05-31-2015, 05:31 PM
Myślałeś, żeby zagrać groove gdzieś pomiędzy tym wiecznym przejściem? 
Bas brzmi super.

Bas brzmi super.
próbki waszych basów
|
05-31-2015, 05:31 PM
Myślałeś, żeby zagrać groove gdzieś pomiędzy tym wiecznym przejściem?
![]() Bas brzmi super.
05-31-2015, 05:41 PM
To co słyszysz to wiewiórka na kawie.Bas brzmi tak fajnie, że chcę zagrać, wszystko, wszędzie, naraz i ciągle. Muszę trochę pograć, żeby się przyzwyczaić do mega wąskiego gryfu. Bardzo to wygodne wiosło, aż za bardzo. Struny cienkie i bardzo miękkie, więc to też motywuje do za dużo mode. In the end H/B w Maruszczyku lepsze i wręcz nie do porównania, mam wrażenie że nawet na starych strunach tam mam fortepian. Tamten bas jest wydaje mi się większy w brzmieniu, bardziej masywny. SR jest taki jak każdy dobrze wie.
05-31-2015, 06:21 PM
z którego roku ten Twój SR? bardzo fajnie brzmi, o grze się nie wypowiadam
![]() od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie stingray, właśnie 5, tylko kurde albo mi się zdaje, albo ceny poszły lekko w górę. W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
05-31-2015, 06:26 PM
Ten jest jakoś koło 2005/2006 prawdopodobnie, zdarła się płytka z serialem więc nie wiadomo na pewno, ale ten okres mniej więcej.
PS Odkąd go mam dziś grałem najgorzej, jestem na kacu troche i nie mam dnia. Ogram sie to zamieszcze cos sensownego, bo troche brzmienie zabijam nieładem. Ale mniej wincy wiadomo, że jest ok. Dodatkowo najpierw jest serial, potem od 1:34 parallel i potem pseudo slap znów w serial. Serial to jedna wielka kompresja pod nagrywanie, parllel jest brudny i więcej tłustości mi się wydaje. Jedna cewka? Jak ktoś lubi to hey why not?
05-31-2015, 08:02 PM
(05-31-2015, 04:11 PM)yarzenioova napisał(a): Musicman Stingray 5.Trochę padnięte struny i trochę słaby basista.Pro. Chociaż mam wrażenie że jakbyś to zagrał na OLPie to i tak samo by w tych rękach zabrzmiało.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
05-31-2015, 08:26 PM
(05-31-2015, 04:11 PM)yarzenioova napisał(a): Musicman Stingray 5.Trochę padnięte struny i trochę słaby basista. Padaki co prawda nie stwierdzono ale... Mało czytelne H i mocno druciane wyższe struny. Brak dźwięczności w średnicy i w górze, dość ordynarny z elektroniki, czyli typowy współczesny MM. Porównaj sobie do próbek czerwonego pre EB Wójka, które wrzucał pendo to będziesz wiedział o czym mówię. Oczywiście przęciętny MM podobnie jak przecięty jazz, czy precel ma to do siebie, że można na nim nagrać dowolną płytę i będzie dobrze. Także gratuluje. Jak euforia minie kup Pan pickup nordstranda i niech Ci Solarton dorobi porządny preamp. Będziesz wtedy szczęśliwy. Jeśli gryf masz olejowany to warto go polakierować na twardy połysk +2 punkty do brzmienia. 1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor ![]()
05-31-2015, 08:42 PM
Nic nie bede zmienial.Ten bas jaki jest ma byc,nie nagrywam co dzien swietnych basow,zeby miec takie rozeznanie i na moje wymagania i umiejetnosci wystarczy w zupelnosci.Te stare SR mnie nie brzmia tak dobrze jak nowsze,te uwazam za nachalne zbytnio,na takich niech graja wirtuozi jak Bartek Krolik np.
Co do strun to są stare B już nie gra,E też ledwie,ale wiem że z nowymi zagada i tak pro.Jeśli ta gumowość i plastik są złe to ja będę na tym złym grał,ja właśnie tego chcę.A lepsi niech mają lepsze i droższe. Dodatkowo potrzebuję sporo czasu żeby na tym basie zabrzmieć,na Maruszczyku też padake nagrywałem z początku.Pewnego poziomu nie przeskocze ale na bank interfejs ktory pozwalalby mi na rozsadny odsluch na komplet uszu nie tylko na jedno jak obecnie,to pewnie byłoby lepiej.No i jakbym mógł wypiąć MXR żeby coś w ogóle było słychać.
