| 

Liczba postów: 8904 
	Liczba wątków: 52 

Reputacja: 
9 

06-06-2018, 04:35 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018, 04:36 PM przez paluch1986.)

Małe pitu pitu z Envelope filter od Source audio i z Hot hand 3    Dopalone fuzzem śledziowym jak jeszcze miałem, zmontowane niedawno    

Mam takowego footswitcha.  ![[Obrazek: Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foo...roller.jpg]](https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/173252897873_/Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foot-Controller.jpg)  
Tam jest kabel na 'piny', tylko na 7 a w sklepie maja tylko na 4? i tylko 3 na 6 przyciskow dziala. 
Gdzie zakupie taki kabel, zeby baglala calosc?

Dziekowac.

Liczba postów: 24876 
	Liczba wątków: 29 

Reputacja: 
10 

(06-13-2018, 03:04 PM)Fab napisał(a):  Mam takowego footswitcha. https://www.google.pl/search?q=midi+7+pin+cable

![[Obrazek: Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foo...roller.jpg]](https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/173252897873_/Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foot-Controller.jpg) 
 Tam jest kabel na 'piny', tylko na 7 a w sklepie maja tylko na 4? i tylko 3 na 6 przyciskow dziala.

Dziekowac.

Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro. 

Liczba postów: 1721 
	Liczba wątków: 3 

Reputacja: 
0 

(06-13-2018, 03:04 PM)Fab napisał(a):  Mam takowego footswitcha. 

![[Obrazek: Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foo...roller.jpg]](https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/173252897873_/Trace-Elliot-BFC-6-Six-Function-Bass-Foot-Controller.jpg) 

Dziekowac.
 W instrukcji piszą, że jest to Din 8 pinów. Na allegro na pewno są.

Liczba postów: 1267 
	Liczba wątków: 32 

Reputacja: 
9 

Jest i Pan Ezekiel v.1    Miałem obecną wersję deluxe, ale nie byłem w 100% do niej przekonany. Stara wersja jest trochę bardziej prymitywna, m.in. nie ma buforowanego blenda, ale jakoś bardziej mi leży.
 ![[Obrazek: blk_zpskjwxrsq7.jpg]](http://i482.photobucket.com/albums/rr183/jetofuj/blk_zpskjwxrsq7.jpg)  

Liczba postów: 5516 
	Liczba wątków: 19 

Reputacja: 
0 

06-25-2018, 03:09 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-25-2018, 03:10 PM przez Ramcel.)

Robi dżyn dżyn? Próbki może jakieś?

Jedną z rzeczy które wywiozłem z Graj(mi)dołu jest to, że należy zakupić efekt Tube Pilot z TC Electronics. Robi bardzo dobrze, polecam, Piotr Fronczewski.

Reputacja: 
9 

Ezekiel jest luźno opartym na Racie basowym drajwerem. Mamy jeden stopień gainu mniej, czyli nie przesterowuje jak distortion, ale za to lepiej słychać dynamikę i brzdękniecie strun - coś za coś. Poza tym jest nastrojony pod bas, czyli całe pasmo jest przesunięte - dużo dołu, brak podbicia góry, która rozkręcona na maksa mniej więcej odpowiada czystemu sygnałowi (Rat ma bardzo duże podbicie), i nie ma też tego charakterystycznego skrzeczącego środka. A jak przester nie ma mnóstwa góry, to jednocześnie jest mniej ostry. Ale założenie Ezekiela też jest inne, bo ma to być w miarę neutralnie i dynamicznie brzmiący przybrudzacz, który wciąż brzmi jak bas. Na pokładzie ma blend i 4 opcje przesterowania: diody germanowe, krzemowe, ledy oraz całkowity bypass. Muszę go jeszcze przetestować w warunkach bojowych.

Liczba postów: 10344 
	Liczba wątków: 39 

Reputacja: 
4 

06-25-2018, 10:27 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-25-2018, 10:28 PM przez Maciejeq.)

