próbki waszych basów
Generalnie zgadzam się z grozą Emotka_2755 Smile

Ja to na jakim basie bym nie grał i tak brzmię jak ja. Bez sensu Wink
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(03-24-2013, 08:40 PM)groza napisał(a): A czym się jedno od drugiego różni?

Poważnie pytasz? Smile Dla Ciebie time a klang to jedno i to samo? Rzucam przykładowo...
Odpowiedz
Dobrze, doprecyzujmy.

Nie, nie kwestia różnej techniki.

Ta sama technika, palec w tym samym miejscu, ogólnie ten sam rodzaj artykulacji (czyli obaj z brzdękiem, albo bez) - na piecu słychać dwa wyraźnie różne soundy.

Nie mówię o różnicy między Alfikową płytką i bez, tylko taką którą słyszy przypadkowa żona po wejściu do pokoju i mówi "coś jest inaczej".
Odpowiedz
Żona wchodzi i mówi "To nie ty grałeś, prawda?" Wink
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
Musiałbym posłuchać. Ale po mojemu, jak coś słychać inaczej na piecu, przy wymienionych założeniach, tzn że w którymś przypadku założenia nie zostały spełnione (czyli któryś napieprza mocniej lub słabiej, inną częścią opuszki palca, bądź kostka pod innym kątem). Czarów nie ma.
Odpowiedz
(03-24-2013, 09:53 PM)WoWR napisał(a): Żona wchodzi i mówi "To nie ty grałeś, prawda?" Wink

Żona wchodzi "Kochanie, podniosłeś sobie wyżej brydzowy pikap czy mi sie wydaje?" Big Grin

Odpowiedz
(03-24-2013, 10:00 PM)OMSON napisał(a): Musiałbym posłuchać. Ale po mojemu, jak coś słychać inaczej na piecu, przy wymienionych założeniach, tzn że w którymś przypadku założenia nie zostały spełnione (czyli któryś napieprza mocniej lub słabiej, inną częścią opuszki palca, bądź kostka pod innym kątem). Czarów nie ma.

Nie wiem co odpisaćSmile

Twoje zdrowie, co prawda lechem, ale nic innego nie mam pod ręką!
Odpowiedz
(03-24-2013, 10:01 PM)Mateusz napisał(a):
(03-24-2013, 09:53 PM)WoWR napisał(a): Żona wchodzi i mówi "To nie ty grałeś, prawda?" Wink

Żona wchodzi "Kochanie, podniosłeś sobie wyżej brydzowy pikap czy mi sie wydaje?" Big Grin

mrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreen

Odpowiedz
(03-24-2013, 10:07 PM)Maciejeq napisał(a):
(03-24-2013, 10:01 PM)Mateusz napisał(a):

mrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreen
wersja prawdopodobna.
żona wchodzi ... "znowu żłopiesz piwsko" ?

Odpowiedz
(03-24-2013, 10:05 PM)groza napisał(a): Nie wiem co odpisaćSmile

Starałem się odpisać najprościej, jak się da... Twoje zdrowie (pszenicznym Książęcym) Emotka_2755
Odpowiedz
(03-24-2013, 10:18 PM)OMSON napisał(a):
(03-24-2013, 10:05 PM)groza napisał(a): Nie wiem co odpisaćSmile

Starałem się odpisać najprościej, jak się da... Twoje zdrowie (pszenicznym Książęcym) Emotka_2755
polecam Tyskie Klasyczne Emotka_2755

Odpowiedz

Też dobre (Czerwony Lager i Ciemne Łagodne tak samo) Emotka_2755
Odpowiedz
Takie piloty na szybko przed sesją, coby soundy dobrać:

http://kirkhamlet.pl/dwn/mayo_taurus.mp3
Odpowiedz
Ja się tradycyjnie nie znam, ale też od zawsze twierdzę, że najwięcej w brzmieniu jest udziału palca i operatora w ogóle. Dobitnie mi to kilka osób pokazało biorąc mojego G&La w łapy. Zresztą z Gołym mamy prawie identyczne instrumenta a brzmimy zupełnie inaczej. I to jest fajne Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Próbka ode mnie. Kumpel prosił o dogranie basiku.

https://www.dropbox.com/sh/k4nnwv82uwrf5...%C3%B3.wav
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości