Fender B-HOOD
Dokładnie. Blacha z ramą. Jedynymi elementami ruchomymi są śruby i kowadełka. Cholernie ciężki. Zamiana z lekkiej meksykańskiej blaszki jest zdecydowanie słyszalna. Mamy tylko takie foto jak prezentuje się na Gitarze
[Obrazek: 29nugbm.jpg]
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
A-style jest jeszcze cięższy, ale ma nowocześniejszy wygląd.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Zbiodrastrzał chyba w ogóle robi przyzwoite mostki...

...powiedział Kapitan Oczywisty.
Odpowiedz
Owszem, szkoda, że nie robi ciężkich odlewanych kluczy Sad

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Czy jak jest tak jak na tym filmiku: podstrunnica dużo jaśniejsza niż główka, tzn. że z lakierem na klonie na pdstr coś przerabiano czy niekoniecznie?
Odpowiedz
Lakier na główce praktycznie w każdym starszym ferdku jest ciemniejszy od podstrunnicy.
Odpowiedz
No właśnie często to widuję i się zastanawiałem. A czy jest jakaś pewna metoda, by po zdjęciach poznać, czy lakier był wymieniany albo 'poprawiany'?
Odpowiedz
(02-25-2013, 06:06 PM)low napisał(a): No właśnie często to widuję i się zastanawiałem. A czy jest jakaś pewna metoda, by po zdjęciach poznać, czy lakier był wymieniany albo 'poprawiany'?

Jak to metoda? Kupując starego fendera z klonową podstrunnicą musisz się liczyć, że progi mógł ktoś wymieniać (jest to eksploatacyjna rzecz), a jeśli wymiana progów była robiona to praktycznie łączy się ją wraz z lakierowaniem podstrunnicy. Wg mnie nie ma sobie czym doopy zawracać Cool
Odpowiedz
Nawet jeśli został położony lakier 100% zgodny z oryginałem, to i tak nie pociemnieje tak samo jak główka.

Odpowiedz
główka jest malowana nitro, reszta fullerplastem
Odpowiedz
Skrzynia SKB sprzedana, pokrowiec który chciałem dojechał ...no to mogę wrzucić lepszą fotkę mojego F.

[Obrazek: 13zs5ew.jpg]

Jak by się ktoś "pytał", tak - to rocznik 2012, nie - nie chciałem starego F. bo dla mnie to strata kasy, i tak każdy F. brzmi jak "gumka od majtek naciągnięta na drzwi od szafy" Wink)) (Ironia!)
O zaletach, lub też wadach nie będę się rozpisywał ... gitara jak gitaraCool
Odpowiedz
[Obrazek: 16b3489085d89b66.jpg]
...gitara jak gitara...ale na pewno nie brzmi jak gumka od majtekSmile....

adazz piszesz herezjeSmile...stare basy uzależniają,spójrz na moje bliźniaki!Smile:
[Obrazek: b080a0a4bb02787c.jpg]
ciekawe jest to ,że brzmią bardzo różnie i oba bardzo fajnieSmile
Odpowiedz
Ciekawy fragment wpisu Rogera Glovera (deep purple) napisanego podczas produkcji wychodzącego za miesiąc albumu "Now What?!"

Cytat:Having used Bob’s lovely (and legendary) Fender Precision on some tracks, I am keen on getting one of my own. Kat accompanies me to a guitar shop where I try half a dozen expensive vintage Fenders but am not impressed. I’m just about to leave when I’m shown a salmon pink Fender Squier Precision, made in China. Salmon pink? I don’t know if I like that, it’s a bit bright. However, when I hear it through an amp, it sounds and plays great. I ask how much and he says something like two nine. Of course, I assume he means $2,900. No, he means $290. The salmon pink is looking not so bad. $300 with a case – amazing. It’s second hand but is like new. Whether I ever use it on stage is another matter but I have to get it.

potem dodał, że grał próby na drogim, wintydż Fenderze i Squierze:
Cytat:I try out the Salmon Pink Fender and although not as great as Bob’s, it sounds pretty good.
Odpowiedz
Chodzi o classic vibe?
Odpowiedz
Nie ma niestety sprecyzowanego modelu Wink
Nie mniej ciekawa rzecz - mistrz pokroju Glovera przerzuca sobie Fenderki za parę tysięcy i kręci głową, a potem bierze Squiera za 300 dolców i mówi "hm, to nieźle brzmi" - niesamowite.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości