Ampeg B-HOOD
Chopy - na gwałt potrzebuję zwymiarowania gdzie w B200R jest rączka - zamawiam sobie pokrowiec, musze dziś podac wymiary, a bas jest w domu - czyli 30 km od firmy. ma ktoś to pod ręką?
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
Odpowiedz
dzisiaj mialem okazje pograć u ojca na paczce 410hlf Heritage..
na poczatku zagrałem na moim jazzie 78' ktory mial ponad polroczne struny i straaaasznie wysoko struny...
Generalnie zabrzmiało to jak kupa.. masa dołu, kapeć i ogólnie mi sie nie podobało.. na tym samym ustawieniu, ebs 410 proline zabił tego ampega..

Pozniej wzialem sie za jazza. Zmieniłem strunki, zrobiłem setup i wpiąłem się jeszcze raz w Ampega.. noooooo zaczęło to grać !! Smile
Ciekawy jestem jakby to zagadało z jakąś starą lampką ampega..
Odpowiedz
Ze starą lampą jak ze starą lampą Wink. 410 Wujka z lampą Mesy kopało po nerach jak potłuczone.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(03-14-2015, 07:41 PM)yacoob napisał(a): dzisiaj mialem okazje pograć u ojca na paczce 410hlf Heritage..
na poczatku zagrałem na moim jazzie 78' ktory mial ponad polroczne struny i straaaasznie wysoko struny...
Generalnie zabrzmiało to jak kupa.. masa dołu, kapeć i ogólnie mi sie nie podobało.. na tym samym ustawieniu, ebs 410 proline zabił tego ampega..

Pozniej wzialem sie za jazza. Zmieniłem strunki, zrobiłem setup i wpiąłem się jeszcze raz w Ampega.. noooooo zaczęło to grać !! Smile

a ten ebs ma jakis dol w ogole w porownaniu do tego ampega?
Odpowiedz
Na zero mi ta hlf-ka nie podeszła, ale po lekkim zdjęciu basu na thunderfunku całkiem fajnie zagrała. Dla siebie bym nie kupił, ale do szeroko rozumianego rocka fajna. Pod lampą to wiadomo, że zupełnie inna bajka.
Odpowiedz
Pod lampą jeszcze gorzej Smile
Odpowiedz
Powiedz to Deriglasoffowi Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(03-14-2015, 09:16 PM)abc123 napisał(a):
(03-14-2015, 07:41 PM)yacoob napisał(a): dzisiaj mialem okazje pograć u ojca na paczce 410hlf Heritage..

a ten ebs ma jakis dol w ogole w porownaniu do tego ampega?

ebs przy nim brzmiał jakby grał tam tylko gwizdek..

Odpowiedz
Mi pod ABM'em moim zagadała bardzo fajnie

od 2:30 https://www.youtube.com/watch?v=nlqOJa0BKCA
Odpowiedz
Jaki transformator 110/230 kupic do Ampega V4bh? Wzmacbiacz ma 100 wat mocy, czy trafo skonstruowane na 200 wat starczy? Na logike powinno, ale nie wiem jaka jest praktyka.
outreband.com

Odpowiedz
(03-15-2015, 11:22 AM)Dex napisał(a): Mi pod ABM'em moim zagadała bardzo fajnie

Tu w ogóle bas jest? Aż się przestraszyłem czy czasem nie podpiąłem zestawu słuchawkowego zamiast słuchawek Big Grin
Odpowiedz
(04-21-2015, 11:23 AM)yarzenioova napisał(a):
(03-15-2015, 11:22 AM)Dex napisał(a): Mi pod ABM'em moim zagadała bardzo fajnie

Tu w ogóle bas jest? Aż się przestraszyłem czy czasem nie podpiąłem zestawu słuchawkowego zamiast słuchawek Big Grin

Ba! Może to wina słuchawek albo nagrania Smile
Odpowiedz
(04-21-2015, 11:19 AM)elteha napisał(a): Jaki transformator 110/230 kupic do Ampega V4bh? Wzmacbiacz ma 100 wat mocy, czy trafo skonstruowane na 200 wat starczy? Na logike powinno, ale nie wiem jaka jest praktyka.

No, niezbyt. 100W to moc jaką Twój wzmacniacz oddaje głośnikom zanim zacznie zniekształcać sygnał (+-), a przecież jeszcze są straty cieplne itd. Ciebie w tym momencie interesuje moc jaką wzmacniacz pobiera z gniazdka. Powinno to być napisane gdzieś obok wejścia na kabel zasilający. Do tego dodaj sobie 100-200W i taki transformator kup. Przykladowo - mój Sunn ma pobór mocy 400W, więc używam spokojnie trafo 500W. Polecam toroidy.pl
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(04-21-2015, 11:19 AM)elteha napisał(a): Jaki transformator 110/230 kupic do Ampega V4bh? Wzmacbiacz ma 100 wat mocy, czy trafo skonstruowane na 200 wat starczy? Na logike powinno, ale nie wiem jaka jest praktyka.
Ja swój przepinałem. Wzmak ponoć jest do tego przystosowany i mozna to zrobić bardzo łatwo ale jako ze sie na tym nie znam kompletnie to nie robiłem tego osobiście.
Myślałeś nad takim rozwiązaniem?
Odpowiedz
No tak by bylo nahwygodniej, niestety jedyny sensowny elektronik w okolicy ma takie terminy ze predzej osiwieje niz to przepne.
outreband.com

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 42 gości