Zdjęcia Sprzętu!
(12-08-2010, 02:44 PM)zakwas napisał(a):
(12-08-2010, 02:32 PM)Majek napisał(a):
(12-08-2010, 10:54 AM)zakwas napisał(a):
(12-08-2010, 09:56 AM)JA_cek napisał(a): a cha, mikrofony: Akg d112, sm58 (nie dotarła do mnie 57,a le 58 też dobry jest Big Grin )

Trza mu było główkę ukręcić - brzmiałby jak SM57. Wink
No właśnie nie jest to takie proste. Plotki mówią, że posiadają te mikrofony taką samą wkładkę, ale brzmieniowo jednak się różnią Smile

Ponoć głównie przez kopułkę właśnie. Nie robiłem testów nigdy, ale kto wie, może po nowym roku się pobawię. Wink
A ja testowałem z odkręconą główką i różnica jest Smile

Zapraszam na stronę mojego bandu Omni mOdO- http://www.facebook.com/OmnimOdO
Odpowiedz
Fabian: kiedy sprzedajesz Warra ?
Odpowiedz
ludzie to mają pomysły
[Obrazek: 14_Bassen_B09_Buis_2_800x600.jpg]
Odpowiedz
(12-09-2010, 09:52 PM)wahrocker napisał(a): ludzie to mają pomysły

Takiego "aktywa" mogłbym mieć o ile lampa zasilana jest wysokim napieciem - dodatkowo trzeba by phantom ciągnąć

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Ja nie rozumiem po co to. Nie lepiej to wszystko miec we wzmaku, te preampy, lampy i sramty? Po cholere niszczyc gitare, robic w niej dziury. To jakas bzdura naszych czasów...
-
Odpowiedz
Żadna bzdura,w tym szaleństwie jest metoda...
Musiek miał taki koncept Wink
Odpowiedz
E tam psuć. Jak ta lampa się świeci to na pewno robi zajebistą robotę na koncertach Big Grin Lans jest najważniejszy! chytry
Odpowiedz
w sumie, jeśli jest tam preamp lampowy i dobre trafo podające sygnał symetryczny (np. Jensen), to można XLRem w konsolę od razu dać.

taki SansAmp onboard Wink

PS:
mi się ten podoba:
http://www.bas-extravaganza.nl/?page=bassen&BassenID=27
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(12-09-2010, 10:25 PM)gsb napisał(a): Ja nie rozumiem po co to. Nie lepiej to wszystko miec we wzmaku, te preampy, lampy i sramty? Po cholere niszczyc gitare, robic w niej dziury. To jakas bzdura naszych czasów...

Z lampą lepiej. Zawsze. Przecież w tych dobrych Ampegach są, o!
A w Warwickach to na pewno nie ma!!!

Tak, mnie też zaczyna to irytować. Byłem z siostrą w sklepie Apple i mieli tam lampowy wzmacniacz do Ibooka. Siostra się nim zainteresowała (czysto wizualnie) i zapytała sprzedawcy co to. On odparł, że jest to wzmacniacz lampowy, bardzo profesjonalny i wysokiej klasy. Jednak na naturalne pytanie "w czym jest lepszy od zwykłego" sprzedawca ów wpadł w lekką panikę i powiedział, że "dźwięk jest lepszy, czystszy". Ja wiedząc do czego to zmierza tylko stałem obok z trollfacem na twarzy chytry
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
w teorii umieszczenie lampowego diboxu jak najbliżej pickupów jest najkorzystniejszym rozwiązaniem jeśli chodzi o jakość dźwięku jeśli jakość tego DI była by porównywalna np z Demeter albo Millennia Media albo Reddi i był by on na tyle mały, aby nie spowodować utraty właściwości rezonansowych korpusu to nic lepszego nie można bo sobie wyobrazić

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
A co ze wstrząsami?
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
WoWR: jeśli mocowanie jest dobre, a lampa nie mikrofonuje to nie ma problemu.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Ja jebie, co za onanizm!

Przepraszam chlopcy za wulgaryzmy, ale jestem przerazony wkraczaniem ekscentrycznej audiofilii do gitarowego swiata. Moze niedlugo ktos zacznie publicznie linczowac uzytkownikow systemow bezprzewodowych?
Odpowiedz
(12-09-2010, 10:20 PM)Alfik napisał(a):

Takiego "aktywa" mogłbym mieć o ile lampa zasilana jest wysokim napieciem - dodatkowo trzeba by phantom ciągnąć
Jakbyś grał bez koszulki i byś się spocił i jeszcze ten super mega preamp na wysokie napięcie miałby przebitkę, to byś wywołał ekstrazę na koncercie - włosy w afro, niezapomniana choreografia i ruiczne ruchy bioder mrgreen
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(12-10-2010, 10:55 AM)jjb napisał(a): Ja jebie, co za onanizm!

Przepraszam chlopcy za wulgaryzmy, ale jestem przerazony wkraczaniem audiofilii do gitarowego swiata.

To nie audiofilia tylko pusty lans IMHO. Pooooo chuj to?! Patrząc na inne produkcje bas-extravaganza mysle że to jakiś ponury żart. No może poza kopiami Carla Thompsona. Bas ma gadac a nie świecic, tego pierwszego lampa na pokładzie niestety nie gwarantuje.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 90 gości