Zdjęcia Sprzętu!
Ładny obrazek do klipu.
Odpowiedz
ŁOooooooooooooooooooooooooo
Odpowiedz
Gdyby nie ta hipsterska perkusja na stojaku
Odpowiedz
[Obrazek: 1506667_608614465854821_1542320859_n.jpg]

Poniżej 1mm nad G przy 12 progu. H to okolice 1,5mm, głowy nie dam.

Relifu nie umiem zmierzyć, ale połowę mniejszy niż przed plekiem.
Odpowiedz
to teraz nie trzeba w ogóle siły wkładać w granie, najs.. ale nie dla mnie Big Grin
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Od lat mam bardzo nisko basy - na takim setupie trzeba się nauczyć grać, to w sumie artykulacyjne bardzej wymagające od wysokiej akcji bo NICZEGO nie wybacza.

Teraz mam w sumie tylko trochę niżej, ale za to równiej z radiusem podstrunnicy i troche zakresu dynamicznego odzyskałem - mniej brzęczy.
Odpowiedz
ja Mayo miałem nisko, ale potem zacząłem ustawiać wiosła wyżej, żeby móc mieć "misia" przy lekkim graniu i "wpierdol" przy mocnym Big Grin

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Groza masakra, nie jeden dobry elektryk się tak nie ustawi. Sam mam raczej niską akcję, ale to faktycznie przegięcieWink.

Odpowiesz na PM?

Pozdr J.
Odpowiedz
Bez spadku na gryfie nie da rady poniżej 2mm z hakiem przy lekkim graniuSmile W nowych gitarach jest robiony spadek, a plek robi chyba jeszcze większy, hehe.
Odpowiedz
(01-16-2014, 07:33 PM)Burning napisał(a): mieć "misia" przy lekkim graniu i "wpierdol" przy mocnym Big Grin

Emotka_2755

Odpowiedz
Da się na tym w ogóle grać?
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
da się, tylko trzeba umić Big Grin

Odpowiedz
To ja trzydzieści lat gram i się jeszcze nie nauczyłem - jak tak ustawiony bas wezmę w ręce, to grając naginam gryf tak, że struny się kładą na gryf i pozamiatane Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
(01-16-2014, 08:13 PM)przemak napisał(a): Da się na tym w ogóle grać?

Nichuja nie da, ale fajne wygląda. Moje NTB są duuużo sztywniejsze od zwykłych basów pt fender - one na akcji fenderowskiech IMO nie brzmią. Trzeba niżej, żeby było swobodne odbicie od progu bez b. mocnego ataku.

Precla mam nisko ale dużo normalniej ustawionego.
Odpowiedz
(01-16-2014, 07:22 PM)groza napisał(a): [Obrazek: 1506667_608614465854821_1542320859_n.jpg]

Poniżej 1mm nad G przy 12 progu. H to okolice 1,5mm, głowy nie dam.

Relifu nie umiem zmierzyć, ale połowę mniejszy niż przed plekiem.

ZACHWYT Heart
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 104 gości