P-BASS FANCLUB
HeheBig Grin No to poprosiłbym to zdjęcieSmile
Czyli wyszło jak zawsze - robie wielki szum o małe tak naprawdę gównoWink
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
podłóż sobie gąbeczki pod pickupy - u mnie były (ale nie wiem czy fabryczne, czy poprzedni właściciel włożył)
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
No chyba zawsze są gąbeczki pod pickupami fabrycznie?
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
widać w Squier'ach nie ;P

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Albo ktoś je wyjąłTongue?
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
Ale co mi da gąbka pod pikapem?
Gąbka da to, ze nie będzie on wchodził w deske, a nie w dół wzdłuż deski

Odpowiedz
czyli masz niespasowny pickguard Big Grin

Odpowiedz
Alem ja go nie wymieniał. Taki przyszedł ze stajni maczosa

Odpowiedz
czyli squier tak produkuje.
Odpowiedz
Mnie sie wydaje, że tak ma być bo gdyby otwór na pikapa był na styk to ten mechanizm z tymi sprężynkami pod pikapem by nie miał sensu. Ocierał by się pikap o krawędź otworu i nie wchodził swobodnie w deskę.
Mam czarny papier, wsadzę tam kawałeczek i tym samym pikap będzie w miejscu i przy nacisku nie będzie się obsuwał w dół. A i widać tego nie będzieSmile

Odpowiedz
A po co tak kombinujesz? Przeszkadza Ci to? Coś nie działa? W moim tez pickupy latają i żyję Smile
Odpowiedz
Wsio działa ale jak pomyslę, że może to spowodować rozruchanie otworów na śruby to umarł w butach. Nie ma jak tego naprawić wtedy.

Odpowiedz
Wtedy moczysz zapałkę w kleju, wkładasz w otwór ,wkręcasz pickup i jedziesz dalej.
FIESTA RED
[Obrazek: 1yqvso.jpg]
--------------------------------------------------
Kupię przetwornik 'Mudbucker' oraz gryf do Pb/Jb
Odpowiedz
Poważnie mówisz czy żartujesz Krzychu?Smile

Odpowiedz
poważnie gada
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości