Przykłady zajebistego brzmienia basu
(06-24-2013, 07:48 PM)Dex napisał(a): Nie dałbym 22k za ten bas.

A kogo obchodzi ten bas? Smile Pickupy mi się podobają mrgreen
Odpowiedz
Odpowiedz
Alez te Keny charakternie sadza.
Odpowiedz

Wogóle gość bardzo mądrze i oszczędnie gra. Sobie muszę go bardziej obadać.

Chyba trochę się zainspirowałem.
Odpowiedz

Cóż za sound fretlessa, i jaka linia, i jaki numer w ogóle... WZWODZISŁAW slina
Odpowiedz

Kiedyś sobie kupię!
Odpowiedz
(06-25-2013, 07:56 AM)herp napisał(a):

Chyba trochę się zainspirowałem.
O tak. Obserwuję gościa chyba ze 2 lata. Albo i lepiej. Ma stały progres, choć na początku już był nie byle kim. Potrafi być cholernie szybki, ale prawie z tego nie korzysta. Woli budować napięcia. To lubię.

(06-26-2013, 10:47 AM)zakwas napisał(a):

Kiedyś sobie kupię!
Z Egana jakoś powietrze zeszło. Gra jakoś ostatnio... no jakoś tak... bez życia. Jednak Pedulla dla mnie, to wiadomo, kto nie? Wink

Ten pan też umi. Rewelka.

Gram na nerwach.
Odpowiedz
(06-25-2013, 07:56 AM)herp napisał(a):

Takie granie to mnie się podoba!
Jest fajny czas, fajna melodyka, szybko też zagra, zawodowo!
Odpowiedz
(06-25-2013, 10:50 AM)Basstard napisał(a):

Cóż za sound fretlessa, i jaka linia, i jaki numer w ogóle... WZWODZISŁAW slina

W ogóle całość fajna (klimat) Smile Zasłuchiwałem się tym jeszcze w dobie kaseciaków Smile

A na koncertach grało się do 51 - niestety na progowcu (do tej pory jara mnie ta linia) Wink

Odpowiedz
Panowie metalowcy - czy to jest dobre brzmienie jak na wykon live w takiej muzie ?

[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
(06-28-2013, 06:30 PM)JAACA napisał(a): Panowie metalowcy - czy to jest dobre brzmienie jak na wykon live w takiej muzie ?

Co kto lubi. Lekko dół tylko słychać i co jakiś czas klepanie o progi z sansampem.
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=uKB9PMHT1Ps płyta słaba ale ten kawałek mnie się podoba i to brzmienie z początku
Odpowiedz
(06-28-2013, 06:30 PM)JAACA napisał(a): Panowie metalowcy - czy to jest dobre brzmienie jak na wykon live w takiej muzie ?

w którymś z ich raportów do studia (nie wiem czy tych na yt czy z tych dołączonych do płyt) gość od miksów Colin Richardson zachwalał właśnie brzmienie basu w tym zespole, a było nagrywane na tym samym sprzęcie. Tam pewnie była jeszcze masa dołu której nie dadzą nagrania.

Moim zdaniem jest dobrze, słychać nie tylko czy gra ale też co gra (co nie jest oczywistością w takiej muzyce)

Sposób do uzyskania? Tak jak napisał Dex- sansamp, stosunkowo cieńkie struny w odniesieniu do strojenia + WYDAJE mi się że słyszę tutaj ibanezowską/ltd/esp/emg plastikową górę
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(06-29-2013, 11:53 AM)Bolem napisał(a): Sposób do uzyskania? Tak jak napisał Dex- sansamp, stosunkowo cieńkie struny w odniesieniu do strojenia + WYDAJE mi się że słyszę tutaj ibanezowską/ltd/esp/emg plastikową górę

ltd/esp+sansamp+cienkie struny

obstawiam lodówkę ampega do tego i ampega SVT-6 PRO + BBE Sonic Maximizer
Odpowiedz
(06-29-2013, 12:09 PM)Dex napisał(a): obstawiam lodówkę ampega do tego i ampega SVT-6 PRO + BBE Sonic Maximizer

obstawiasz, czy obczaiłeś na wikipedii? mrgreen

zblizone brzmienie w sumie do fieldiego (chociaz na pewno nie takie samo)

fender -> fender -> fender
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości