outreband.com
(10-30-2012, 12:30 PM)Fabian napisał(a): Jest dobrze!
Jaki szefo  
(10-30-2012, 12:13 PM)elteha napisał(a): ![[Obrazek: 20121030_125704.jpg]](http://i31.photobucket.com/albums/c385/elteha/20121030_125704.jpg)
Fajna kolekcja  Tym razem jeszcze bardziej spójna  Jakbym grał na czwórce i celował w jeden z Twojej kolekcji, to chyba padło by na czarnego Greco T-bird... Tzn ze względu, na charakter.
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
plykte do ricka wytnie ci pierwszy z brzegu lutnik + kalkomania i psik lakieru bezbarwnego, moze nawet sam dałbym radę to wykonać.
A może by tak pierdzielnąć maching headstock temu fenderowi?
Myślę, że po takim zabiegu wartość by jeszcze wzrosła. A strzelam, że lutnik by za to skasował stówaka. Fajnie, że Ci się podoba
Liczba postów: 6393
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Pewnie mozna gdzies kupic, ja nie w Polandi to moze gdzies na ebaju. Ale czarna główka to dobry motyw
|