Zdjęcia Sprzętu!
[Obrazek: 04572b721039fdf6.jpg]
[Obrazek: b429313ea68d081b.jpg]
Odpowiedz
no ładny Smile na żywo też jest takie ,,bezpośrednie,, przejście kolorów w sunburscie ? bo na zdjęciu strasznie to wygląda
Odpowiedz
zdjęcie robione z lampą dlatego taki kontrast....wygląd rzecz drugorzędna...1977 rok...i chyba lepiej brzmi niż mój custom
Odpowiedz
Ładniusi, gratulacje i witam we klubie Big Grin
Odpowiedz
że 77 to widać na foto Emotka_2755
a bursty z lampą wychodzą bez sensu
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(11-12-2012, 07:08 PM)Burning napisał(a): że 77 to widać na foto Emotka_2755

po czym widzisz ze to konkretnie 77 a nie np 78, 84?
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(11-12-2012, 07:27 PM)Bolem napisał(a):
(11-12-2012, 07:08 PM)Burning napisał(a): że 77 to widać na foto Emotka_2755

po czym widzisz ze to konkretnie 77 a nie np 78, 84?

S7 mówi prawie wszystko :Cool
Odpowiedz
dokładnie, moje mówią do mnie E3...
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Szukam dobrego lutnika w okolicach Legnicy,Wrocławia.Trzeba nad tym jazzem trochę popracować.Ależ on warczy,mimo ,że stare struny,zjechane progi,akcja na centymetrSmile....Nie mogę sie doczekać kiedy wepnę go w MeatSmokaSmile
Bolem: dochodzisz po numerkachWink
Odpowiedz
Mój ulubiony lutnik - Andrzej Góralski Wrocław
http://www.gitarion.pl/

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
no - uroki starych wiosel czy to japoniec, czy to amerykaniec. Jak otworzylem paczke z usa z moim jazzem 77 to sie zalamalem;d
Odpowiedz
Najsłabszy punkt to mocowanie szyjki do korpusu....trzypunktowy system,trzy sruby....
Odpowiedz
Jak lutnik dobrze uszczelni kieszen, "schowa" microtilta i mocno dokręci to powinno być wporzo.

Jak tego nie zrobiłem to gryf latał na boki a w kieszeni byla szpara na 1,5mm. Gitara raz stroiła a raz nie, struna E zsuwała sie z podstrunnicy;d

Ale ja sprofanowałem fendera i zrobiłem co trzebaWink

Z resztą musiałem to zrobić we wszystkich 5ciu. Jedynym który tego nie wymagał był Elit. Ale to już nie tak "stary" fender.
Odpowiedz
Ej co jest az tak zlego w tych micro tiltach ? Nigdy z tym nie mialem gitary i jestem bardzo ciekawy.. Jest duza roznica w brzmieniu po wywaleniu go ? Sprawa numer 2- czy fender marcus miller japonski posiada ten ,,system,, ?
Odpowiedz
No stary z tym super systemem gryf trzyma się na 2 wkrętach i styka bardzo małą powierzchnią z korpusem. W głębi jest mała śrubeczka, która odchyla gryf i na niej spoczywa cały ciężar (naciąg strun)Big Grin Obok niej jest druga grubsza śruba, która dokręca gryf do korpusu. Jak to wywalisz to gryf styka się z kieszenią na całej powierzchni. Pomijam, że lata na boki bo ta mała śrubka nie jest w ogóle wkręcona w gryf, tylko sobie wystaje (a duża jest luźno). Także gryf 3ma się na 2 śrubach i to nie może ni latać na boki

Miejsce dość krytycznie wpływa na brzmienie - wystarczy porównać do różnicy brzmieć między gryfem BO, Set-In i NTB.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 84 gości