05-23-2011, 09:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-23-2011, 10:00 AM przez Maciejeq.)
(05-23-2011, 09:19 AM)zakwas napisał(a):(05-23-2011, 09:17 AM)Maciejeq napisał(a): Też kupiłem flaty do SRa i też jestem z nich zadowolony, mimo iż gram głównie na stalówkach. Według mnie np. na chromes'ach świetnie uwypukla się środek i fajnie brzmią na przesterze. Slap też źle nie brzmi, aczkolwiek szkoda mi flatów na slapowanie po nichZbyt szybko rowki się robią.
Mówiłem dokładnie tak samo po czym zmieniłem Chromesy na stalowe Rotosoundy i zostałem zmiażdżony różnicą in plus.
Nie gram na flatach codziennie, są po prostu numery gdzie wpasują się idealnie, a są też takie gdzie nie będą praktycznie w ogóle siedzieć. Stalówki odpowiadają mi przede wszystkim górą i manualnie, jako iż czasami lubię poslapować to jednak gram głównie na stalówkach. Gdybym nie grał tą techniką, to pewnie zdecydowałbym się na dobre na flaty (przebolałbym pewnie z czasem "śliskość" flatów).
Szelma, flaty górę mają- ale zdecydowanie bardziej wycofaną i okrągłą. Kiedy stalówki górą strzelają, niekiedy wręcz kują po uszach, to flaty mają taką subtelną i nie narzucającą się. Z resztą- nie zauważyłem żeby generował jakieś mega duże szumy... Jednak co racja to racja- SR został stworzony do stalówek i basta
A co do osób grających na SR i na flatach- rzeczywiście jest mało osób grających w takiej konfiguracji, jedyny przykład jaki mi przyszedł na myśl to Cliff Williams.
(05-23-2011, 09:42 AM)Fabian napisał(a): mm na tyle gory, ze chromy nie brzmia do konca jak flaty.
(05-23-2011, 09:56 AM)jetofuj napisał(a): Chromes to chyba jednak nie są typowe flaty...
O, i wychodzi kolejny temat do dyskusji