Liczba postów: 450
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
nie ma reguły każdy sprzęt to loteria ja np. miałem kombo peaveya i nic z nim sie nie działo przez 6 lat później kupiłem warwicka i pochodził 2 tyg.
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dziś jadę do kumpla i będziemy kombinować. Niestety kumpel ma tylko lampy 12ax7. Czy mogą one być stosowane za lampę 12au7 w svt3pro? Podobno w niektórych układach to nie przeszkadza. A jak jest tutaj?
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
chyba raczej nie mogą
raczej nie mogą
nie mogą
...
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
tutaj spełnia zupełnie inną rolę niz w preampie - nie polecałbym, mimo, że ze mnie taki elektronik jak z koziej dupy trąba..
co do awaryjności svt3pro - ideałem nie są, ale prostota i koszta naprawy to na pewno zaleta tego wzmaka.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Reputacja:
0
02-02-2011, 06:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2011, 06:07 PM przez kamilen.)
To szkoda, że nie można. Jak odradzacie to nawet nie próbowałem. Dziś zamawiam lampy i sprawdzę jak dojadą. Czy ta lampa się nada? Nic się nie zepsuje? http://sklep.lampyelektronowe.pl/index.php?22,ecc82-jj
Liczba postów: 747
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28
(02-02-2011, 06:07 PM)kamilen napisał(a): Czy ta lampa się nada? Nic się nie zepsuje? http://sklep.lampyelektronowe.pl/index.php?22,ecc82-jj Kamil,
Jak ją kupisz, to zepsuje Ci się telewizor, lodówka i zmywarka  .
A tak na poważnie, to niech Burning się wypowie. Ja o JJ słyszałem, że mają duży rozrzut parametrów. I raczej kupiłbym EH: http://sklep.lampyelektronowe.pl/index.php?41,12au7a-eh
Zresztą jakoś po cenie widać, że wybrałeś najtańszą lampę. Być może ta cena ma odbicie w jakości lampy. Najlepiej zadzwoń do nich i się zapytaj, które lampy są dobre.
Marek
Reputacja:
0
Uszkodzenie zmywarki mi nie grozi bo nie mam a tv i tak rzadko oglądam  Może zaryzykuję 
A ja z kolei słyszałem, że jj należą do bardzo trwałych i lubią się z svt3pro. Czytałem na basscity konkretnie i chyba Burning tak pisał albo Viking. Mogę kupić droższą. Nie zależy mi na najtańszej, chodzi mi o to że ma być żywotna i sprawna. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o lampy sterujące w końcówce w svt3pro to nie mają one większego wpływu na dźwięk.
Liczba postów: 722
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
(02-02-2011, 06:46 PM)Markus napisał(a): Ja o JJ słyszałem, że mają duży rozrzut parametrów.
Ja w swoim SVT 3 Pro wymieniłem wszystkie lampy na JJ
taką http://sklep.lampyelektronowe.pl/index.p...ecc802s-jj
i takie http://sklep.lampyelektronowe.pl/index.p...ecc803s-jj
Nie mierzyłem parametrów ale wzmacniacz gra lepiej niż przed wymianą.
Mi osobiście JJ bardziej pasują od Sovteków.
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
ja mam GT  czyli Sovtek Select
a JJ mam takiego jak kupiłeś
działa, gra, świeci się, jest ok
Reputacja:
0
02-02-2011, 08:35 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2011, 08:37 PM przez kamilen.)
A właśnie u mnie siedzą (podobno od nowości) sovteki.
e:
No to zamawiam JJ i będzie co ma być. Jak będzie lipa to przynajmniej sprawne lampy na wszelki wypadek będę miał.
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Ja polece tung sole goldy (preamp) i eh gold ("końcówka") wymieniłem i 3PRO gra "pełniej".
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Liczba postów: 747
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28
Tylko zauważcie, że jeszcze nie wiadomo jaki jest problem ze wzmacniaczem Kamila. Może ECC82 jest do wymiany, może jeszcze jakaś lampa padła, a może to zupełnie coś innego (bias, kondensator lub coś podobnego). Wtedy propozycja wymiany wszystkich lamp, lub wymiany na lampy konkretnego producenta jest wyjątkowo na wyrost  . Tu jest więcej dyskusji niż problem jest wart. Należy wymienić ECC82 i dopiero myśleć co dalej.
