Zdjęcia Sprzętu!
(10-30-2012, 07:28 AM)Basstard napisał(a):
(10-29-2012, 09:04 AM)OMSON napisał(a):
(10-29-2012, 08:51 AM)Basstard napisał(a): Widziałem go chyba z miesiąc temu (jeśli nie lepiej) bodajże na BassChacie w temacie o obrzynach (jest też osobny model poświęcony temu basu - zaczął żywot jako... Ibanez Roadster). POPROSZĘ.

Tylko zamiast EMG bym Bartki chciał.

Zależy, które EMG... A tak w ogóle, to zazwyczaj brzmią dużo lepiej same z siebie , niż z dodatkowym preampem onboard. Smile W ogóle coraz częściej dochodzę do wniosku, że każdy preamp onboard powinien mieć bypass Tongue

W Malinku mam DC45 i mimo braku preampu nie jestem zadowolony.

Mnie akurat DC tez nie przypadł do gustu - jakby było inaczej, nie sprowadzałbym z USA 40P5-tek, jako że metalowcy 'pchajo' ZAWSZE DC...
Smile Wcześniej miałem aktywne single EMG w jazz basie i też mi się podobały (prawdę mówiąc bardziej, niż vintydże seymoura). Zmień sobie na 45P albo 45PX - to dopiero pogadamy (te drugie pewnie bardziej Ci się spodobają nawet) Wink
Odpowiedz
Nie chcę aktywów w ogóle.
Odpowiedz
(10-30-2012, 08:48 AM)Basstard napisał(a): Nie chcę aktywów w ogóle.

To już głębsza inwestycja w takim razie Wink Ja również myślę obecnie o w pełni pasywnym basie (jeden aktywny, który spełnia moje potrzeby już mam) Smile
Odpowiedz
Bo ja wiem, czy taka głębsza?... 1. Wyjąć EMG, 2. wstawić Bartka i dostosowane do niego poty (vol i tone - to wszystko), 3. sprzedać EMG na Alledrogo odzyskując sporą część inwestycji.

I hopsa.

Acz, mówiąc prawdę, wolałbym w ogóle zamienić Malinka na coś inszego - np. właśnie na taką zacną przeróbkę, którą wrzucił Herp (i tak, wywaliłbym EMG) Wink
Odpowiedz
Dobra, takie bekarty rezyduje u mnie na ta chwile:

1. Fender Jazz Bass (korpus z Geddy Lee 2001, gryf z JB MIJ 1993) z Seymourami
2. Gibson Thunderbird, 1990
3. Fender Aerodyne Jazz Bass z Seymourami i Badasem II, 2001
4. Greco Thunderbird TB800, 1990
5. Maya Rickenbacker, 197...

Blackest of the blacks... esencja rockerki, moge umrzec szczesliwy. Zdjecie niestety robione noga od stołu, pozyczylem aparat.

[Obrazek: 20121030_125704.jpg]
outreband.com

Odpowiedz
slina slina slina
Odpowiedz
Aerodyne wizualnie miazga.. ale ogólnie kolekcja mega!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
W aerodyne najbardziej podobają mi się gały Big Grin
Tylko ta główka w fęderze od Mateusza trochę psuje efekt, wszystkie takie czarne, a ta jedyna w naturalu.
Ale i tak kolekcja godna pozazdroszczenia! Chociaż nie wiem na co by mi były 2 Tbirdy Wink
Odpowiedz
Szkoda tego jazza z klonem na podstrunnicy. To dopiero wizualna miazga musi była!
Ale kolekcja piękna. Wkurzasz wszystkich skutecznie Emotka_2755
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
pozbyłeś się dwóch najpiękniejszych gitar z kolekcji?! :oburzony:
zostały na forum przynajmniej?
Odpowiedz
(10-30-2012, 12:43 PM)Maciejeq napisał(a): W aerodyne najbardziej podobają mi się gały Big Grin
Tylko ta główka w fęderze od Mateusza trochę psuje efekt, wszystkie takie czarne, a ta jedyna w naturalu.
Ale i tak kolekcja godna pozazdroszczenia! Chociaż nie wiem na co by mi były 2 Tbirdy Wink

Znajdz mi japonski gryf z matching headstock pod czarny korpus to kupie Smile.

Dwa tbirdy sa po to, ze gibson jest w CGCF, greco w drop B. Oczywscie moglbym sie bez tego obyc, ale poki moge to nie sprzedaje. Poza tym ma juz te giatry jakis czas i sa to kompletnie rozne instrumenty, mimo, ze wygladaj podobnie.

(10-30-2012, 12:51 PM)Fabian napisał(a): Ubogo tez wyglada ta glowka od Ricka, zalatw mu plytke.

Specjalnie - plytki z logiem R nie przykrece, bo to nie jest oryginalny rick. Znalazłem firme w UK, ktore robi TRC, ale 25 funtow za sztuke to jak na nasze warunki dosyc sporo za kawałek plastiku. Ale jak juz sobie taka zrobie, to bedzie napisane "Rickenfucker".

(10-30-2012, 12:57 PM)bratekr napisał(a): Szkoda tego jazza z klonem na podstrunnicy. To dopiero wizualna miazga musi była!
Ale kolekcja piękna. Wkurzasz wszystkich skutecznie Emotka_2755

Musi byla ale sie zbyla Wink. Cieszy sie nim inny forumowicz, mam nadzieje, ze dobrze sluzy.

(10-30-2012, 01:05 PM)barabas napisał(a): pozbyłeś się dwóch najpiękniejszych gitar z kolekcji?! :oburzony:
zostały na forum przynajmniej?

Pozbylem sie, ale zostały w naszym skromnym gronie. Greco sunburst to piekny instrument i wierze, ze po zabiegach magicznych raczek pana M. zyska nowy blask. Ktos kto lyknie to wiosło, bedzie mial naprawde spore szczescie. Ja nie bylem mu w stanie znalezc dla niego takiego zastosowania, ktore mogloby wykorzystac jego walory. Nie moje brzmienie po prostu, przerzucilem 5 tbirdow w swoim zyciu i byl to egzemplarz, ktory najbardziej napierdała srodkiem. Nie potrafie w pelni oddac slowami, tego brzmienia, Mateusz nagra probki, to bedzie wiadomo o czym mowie.
outreband.com

Odpowiedz
(10-30-2012, 12:30 PM)Fabian napisał(a): Jest dobrze!

Jaki szefo Exclamationmrgreen
(10-30-2012, 12:13 PM)elteha napisał(a): [Obrazek: 20121030_125704.jpg]

Fajna kolekcja Emotka_2755 Tym razem jeszcze bardziej spójna Wink Jakbym grał na czwórce i celował w jeden z Twojej kolekcji, to chyba padło by na czarnego Greco T-bird... Tzn ze względu, na charakter.
Odpowiedz
plykte do ricka wytnie ci pierwszy z brzegu lutnik + kalkomania i psik lakieru bezbarwnego, moze nawet sam dałbym radę to wykonać.

A może by tak pierdzielnąć maching headstock temu fenderowi?

Myślę, że po takim zabiegu wartość by jeszcze wzrosła. A strzelam, że lutnik by za to skasował stówaka. Fajnie, że Ci się podobaSmile
Odpowiedz
problem z kalkomania
Odpowiedz
Pewnie mozna gdzies kupic, ja nie w Polandi to moze gdzies na ebaju. Ale czarna główka to dobry motyw
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 70 gości