Zdjęcia Sprzętu!
Czy tylko mi nagranie trąca Ampegiem?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
a ja to nie wiem, nie znam sie na tym, linia czy srinia. Big Grin
cytuję: "na czystych brzmieniach kompresor + lekkie eq" no i oczywiscie VTbass tam jest w tych napierdalających, ale to raczej oczywista oczywistość.

edit: ampegiem? to na komputer było nagrywane przez jakiś tam interface, żadnych wzmacniaczy po drodze.

a.
[Obrazek: sss6.jpg]
Odpowiedz
znalazłem takie foty w ramach porządków Big Grin
http://imageupper.com/i/?S0200010010011K...6082214906
http://imageupper.com/i/?S0200010010021K...6082214906
http://imageupper.com/i/?S0200010050011U...8352149147
http://imageupper.com/i/?S0200010050021U...8352149147
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(11-19-2012, 10:11 PM)silent-scream napisał(a): a ja to nie wiem, nie znam sie na tym, linia czy srinia. Big Grin
cytuję: "na czystych brzmieniach kompresor + lekkie eq" no i oczywiscie VTbass tam jest w tych napierdalających, ale to raczej oczywista oczywistość.

edit: ampegiem? to na komputer było nagrywane przez jakiś tam interface, żadnych wzmacniaczy po drodze.

a.

Może jakaś wtyczka, ale mi tu trochę Ampegiem zalatuje...
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(11-19-2012, 10:11 PM)silent-scream napisał(a): a ja to nie wiem, nie znam sie na tym, linia czy srinia. Big Grin

a.

Tak jak mówiłeś mrgreen

Jak chcecie się dowiedzieć jak jakiś bas brzmi naprawdę, to ruszcie 4 litery i sobie go ograjcie, przecież każdy bas zabrzmi inaczej w każdego łapskach! Rolleyes
Odpowiedz
moujborze, ale on brzydki mrred

Odpowiedz
(11-19-2012, 11:08 PM)Hubert napisał(a):

a.

Tak jak mówiłeś mrgreen

Jak chcecie się dowiedzieć jak jakiś bas brzmi naprawdę, to ruszcie 4 litery i sobie go ograjcie, przecież każdy bas zabrzmi inaczej w każdego łapskach! Rolleyes

ehe. tak było Smile

a.
[Obrazek: sss6.jpg]
Odpowiedz
(11-19-2012, 11:08 PM)macius napisał(a): moujborze, ale on brzydki mrred

Nie jest brzydki, tylko właściciel go oszpecił...
Odpowiedz
zdejmując paskudną, białą płytkę?

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(11-20-2012, 12:18 AM)Burning napisał(a): zdejmując paskudną, białą płytkę?

A nie mogłeś wymienić na inny kolor po prostu? Emotka_2755 Gałki metalowe albo czarne (ale nie ten typ co masz teraz) i puszki pickupów w kolorze czarnym...

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_ltvxvqKTI41qbstexo1_500.jpg]

Korpus wygląda jakby był odlany z gumy Big Grin
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
OMSON: lubię białe pickupy, gałki czarne typowe dla jazza mi się nie podobają, płytka zabiera cenne miejsce do oparcia kciuka na pickupie i paluch się zsuwa w czasie machania dynią.
Nadal więc nie rozumiem, jakim cudem go oszpeciłem, skoro z oryginału tylko biała płytka one-piece 1-ly została zastąpiona blaszką pod poty.

Odpowiedz
(11-20-2012, 08:28 AM)wtf napisał(a): [Obrazek: tumblr_ltvxvqKTI41qbstexo1_500.jpg]

Korpus wygląda jakby był odlany z gumy Big Grin

sweet slina

Odpowiedz
Photo 
Ściana tylna mojej nowej reżyserki:

[Obrazek: index.php?get=1&f=1]

Mój ulubiony Fender 1973 olcha palisander fretless dostał mały refin. Na stary fullerplast został położony Dakota Red w wersji nitro. Podziękowania dla DR Szelmy za sprowadzenie tego trudnego do sprowadzenia wynalazku. Brzmienie nie zmieniło się, bo fullerplast został pod spodem. Znikły natomiast znienawidzone przeze mnie otwory po śrubkach do pickuardu. Przez lakier przebijają się zawodowo pęknięcia fullerplastu, więc jest vintage, a bass jakby ładniejszySmile Witwa wykonał jak zwykle świetną robotę.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Daj wiecej zdjęć nowej reżyserkiBig Grin

Teraz masz takiego samego czerwonego jazza jak mojTongue

Z tym, że mój ładniejszy - bo z płytką;d
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 91 gości