Marek
Reputacja:
0
O i to jest myśl, ale jednak wolałbym żeby wina leżała po stronie lamp. Powtarzam, że preamp na innej końcówce gra dobrze ładnie i z jajem a końcówka Ampega z innym preampem gra tak jakby z lekkim tandetnym przesterem.
Otrzymałem dziś info, że lampy już wysłane. Prawdopodobnie jutro dotrą do mnie. Zamówiłem JJ 83s i 82s czyli te trochę droższe.
Liczba postów: 993
Liczba wątków: 6
02-04-2011, 08:26 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2011, 08:29 PM przez jb90.)
Mam już swój stack Ampega od jakiegoś czasu i nadal nie mogę rozkminić kilku rzeczy a mianowicie:
1. Jak ustawić gwizdek w paczce ? Na "płasko" - 0 ? wyłączyć ? ustawić na konkretną liczbę decybeli +/- ?
2. Jak posługiwać się equalizerem graficznym ? Które częstotliwości podbijać, które wycinać i dlaczego akurat te a nie inne itp.
3. Dlaczego czasem mam wrażenie, że jakoś słabo "wieje" basem z paki (znaczy za mało tego basu jest jakoś) ?
4. Gain i Master - jak je ustawiać ? Więcej Gainu mniej Master czy vice versa ?
5. Używać -15db ? (Jak dla mnie z włączonym gra lepiej ale znowu z 2giej strony ciszej :/)
6. Jak ustawiać brzmienie ? Najpierw gałami, później na eq graficznym a na końcu w basie ? A może jakoś inaczej ?
Powyższe "problemy"  uniemożliwiają mi uzyskanie brzmienia jakiego potrzebuję i zastanawiam się czy to wina mojej nieumiejętności kręcenia gałami czy sprzętu :/
Liczba postów: 3856
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
02-04-2011, 08:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2011, 08:57 PM przez Bolem.)
(02-04-2011, 08:26 PM)jb90 napisał(a): Mam już swój stack Ampega od jakiegoś czasu i nadal nie mogę rozkminić kilku rzeczy a mianowicie:
1. Jak ustawić gwizdek w paczce ? Na "płasko" - 0 ? wyłączyć ? ustawić na konkretną liczbę decybeli +/- ?
2. Jak posługiwać się equalizerem graficznym ? Które częstotliwości podbijać, które wycinać i dlaczego akurat te a nie inne itp.
3. Dlaczego czasem mam wrażenie, że jakoś słabo "wieje" basem z paki (znaczy za mało tego basu jest jakoś) ?
4. Gain i Master - jak je ustawiać ? Więcej Gainu mniej Master czy vice versa ?
5. Używać -15db ? (Jak dla mnie z włączonym gra lepiej ale znowu z 2giej strony ciszej :/)
6. Jak ustawiać brzmienie ? Najpierw gałami, później na eq graficznym a na końcu w basie ? A może jakoś inaczej ?
Powyższe "problemy" uniemożliwiają mi uzyskanie brzmienia jakiego potrzebuję i zastanawiam się czy to wina mojej nieumiejętności kręcenia gałami czy sprzętu :/ 1. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
2. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
4. Powinno byc tak zeby lampka gain swiecila sie prz graniu. U mnie sie to nie sprawdza-musi byc troche ciszej, inaczej head nieprzyjemnie przesterowuje. Są tacy ktorzy ustawiają master na 100% i regulują głośność gainem. U mnie to rowniez nie dziala, bo sansamp generuje za dużo szumów
5. Jesli masz za mocny sygnal z gitary to tak. Nie wydaje mi się by ten przycisk cos zmienial procz zmiany glosnosci
6. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
Ja sam caly czas kręce jak gram, ciezko mi znaleźć cos do konca "swojego". Dzis np stwierdzilem ze stack lepiej mi brzmi z podbitą najwyzszą częstotliwością na eq graficznym
fender -> fender -> fender
|