Ezekiel którego przywiozłeś na któreś tam bassturbacje był najlepiej brzmiącym drajwem kostkowym jaki wtedy (i w ogóle do teraz) słyszałem. A był to moment zachłystu darkglassem b3k / b7k, i te wciągał dziurką od jack'a z łatwością. Świetny drive, genialnie reagujący na artykulację, odzywał się właściwie jak wzmacniacz lampowy. Ciekaw jestem czy Twoja kopia gra tak samo dobrze (albo znając Twoje produkcje - jeszcze lepiej, via Brassmaster    ).

Liczba postów: 8904 
	Liczba wątków: 52 

Reputacja: 
9 

Jakby co to chętnie obadam i coś nagram    

Reputacja: 
9 

(06-25-2018, 10:27 PM)Maciejeq napisał(a):  Ezekiel którego przywiozłeś na któreś tam bassturbacje był najlepiej brzmiącym drajwem kostkowym jaki wtedy (i w ogóle do teraz) słyszałem. A był to moment zachłystu darkglassem b3k / b7k, i te wciągał dziurką od jack'a z łatwością. Świetny drive, genialnie reagujący na artykulację, odzywał się właściwie jak wzmacniacz lampowy. Ciekaw jestem czy Twoja kopia gra tak samo dobrze (albo znając Twoje produkcje - jeszcze lepiej, via Brassmaster  ). 
Obecna wersja jest totalnie wypasiona - duże części na podwójnym tagboardzie, i generalnie taka "refined".

To co ja zbudowałem, to 1:1 kopia pierwszej wersji, która jest trochę bardziej - przynajmniej w pewnym sensie - prymitywna. Szczególnie jeżeli chodzi o regulację. Ale umówmy się, nie kosztuje 400 funtów + vat    
Nie ma go co porównywać z Darkglassem, bo Ezekiel to low-gainowy bzyczek jest, a nie efekt do napieprzania na siedmiostrunowym basie w obcisłych gaciach.

Pobawię się nim trochę jeszcze i mogę go wysłać w świat, ale nie chce mi się go na razie przepakowywać    

Reputacja: 
9 

Liczba postów: 11869 
	Liczba wątków: 17 

Reputacja: 
1 

Coś w nim jest    Próbki, próbki!

Reputacja: 
9 

07-02-2018, 12:58 PM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2018, 12:59 PM przez jetofuj.)

Na YT coś tam znajdziesz, ale nie wiem, jakiej jakości. Planowałem zrobić trasę wysyłkową, ale ten egzemplarz znalazł nabywcę od ręki. Mam części na jeszcze jedną sztukę i ostatnią piękną dużą obudowę, więc postaram się to to złożyć - potem minie pewnie wiele miesięcy zanim będę w stanie zbudować kolejne, jeżeli w ogóle    

Liczba postów: 401 
	Liczba wątków: 6 

Reputacja: 
1 

(07-02-2018, 12:58 PM)jetofuj napisał(a):  Na YT coś tam znajdziesz, ale nie wiem, jakiej jakości. Planowałem zrobić trasę wysyłkową, ale ten egzemplarz znalazł nabywcę od ręki. Mam części na jeszcze jedną sztukę i ostatnią piękną dużą obudowę, więc postaram się to to złożyć - potem minie pewnie wiele miesięcy zanim będę w stanie zbudować kolejne, jeżeli w ogóle  
Jak zwykle, wyglada swietnie. 

Jestem ciekawe jakie IC i diody w nim siedza?

Liczba postów: 1721 
	Liczba wątków: 3 

Reputacja: 
0 

(07-02-2018, 07:40 PM)mSz napisał(a):   (07-02-2018, 12:58 PM)jetofuj napisał(a):  Na YT coś tam znajdziesz, ale nie wiem, jakiej jakości. Planowałem zrobić trasę wysyłkową, ale ten egzemplarz znalazł nabywcę od ręki. Mam części na jeszcze jedną sztukę i ostatnią piękną dużą obudowę, więc postaram się to to złożyć - potem minie pewnie wiele miesięcy zanim będę w stanie zbudować kolejne, jeżeli w ogóle  Jak zwykle, wyglada swietnie.

Jestem ciekawe jakie IC i diody w nim siedza?

Obstawiam 4558    |