05-31-2015, 10:50 PM
No gada jak należy! No prawie
![]() ![]()
Gram na nerwach.
(05-31-2015, 08:42 PM)yarzenioova napisał(a): Te stare SR mnie nie brzmia tak dobrze jak nowsze,te uwazam za nachalne zbytnio,na takich niech graja wirtuozi jak Bartek Krolik np. czy to jest nachalne brzmienie: ewentualnie intro tutaj: ![]() 1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor ![]()
06-01-2015, 06:55 AM
Do czego to doszło, realizator i świetnie słyszący basista przeciwny wszelkim tanim wtyczkom i tanim/ tranzystsorowym sprzętom basowym ocenia jakość wykonania instrumentów po youtube
![]() Alfik oczywiście ma pan rację, można sobie ocenić SR vs SR na nagraniach Pendo, są dwa czerwone jak kto woli. Ale mnie to zupełnie niepotrzebne. Nawet jakbym kupił Sterling Raya to prawdopodobnie by się nikt nie poznał i by mnie starczyło w zupełności. Btw nowy basista Oceanu nagrał nową płytę na dwóch Stingrayach i jednym SterlingRayu bodajże. Ze studia go nie wyrzucili więc jakoś to tam jest. Stingray brzmi jak Stingray i jak ktoś chce go więcej to kupi starszy model bez EB, jeśli z palca brzmi jak Bartek Królik, żeby to sens miało. Ja gram sobie pierodły typu Lords of the boards, Aeroplane, Give it away, Sunday morning i to wszystko odzywa się jak na tych albumach. Także po co mam płakać? Ja się cieszę i proszę to uszanować, mnie to starcza ![]()
06-01-2015, 06:59 AM
No i kul. Aeroplane było zagrane na pre EB SR, którego Flea dostał od Louis'a Johnson'a. Płakałem gdy miałem Stingray'a że mój tak fajnie nie gada...
A Give It Away - wiadomo, nie to wiosło ![]()
06-01-2015, 07:19 AM
W preEB dużą robotę robi preamp.StingRaye z końcówki lat '80 i początku '90 wiele nie odbiegają brzmieniem.Myślę , że gdyby zapakować do takiego stary dwudrożny preamp byłoby naprawdę bardzo podobnie.Artur z forum nabył z ode mnie taką czwóreczkę z 1989roku.Ten bas z deski to niszczyciel.Jakby mu dać stary preamp to by się działo...
![]()
06-01-2015, 07:25 AM
(06-01-2015, 06:59 AM)Maciejeq napisał(a): No i kul. Aeroplane było zagrane na pre EB SR, którego Flea dostał od Louis'a Johnson'a. Płakałem gdy miałem Stingray'a że mój tak fajnie nie gada... Maciejeq Jubicz ![]() Tak to moje zrycie bereta z Give it away. Całość nagrana na Wal MK1, ale ja się daję nabierać od początku na video oficjalne. Tak na prawdę to każdy z kawałków z Black Sugar Sex Magick brzmi równie dobrze na SR, nawet takim przeciętnym, a Aeroplane dobrze i podobnie do SR brzmi nawwet na takim jak mój ![]()
06-01-2015, 08:58 AM
(06-01-2015, 06:55 AM)yarzenioova napisał(a): Btw nowy basista Oceanu nagrał nową płytę na dwóch Stingrayach i jednym SterlingRayu bodajże. Ze studia go nie wyrzucili więc jakoś to tam jest. To Quentin odszedł z Oceanu? Nie wiedziołżech. (06-01-2015, 07:19 AM)dr_kciuk napisał(a): W preEB dużą robotę robi preamp.StingRaye z końcówki lat '80 i początku '90 wiele nie odbiegają brzmieniem.Myślę , że gdyby zapakować do takiego stary dwudrożny preamp byłoby naprawdę bardzo podobnie.Artur z forum nabył z ode mnie taką czwóreczkę z 1989roku.Ten bas z deski to niszczyciel.Jakby mu dać stary preamp to by się działo... O, a Classic? Trza by wypróbować.
Zamówiłem do be5 premap norda który teoretycznie jest wierną kopią tego starego pre - zobaczymy jak jest w praktyce. Teraz mam seymoura i bez tej charakterystycznej kompresji musicmanowej czegoś mi brakuje.
Classica kumpel miał - piątkę. Bardzo ładny był i to tyle ![]() Miałem kiedyś ze dwa tygodnie pre-eb czwórkę w domu. Fajna, mogłem się zamienić za zwykłego sr5 którego wtedy miałem ale jakoś tego nie zrobiłem finalnie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|