Liczba postów: 1890
Liczba wątków: 23
Reputacja:
2
Dokładnie. Blacha z ramą. Jedynymi elementami ruchomymi są śruby i kowadełka. Cholernie ciężki. Zamiana z lekkiej meksykańskiej blaszki jest zdecydowanie słyszalna. Mamy tylko takie foto jak prezentuje się na Gitarze
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
A-style jest jeszcze cięższy, ale ma nowocześniejszy wygląd.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
Zbiodrastrzał chyba w ogóle robi przyzwoite mostki...
...powiedział Kapitan Oczywisty.
Reputacja:
10
Owszem, szkoda, że nie robi ciężkich odlewanych kluczy
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 3811
Liczba wątków: 21
Reputacja:
5
Czy jak jest tak jak na tym filmiku: podstrunnica dużo jaśniejsza niż główka, tzn. że z lakierem na klonie na pdstr coś przerabiano czy niekoniecznie?
Liczba postów: 2194
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
Lakier na główce praktycznie w każdym starszym ferdku jest ciemniejszy od podstrunnicy.
Liczba postów: 3811
Liczba wątków: 21
Reputacja:
5
No właśnie często to widuję i się zastanawiałem. A czy jest jakaś pewna metoda, by po zdjęciach poznać, czy lakier był wymieniany albo 'poprawiany'?
Liczba postów: 2194
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
(02-25-2013, 06:06 PM)low napisał(a): No właśnie często to widuję i się zastanawiałem. A czy jest jakaś pewna metoda, by po zdjęciach poznać, czy lakier był wymieniany albo 'poprawiany'?
Jak to metoda? Kupując starego fendera z klonową podstrunnicą musisz się liczyć, że progi mógł ktoś wymieniać (jest to eksploatacyjna rzecz), a jeśli wymiana progów była robiona to praktycznie łączy się ją wraz z lakierowaniem podstrunnicy. Wg mnie nie ma sobie czym doopy zawracać
Reputacja:
10
Nawet jeśli został położony lakier 100% zgodny z oryginałem, to i tak nie pociemnieje tak samo jak główka.
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
główka jest malowana nitro, reszta fullerplastem
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Skrzynia SKB sprzedana, pokrowiec który chciałem dojechał ...no to mogę wrzucić lepszą fotkę mojego F.
Jak by się ktoś "pytał", tak - to rocznik 2012, nie - nie chciałem starego F. bo dla mnie to strata kasy, i tak każdy F. brzmi jak "gumka od majtek naciągnięta na drzwi od szafy"  )) (Ironia!)
O zaletach, lub też wadach nie będę się rozpisywał ... gitara jak gitara
Liczba postów: 1029
Liczba wątków: 31
Reputacja:
5
03-10-2013, 08:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2013, 09:14 PM przez dr_kciuk.)
![[Obrazek: 16b3489085d89b66.jpg]](http://images46.fotosik.pl/1985/16b3489085d89b66.jpg)
...gitara jak gitara...ale na pewno nie brzmi jak gumka od majtek  ....
adazz piszesz herezje  ...stare basy uzależniają,spójrz na moje bliźniaki!  :
![[Obrazek: b080a0a4bb02787c.jpg]](http://images44.fotosik.pl/625/b080a0a4bb02787c.jpg)
ciekawe jest to ,że brzmią bardzo różnie i oba bardzo fajnie
Liczba postów: 339
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
04-16-2013, 06:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-16-2013, 06:07 PM przez badkins.)
Ciekawy fragment wpisu Rogera Glovera (deep purple) napisanego podczas produkcji wychodzącego za miesiąc albumu "Now What?!"
Cytat:Having used Bob’s lovely (and legendary) Fender Precision on some tracks, I am keen on getting one of my own. Kat accompanies me to a guitar shop where I try half a dozen expensive vintage Fenders but am not impressed. I’m just about to leave when I’m shown a salmon pink Fender Squier Precision, made in China. Salmon pink? I don’t know if I like that, it’s a bit bright. However, when I hear it through an amp, it sounds and plays great. I ask how much and he says something like two nine. Of course, I assume he means $2,900. No, he means $290. The salmon pink is looking not so bad. $300 with a case – amazing. It’s second hand but is like new. Whether I ever use it on stage is another matter but I have to get it.
potem dodał, że grał próby na drogim, wintydż Fenderze i Squierze:
Cytat:I try out the Salmon Pink Fender and although not as great as Bob’s, it sounds pretty good.
Liczba postów: 4376
Liczba wątków: 59
Reputacja:
1
Liczba postów: 339
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
04-16-2013, 07:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-16-2013, 07:10 PM przez badkins.)
Nie ma niestety sprecyzowanego modelu 
Nie mniej ciekawa rzecz - mistrz pokroju Glovera przerzuca sobie Fenderki za parę tysięcy i kręci głową, a potem bierze Squiera za 300 dolców i mówi "hm, to nieźle brzmi" - niesamowite.
|