P-BASS FANCLUB
mroku:
padło pytanie:
(08-20-2010, 04:03 PM)Lechoo80 napisał(a): Gdzie ja takiego dostanę lub podobnego ale tak brzmiącego za rozsądne pieniądze????????????????????????????????????????
odpowiedziałem, że da się upolować
nie napisałem, że to będzie łatwe, natychmiast i z pocałowaniem rączki
nie napisałem również, że szukam dla siebie - po prostu niedawno szukałem dla siebie i znam realia Emotka_2755

PS: na alledrogo jest po takiej cenie jak ja znalazłem - 5600zł, a elite'a nie chciałem Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
http://www.joemonster.org/i/aw/stare_fot...isa_13.jpg

dziala teraz?
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
Jak się skopiuje.
Odpowiedz
nie wkręcajcie go, przecież działa normalnie...
Odpowiedz
no tak burn 1599 + przesylka to daje jakies 1650 + clo i Vat ktore na 80-90% zaplacisz. A jak nie (bo np. zlecisz komus sprowadzenie), to zaplacisz prowizje od tego kto sprowadzi co wyjdzie na to samo. czyli ok 6500 pelenow.

PS: Na allegro swojego czasu pojawial sie ostatnio Precel z 66 roku za 15000 zł. Napisalem do goscia, ze po tych przerobkach co ten bas przeszedl (i fotkach ktorych nie bylo - tzn jedna wielkosci znaczka pocztowego) nie jest wart wiecej niz 4-5 tys. Opdisal "dziekuje" i dalej wystawial za ta cene. Ech... ludzie to mają Smile
-
Odpowiedz
(08-23-2010, 07:46 PM)gsb napisał(a): PS: Na allegro swojego czasu pojawial sie ostatnio Precel z 66 roku za 15000 zł. Napisalem do goscia, ze po tych przerobkach co ten bas przeszedl (i fotkach ktorych nie bylo - tzn jedna wielkosci znaczka pocztowego) nie jest wart wiecej niz 4-5 tys. Opdisal "dziekuje" i dalej wystawial za ta cene. Ech... ludzie to mają Smile

Zależy dla kogo... dla kolekcjonera jako lokata kapitału owszem... jeśli ktoś zaś szuka świetnie brzmiącego instrumentu i jest fanem Fender Precision to jeden z najlepiej takich brzmiących basów w tym kraju...

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Wierze, ze brzmi dobrze, ale taka opinia dosc odwazna.

PS: Jak ktos jest "fanem fender precision" to nie da sobie wsadzic takiej okropnej przerobki Wink To mozna zrobic z p-basem wspolczesnym, ale o zgrozo, nie z takim rocznikiem... To troche jak tuning starego Garbusa. latego wydaje mi sie, ze z perspektywy kolekcjonera bas ten warty jest ok 3-4k, z perspektywy grajka, maksymalnie 2x tyle.
-
Odpowiedz
(08-23-2010, 08:49 PM)gsb napisał(a): Wierze, ze brzmi dobrze, ale taka opinia dosc odwazna.

PS: Jak ktos jest "fanem fender precision" to nie da sobie wsadzic takiej okropnej przerobki Wink To mozna zrobic z p-basem wspolczesnym, ale o zgrozo, nie z takim rocznikiem... To troche jak tuning starego Garbusa. latego wydaje mi sie, ze z perspektywy kolekcjonera bas ten warty jest ok 3-4k, z perspektywy grajka, maksymalnie 2x tyle.

Mówisz o przystawce pod mostkiem??? Obawiam się że zostało to zrobione jeszcze w latach 70-siatych, kiedy to ten bas nie byl vintage - był zwykłym typowym fenderem do grania popu w radiowce i w sopocie a na samym pickupie P był bardzo mało uniwersalny zwłaszcza jak się chciało zagrać coś ala Jaco... albo przebic na scenie przy tamtej starej aparaturze... Nie bylo wtedy tez indie rocka i nikt nie zwracał uwagi na to że pickup j przy mostku jest "nie stylowy" - wręcz przeciwnie każdy szanujący się basista montował go w preclu. ;D

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(08-23-2010, 09:05 PM)Alfik napisał(a): ...każdy szanujący się basista montował go w preclu. ;D...

Szkoda tych spapranych klasycznych instrumentów. :/
Odpowiedz
nie chodzi o to, ze pickup jest "niestylowy". Nie mam nic do wiosel P+J. Ale jak komus nie pasuje P, to po co mu, nie lepiej J?

PS: W tamtych czasach bylo wiecej indie niz teraz Wink
-
Odpowiedz
http://w191.wrzuta.pl/audio/0VaOS3bMXIA/pitu_pitu

Kto może niech posłucha tego i powie mi czy słyszy tu coś nienormalnego?
(oprócz tego - gdzieś tak w połowie zaczyna się rozjeżdżać dźwięk - nie jest to spowodowane moją nierówna grą tylko Audacity tak robi jak nagrywa się coś na 2 scieżki)
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
(08-25-2010, 05:13 PM)wtf napisał(a): http://w191.wrzuta.pl/audio/0VaOS3bMXIA/pitu_pitu

(oprócz tego - gdzieś tak w połowie zaczyna się rozjeżdżać dźwięk - nie jest to spowodowane moją nierówna grą tylko Audacity tak robi jak nagrywa się coś na 2 scieżki)

Teee kolego dostałeś najwidoczniej bardzo udany egzemplarz tego sqiuera, bo brzmi zajebiście! Bije na pewno niektóre F;P No może nie bije ale nie odstajeWink
Fender Jazz Bass Ventures Limited Edition -> Ampeg SVT III-> Deathmanufacture-> Ibanez LU 20 -> Ernie Ball Strings
Odpowiedz
(08-25-2010, 05:27 PM)Lechoo80 napisał(a):
(08-25-2010, 05:13 PM)wtf napisał(a): http://w191.wrzuta.pl/audio/0VaOS3bMXIA/pitu_pitu

Teee kolego dostałeś najwidoczniej bardzo udany egzemplarz tego sqiuera, bo brzmi zajebiście! Bije na pewno niektóre F;P No może nie bije ale nie odstajeWink

Oprócz tego że słychać jak sobie chlastasz w struny to na moje ucho wszystko jest ok.
Odpowiedz
Mnie wiecznie lekko drażni to stukanie spomiędzy dźwięków. Można tego unikać oczywiście zmianą techniki ale KURNA ja inaczej nie umiem grać i tak mi najwygodniej, że pukam sobie palcami przy takich "ciętych" liniach basowych. Jakbym zakleił pikapa taśmą to ten PYK (dobra haha DEFNOŁT) byłby cichszy?

EDIT: Tak w ogóle to Was koledzy nie denerwuje ten "perkusyjny" efekt? Nie wydaje sie Wam za głośny?
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
Na Twoim miejscu odłożył bym kostkę i przerzucił się na palce,szczególną uwagę zwrócił bym na artykulacje(!)

Słuchałem pierwsze 40sekund i nic nienormalnego oprócz tego co wyzej nie slyszalemWink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości