P-BASS FANCLUB
Czyli podjąłeś mądry wybór i już nie chcesz go sprzedać?
Odpowiedz
Chce, ale to nie znaczy, ze nie lubie precli. Status zwyczajnie lepiej mi lezy.
Odpowiedz
Jaką kontrolę ma na switchach Fender Boxer PB-555?
Odpowiedz
Vol, 3 way pickup swich (neck, both, bridge), Vol, 2way switch (odpala sam środkowy pikap), Tone.
Odpowiedz
(05-14-2013, 08:43 AM)Mateusz napisał(a): Vol, 3 way pickup swich (neck, both, bridge), Vol, 2way switch (odpala sam środkowy pikap), Tone.

Ciekawe rozwiązanie. A jak jest sam środkowy pickup, to switch 3-way już nie działa (i ten pierwszy volume)? Jest wtedy połaczony w szereg czy równolegle (precel ma normalnie w szereg bodajże)?
Odpowiedz
Precel ma normalnie szereg, ale sądzę, że tutaj P są ze sobą połączone równolegle, zaś wewnętrznie w szeregu.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(05-14-2013, 08:59 AM)Burning napisał(a): Precel ma normalnie szereg, ale sądzę, że tutaj P są ze sobą połączone równolegle, zaś wewnętrznie w szeregu.

Zalezy jak gra ten środkowy... Mnie się wydaje, że jest raczej równolegle połączony (na logikę, po 'odcięciu' brzegowych cewek zostaje najczęściej spotykana konfiguracja dwóch pickupów - czyli równolegle). Te dwa splity mogą być szeregowe, jak std w precisionie - ale między sobą równolegle... Oczywiście tylko zgaduję (dlatego po brzmieniu środkowego można by coś wysnuć). Wink
Odpowiedz
Na 3wayu sa tak jak normalny precel. Po odpaleniu srodkowego, selektroe pikapow nie dziala, a jak ten pikap jest ze soba polaczony to nie mam pojecia.
Odpowiedz
[Obrazek: boxer.jpg]

ten środkowy (2,3) grał na moje ucho najjaśniej i najrówniej - to i neck to dwa najlepsze ustawienia w tym basie. Nagrywałem zresztą próbki wszystkich ustawień - można posłuchać. na wszystkich pickupach duża różnica w brzmieniu między E,A i D,G, natomiast masa w dole - rewelacyjna, sądzę, że to ustawienie w HEAD by rozpierdalało. Bridge sam mnie ogólnie nigdy nie bierze, jakikolwiek by to pickup nie był (musicman to raczej middle taki bym powiedział).
Odpowiedz
Senkju.
Odpowiedz
Panowie, a propo Precision Bassu wrzucam tutaj. Wielu kojarzy Jakuba Żyteckiego. MNie zawsze złość Wink bierze jak widzę , ze gitarzysta gra tak samo, albo czasem lepiej od niejednego basisty. Tutaj Jakub na Precionie własnie i arcyciekawa partia z utworu kapeli Disperse.

Link ustawiony od tego momentu - polecam.

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...4ME#t=294s
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości! Smile 
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl 
Odpowiedz
Zdolny gość - lubię, jak delikwent ma pojęcie o graniu na kilku instrumentach (a najlepiej, jak ogarnia co się dzieje w zespole) Emotka_2755
Odpowiedz
miałem okazję poznać Jakuba Żyteckiego ze 4 lata temu, na jakimś festiwalu, gdzie grali z Disperse. już wtedy zapowiadał się rewelacyjnie, ale teraz to już jest niesamowity Big Grin
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(05-14-2013, 10:43 AM)groza napisał(a): [Obrazek: boxer.jpg]

ten środkowy (2,3) grał na moje ucho najjaśniej i najrówniej - to i neck to dwa najlepsze ustawienia w tym basie. Nagrywałem zresztą próbki wszystkich ustawień - można posłuchać. na wszystkich pickupach duża różnica w brzmieniu między E,A i D,G, natomiast masa w dole - rewelacyjna, sądzę, że to ustawienie w HEAD by rozpierdalało. Bridge sam mnie ogólnie nigdy nie bierze, jakikolwiek by to pickup nie był (musicman to raczej middle taki bym powiedział).

Na HEAD miał LTH swojego Boxera.
I miażdżył mosznę. W łapach Alfika lepiej brzmiał jego, niźli ten, ale to chyba kwestia preferencji, bo eltechowy miał więcej agresora i to mi się bardzo podobało Big Grin.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Jest też kwestia setupu, strun i strojenia, ten który ma Groza był chyba w standardzie. Moim zdaniem LTHowy brzmiał lepiej
fender -> fender -> fender
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 29 gości