12-12-2012, 06:36 PM
Przykłady zajebistego brzmienia basu
|
12-13-2012, 12:14 AM
12-13-2012, 12:26 AM
12-13-2012, 12:35 AM
Wdg mnie też robi dużą różnicę. Porównywałem mój fuzz od Pinia z oryginałem i kopia gra lepiej
![]()
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców.
blue colander stompboxes
12-13-2012, 05:41 PM
Jakoś tak od 4:13.
12-13-2012, 06:31 PM
![]() ________________________________ Dużo sprzętu - mało talentu ![]()
12-13-2012, 07:20 PM
Bjarni: nie, zmulone dla mnie, drive jakiś taki czerstwy, bez dynamiki.. no i ginie w miksie, gdy wchodzi więcej niż wypuszczone strunki i kiepsko nagrane gary. Na wypuszczeniach jeszcze ok, ale gdy robi się gęściej, to z basu zostaje zupa. Słychać, że gra, ale nie co gra.
porównaj z soundem Titusa z linku JAACy. albo z tym (mimo, że youtube tragicznie tnie jakość na tej doskonale zrealizowanej płycie):
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
12-14-2012, 07:24 AM
Czasem bas ma ginac w miksie, zlewac sie i byc nieslyszalny. Zwroc uwage na to, ze to dosc garazowe jakosciowo nagranie...
![]() Mi sie to podoba, jako taki samotny przerywnik fajnie smiga, jest masywnie i ciezko.
12-14-2012, 07:53 AM
(12-14-2012, 07:24 AM)Bjarni napisał(a): Czasem bas ma ginac w miksie, zlewac sie i byc nieslyszalny. Zwroc uwage na to, ze to dosc garazowe jakosciowo nagranie... Zgadzam się z Tobą kolego. Gdyby w przytoczonym przez Ciebie przykładzie zabrać masę z podstawy basu, miks zrobiłby sie jazgotliwy, pozbawiony kopa w jaja. Poza tym Burn trochę przesadza z tym, że nie słuchać co gra bas... ![]() Tommy Gunn ma nieco inna logistykę miksu, tak samo jak Acrimony (jak dla mnie, to ostatnie to fail - moim zdaniem, nie tak powinien gadać bas w tego typie muzie). U Titusa ma to jaja. Podoba mi się zarówno charakter basu, jak i logistyka miksu (solówki są chujowo jazgotliwe tylko). ![]()
12-14-2012, 03:47 PM
Dokladnie. Bas nie musi zawsze miec wyraznego punktu, byc z przodu i mocno sie wybijac, to jest dobre w technicznym death metalu, w muzyce bardziej klimatycznej jest IMO lepiej jak rozlewa sie w tle, nadaje ciezaru i mocy, ale nie na zasadzie kopa w bebechy, a na zasadzie przygniatania powoli i nieublaganie
![]()
12-14-2012, 10:16 PM
Ja tam lubie taki bas np http://www.youtube.com/watch?v=WphyofgWOTc
Dla mnie nie musi byc na pierwszym planie, ale lubie jak slychac wiekszosc niuansow, napracujesz sie a potem ledwo cos slychac. Oczywiscie takie podejscie nie w kazdej muzyce przejdzie, no ale ja osobiscie lubie. Naszego R. Matuszaka tez zwykle slychac dobrze, a wg 'definicji' powinien robic mase pod gitary. Albo taki Nurhat Sensesli http://www.youtube.com/watch?v=IslfqSzTG9w
12-14-2012, 10:20 PM
@Norko, myślę że bardzo Ci przypasuje tutejsze brzmienie basu: http://youtu.be/lSU9vIzFCzk
Już wrzucałem chyba ten link do wątku, ale moim zdaniem powinien być na każdej stronie. Świetnie brzmi ten precelek!
12-14-2012, 11:36 PM
Ale buja!! Ja bym precla nie kupil, tym bardziej z flatami, ale w takim kontekscie chyba ciezko o lepsza opcje : ) Podziwiam opanowanie goscia, ze nie polecial z jakimis lickami.
12-15-2012, 11:23 PM
podoba mi się! Mój do szpiku kosci zielony mózg odbiera ten numer, to wykonanie baaardzo pozytywnie. Co by nie powiedzieć, ale ta linia basu jest położona tak idealnie..
![]()
12-15-2012, 11:46 PM
norko, Bjarni:
Precel w SVT
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości