01-30-2013, 02:53 PM
Dobra, szanowne pany. Piszę z zapytaniem, szukam przesteru do basu i nie wiem czy kupić nowego big muffa czy bass metaphors. Jakieś pomysły? Za i przeciw?
[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
|
01-30-2013, 02:53 PM
Dobra, szanowne pany. Piszę z zapytaniem, szukam przesteru do basu i nie wiem czy kupić nowego big muffa czy bass metaphors. Jakieś pomysły? Za i przeciw?
01-30-2013, 03:01 PM
(01-30-2013, 02:53 PM)Bjarni napisał(a): Dobra, szanowne pany. Piszę z zapytaniem, szukam przesteru do basu i nie wiem czy kupić nowego big muffa czy bass metaphors. Jakieś pomysły? Za i przeciw? kup lampowego heada marshalla przestery to bardzo indywitualna kwestia, ciezko komus doradzic. Jednemu cos sie bedzie podobalo, drugiemu nie, trzeciemu nie siądzie w zespole. Musisz sam szukac. Jesli nie do konca wiesz czego chcesz, to nie trzeba Ci niczego ![]()
fender -> fender -> fender
01-30-2013, 03:04 PM
Właśnie trzeba mi przesteru, ale nie znam się kompletnie na nich. Ograć nie mam gdzie, niestety. Powiem tyle, że niezbyt satysfakcjonuje mnie przester jaki wyciągam z Hartke Bass Attack, choć clean jest fajny.
kupuj sansampa
Chyba najpopularniejsze przestery do basu na świecie (odważne stwierdzenie, ale w sumie mozemy sie zastanowic co jest popularniejsze, rozkrecone CL jest poza kategorią ![]()
fender -> fender -> fender
01-30-2013, 03:13 PM
górny limit to jest 5 stówek. Z próbek jutubowych jak na razie ten nowy big muff mi najbardziej przypadł do gustu.
01-30-2013, 03:31 PM
Wszędzie handlarze, nikt nie doradzi, a wciska swój sprzęt
![]()
01-30-2013, 03:49 PM
bass metaphors jest do dupy, ma brzydki przester i kompletnie beużyteczny kompresor.
Nowy Big Muff wygląda obiecująco, nie próbowałem, ale jeśli przester z tego brzmi jak w starym, a do tego blend i te filtry działają jak trzeba to może być bardzo fajny. Spoza wymienionych, mój ulubiony przester w kostce jak dotąd to MXR BlowTorch. ![]()
01-30-2013, 05:29 PM
EBS ValveDrive jest również zajebistym przesterem (dla mnie to właśnie bardziej przester niż preamp) i dodatkowo można kombinować z różnymi lampami. Przy odrobinie szczęścia kupisz używkę w granicach 500zł
![]()
01-30-2013, 07:58 PM
Wezmne Big Muffa do Piaseczna, jakby ktoś był zainteresowany ograniem
![]()
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412
Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
obecnie w mojej podłodze siedzi zasilacz Yankee PS-9, ale patrzeć się na niego nie mogę, tak fatalnie się prezentuje...
![]() i pytanie wybiegające w przyszłość: czy na rynku wtórnym sprzedałby się mój PS-9?
obrazki się zesrały.
(02-01-2013, 12:13 AM)Stanislav. napisał(a): obecnie w mojej podłodze siedzi zasilacz Yankee PS-9, ale patrzeć się na niego nie mogę, tak fatalnie się prezentuje... Alternatywa, której sam używam i nigdy nie było żadnych z tym problemów, a cenowo jest dużo taniej, aniżeli Yankee. http://allegro.pl/tomanek-zasilacz-8-efe...70500.html
02-01-2013, 08:57 AM
(02-01-2013, 12:13 AM)Stanislav. napisał(a): obecnie w mojej podłodze siedzi zasilacz Yankee PS-9, ale patrzeć się na niego nie mogę, tak fatalnie się prezentuje... Szukaj PS-M1. Mnie udało się za 250zł znaleźć ![]()
02-01-2013, 09:56 AM
(02-01-2013, 12:50 AM)Brylant napisał(a): Alternatywa, której sam używam i nigdy nie było żadnych z tym problemów, a cenowo jest dużo taniej, aniżeli Yankee. Jakbym miał zmieniać - to tylko na Tomanka. Zawsze od niego biorę dedykowane zasilacze wtyczkowe i są bardzo dobre. Ma to co Yankee, a jest bardzo konkurencyjny cenowo. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|