(05-10-2011, 09:49 AM)Burning napisał(a): 1) różnica może byc w lampie - lampa może szumieć i łapać brzydki przester;
2) w 1000W w ampegu nie wierzsvt3pro (450W) jest cichszy od Trace Elliot GP11 Mk V (190W)
3) kanał przesterowany w svt5pro jest IMHO potwornie chujowy :S nie bez powodu wycofali ten wzmak z produkcji
Wielkie Dzięki!

No to pora tę lampkę zmienić.
A co do przesteru to da się coś ukręcić, jak się
zmiksuje oba kanały.
Zaciekawiłeś mnie tym tematem z wycofaniem svt 5 pro.
Ja słyszałem, że to było spowodowane problemami z wentylacją w
niektórych modelach. Wiesz coś więcej o svt piątce?
Powiem szczerze, że kupowałem go troszkę na ślepo. Wiedziałem, że ma być ampeg z serii svt, rozważałem 3 pro ale jakoś się ta svt 5 w fajnej cenie napatoczyła i się zdecydowałem.
Generalnie ja ogrywam go teraz na głośniku z comba hartke a 100.
Jest na 8 ohm więc jak podłącze pod jedno z wyjść stereo to wzmak daje tylko ok 200 wat i w domu gram. Brzmi naprawdę fajnie, czysto,a mój mayo dostał nieco więcej selektywności.
EDIT-->
PS
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Jak go ogrywaliśmy, sprawdziłem teraz jedną rzecz! Zapomniałem przełączyć guzika z trybu stereo na mono. Czy to może jakoś
sprawić, że jak wepnę się w mostek to mi będzie grało ciszej niż jak pstryk jest w mono? Głupi ja !
Fender Jazz Bass Geddy Lee Signature + Markbass Little Mark II + Noisybox 2x10SICA / SWR Goliath II
Kwintesencja
Kwintesencja