Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Coś grubego np. uwielbiany przeze mnie Malekko B:assmaster. Najchętniej bym celował w brzmienie z płyty De Vermis Mysteriis High On Fire. Chociaż widzę, że i Cisneros i Matz używali i używają boss'a ds 1, więc nawet niekoniecznie pewnie fuzz.
Odpowiedz
ZTCP fuzz na HoF to był gitarowy Laney (ProTube50?)
Ampegi lubię, ale z tą ilością dołu, którą mam postanowiłem kupić Hiwatta (którego wcześniej uważałem za zbyt jasny).
Jak mawia Warren Huart - horses for courses.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Jak to w końcu jest z tymi kompresorami - bo jak patrzę po necie, to w 99 % przypadków zalecają danie kompresora prawie już na samym starcie (obecnie mam na końcu). Skąd wynika takie rozumowanie?
OMG
Odpowiedz
(03-12-2017, 09:19 AM)Brylant napisał(a): Jak to w końcu jest z tymi kompresorami - bo jak patrzę po necie, to w 99 % przypadków zalecają danie kompresora prawie już na samym starcie (obecnie mam na końcu). Skąd wynika takie rozumowanie?

o właśnie. Bo tak popatrzyłem na listę rzeczy do kupienia i mam tam wpisany kompresor. Co polecacie?

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Black Finger! Na allegro jest w mega dobrej cenie Wink

http://allegro.pl/electro-harmonix-black...15904.html
OMG
Odpowiedz
(03-12-2017, 09:19 AM)Brylant napisał(a): Jak to w końcu jest z tymi kompresorami - bo jak patrzę po necie, to w 99 % przypadków zalecają danie kompresora prawie już na samym starcie (obecnie mam na końcu). Skąd wynika takie rozumowanie?

Co jak gdzie kiedy, to zależy. Ja raz dostałem kompresor na końcu toru, gdzie był fuzz i envelope filter, inni dają kompresor przed przesterem. Dając na początku toru, to jak dla mnie ma próbować naprawiać dynamikę grającego, ew. ograniczać nagłe skoki sygnału przed wejściem do innych efektów. Na końcu toru, jak dla mnie żeby uniknąć nagłego przesterowania sygnału od za mocnego sygnału. Zaznaczam jednak że to tylko moja opinia Big Grin
Odpowiedz
Probowal ktos Line 6 Helix ? nadaje sie to do czegos ?
Odpowiedz
(03-13-2017, 06:09 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Probowal ktos Line 6 Helix ? nadaje sie to do czegos ?

Tak, z gitarami jest to bardzo dobre. Bawiłem się i sam i słyszałem na koncercie. W warunkach pt sztuka w pubie nie ma co marudzić - brzmi ok.

W studio jak obok stoi JCM to pewnie nie ma rozmowy, ale jako opcja "nie chce mi się wozić / nie ma gdzie postawić" jest to już całkiem w pytkę.
Odpowiedz
(03-13-2017, 06:09 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Probowal ktos Line 6 Helix ? nadaje sie to do czegos ?

W sobotę graliśmy gig z Tapeworm i ich basista miał Line 6 POD HD500 podpiętego do mojego zestawu ashdowna (mag 300 +vs 212) + jazz bass squiera i urywało dupkę jeżeli chodzi o taką muzę jaką grali czyli groove metal. Byłem w szoku jak ten zestaw zagadał.
Odpowiedz
Nie no panowie ochujeliście, to cyfra jest. To nie brzmi.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
Chyba zapomnieli, że brzmienie musi ważyć mrgreen
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz
Helix (jako multiefekt) działa, ale np. Spider (jako wzmacniacz) to już niekoniecznie..
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Dzisiaj pierwszy raz odpaliłem swoje whammy i no... hmmm brzmi jak whammy - ogólnie spoko, tylko problemem jest to, że pedal strasznie skrzypi i piszczy (mechanicznie - nie brzmieniowo). Co można z tym zrobić? Psiknąć jakimś WD40 czy co?
OMG
Odpowiedz
(03-15-2017, 04:45 PM)Brylant napisał(a): Co można z tym zrobić? Psiknąć jakimś WD40 czy co?

Sam sobie odpowiedziałeś. Ja swoim Morlinom napryskałem WD40 i pedałuje się bardzo przyjemnie bez skrzypienia mrbrylant
Odpowiedz
Tylko w które dokładnie miejsce? Na tym zawiasie? Rozkręcać coś trzeba itp. ?
OMG
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości